Hoe werkt Betaalverzoeken met iDEAL via Marktplaats? Je kunt na jouw verkoop op Marktplaats kiezen voor een Betaalverzoek met iDEAL. Via deze betaalmethode ontvang je als verkoper uiterlijk de volgende werkdag om 18.00 uur je geld op je rekening!
Iemand krijgt een link met het verzoek om bijvoorbeeld 1 cent over te maken. De link leidt zonder dat mensen dat doorhebben naar een phishingsite waar de zogenaamde koper kan meekijken bij het invullen van de inloggegevens van iemands bank. Die kan daarmee inloggen op de bankrekening en die plunderen.
Veilig.We controleren vooraf het bankrekeningnummer en telefoonnummer van de verkoper.Je kan gebruik maken van de service Kopersbescherming.Geen zorgen over je geld.
Betaalt u via een mobiel betaalverzoek van de verkoper, buiten het handelsplatform om, controleer dan goed het webadres van de betaallink. Iedere dienst voor een mobiel betaalverzoek, van Tikkie (https://www.tikkie.me) of van een bank, heeft altijd een makkelijk te herkennen en controleren webadres.
Tikkiefraude is een van de meest voorkomende vormen van fraude met betaalverzoeken. Valse betaalverzoeken kunnen ook namens een bank worden verstuurd, via iDeal of via het Online Betaalplatform (OBP) van Marktplaats.
Hier kunnen verschillende redenen voor zijn; Je hebt je aangemeld als nieuwe gebruiker, deze betaaloptie is alleen mogelijk voor al eerder geregistreerde gebruikers. Je hebt je afgemeld voor Betalen met één klik. Je hebt de tenaamstelling van je rekeningnummer gewijzigd.
De link in dit betaalverzoek gaat niet naar de website van de bank, Tikkie, iDEAL of transportservice. Dit lijkt alleen maar zo. In werkelijkheid is het een valse website: een zogenoemde phishingsite. De crimineel kijkt daarop mee hoe u uw inloggegevens van de bank invult.
Tikkie-fraude
Het is dus opletten geblazen. De link van een echt betaalverzoek via Tikkie ziet er altijd zo uit: https://tikkie.me/pay/[code]. Bij 'code' staat steeds een andere code. Oplichters spelen graag met de link.
Service kosten worden standaard betaald door de koper.
Bij Gelijk Oversteken maakt de koper geld over naar een tussenpartij. Die houdt het geld vast totdat is bevestigd dat de bestelling is afgeleverd. De verkoper krijgt op dat moment het geld. Om van de dienst gebruik te kunnen maken, moest worden bijbetaald.
Heb je een betaalverzoek verstuurd?Dan krijgt de ontvanger een bericht met een betaallink.De ontvanger betaalt het bedrag via die link met iDEAL.Het geld staat direct op je rekening.
Typ in de zoekbalk iemands naam, bankrekeningnummer, e-mailadres of telefoonnummer.Als de persoon bekend is bij de politie, krijgt u dat te zien. Komt er geen melding, dan is dat uiteraard geen garantie dat iemand wel te vertrouwen is. Maar u voorkomt dat u geld overmaakt naar of afspreekt met een bekende oplichter.
Risico op oplichting: niet honderd procent veilig
Het idee achter Gelijk Oversteken is dat betalingen tijdelijk op een tussenrekening worden geparkeerd. Dat moest de kans op oplichting verkleinen, want pas zodra de koper aangeeft dat het product ontvangen is, krijgt de verkoper het geld gestort.
Het bedrag staat de eerstvolgende werkdag uiterlijk om 18.00 uur op je rekening. Betaling in het weekend of op feestdagen? Dan kan dit iets langer duren. Uitbetalingen vinden namelijk alleen op werkdagen plaats.
Het grote voordeel van het versturen van een digitaal betaalverzoek zit hem in de snelheid en correctheid van de betaling. Een digitaal betaalverzoek kan direct worden betaald. Jouw klant hoeft slechts enkele handelingen te verrichten om de betaling af te ronden.
Wat gebeurt er als ik een betaalverzoek van het CJIB niet betaal? Het CJIB stuurt eerst een herinneringsbrief als je de acceptgiro niet binnen zes weken betaalt. Als je na twee weken nog niet betaalt, dan schakelt het CJIB een deurwaarder in die extra kosten in rekening brengt.
Met alleen je IBAN nummer en je adres kan iemand nog geen geld van je rekening halen of geld overboeken van jouw naar zijn/haar rekening. Daarvoor heb je nog altijd een toegangscode of verificatiecode nodig of een identiteitsbewijs.
Bij het versturen van het betaalverzoek, selecteert de gebruiker DHL of PostNL voor de verzending van het pakket. De verkoper ontvangt hiervoor een digitaal verzendlabel in Marktplaats Berichten. Het pakket hoeft vervolgens alleen nog maar afgegeven te worden op de PostNL- of DHL-locatie in de buurt.
Een bekende truc is dat de zogenaamde koper wil weten of u wel te vertrouwen bent. Hij of zij beweert namelijk een nare ervaring te hebben gehad met online aankopen. Om zeker te weten wie u bent, vraagt de 'koper' u een (paar) cent over te maken. Bij de overschrijving wordt namelijk ook uw volledige naam zichtbaar.
Hoe werkt een Betaalverzoek als koper? Stuur als koper via de Chat een betaalvoorstel naar de verkoper door op de knop Stuur betaalverzoek te klikken. Voer het bedrag dat jij voorstelt te betalen aan de verkoper. Kies voor Verzenden met bpost, zelf verzenden of ophalen.
Na de betaling koppelt Brenger jouw transport aan een professionele koerier.De avond voor de dag van het transport ontvang je het exacte tijdvak en de contactgegevens van de koerier. Zo kunnen jullie elkaar op de hoogte houden en verloopt het transport soepel en efficiënt.
Wij brengen 21% Nederlandse omzetbelasting in rekening op te betalen bedragen voor al onze diensten, tenzij anders wordt aangegeven op de website.