Mie is een Chinees deegwaar gemaakt van tarwemeel wat op een dunne Italiaanse spaghetti lijkt. Eiermie heeft als extra ingrediënt ei in het tarwemeel. Mihoen is een dunne sliert gemaakt van rijstbloem en lijkt op vermicelli.
Wat is het? Chinese mie is gemaakt van o.a tarwemeel en zout. scharrelei. Zowel in de Chinese keuken als in de Indonesische keuken wordt mie vaak bereid, vanwege de gemakkelijke bereiding met verschillende ingrediënten.
Mie is een Chinees deegwaar dat veel lijkt op Italiaanse spaghetti, maar dan dunner. Mie wordt gemaakt uit tarwemeel. De benaming komt uit de Chinese Min Nan-taal en is via Indonesië in de Nederlandse taal gekomen.
Mihoen is gemakkelijk te onderscheiden van een andere populaire noedelsoort bami, dat van tarwemeel gemaakt wordt, omdat bami geel van kleur is en ook veel dikker is. Bij de bereiding wordt echter veelal gebruikgemaakt van soortgelijke ingrediënten, zoals groenten, vlees, eieren en bouillon.
Een van de ingrediënten van mie is harde tarwe. Tarwe is een graansoort. Meel en bloem zijn vaak gemaakt van tarwe. Voor pasta wordt er gebruik gemaakt van durumtarwe; een nog hardere tarwe.
Ook hier is het antwoord weer redelijk teleurstellend. Zeker bami is geen haar beter dan gewone witte pasta of noedels. Snelle koolhydraten, dus. Nasi bevat iets meer vezels, maar ook hier gaat het nog steeds om gewone witte rijst in plaats van bijvoorbeeld zilvervliesrijst.
Het verschil blijkt te zitten in de tarwe. Tagliatelle wordt gemaakt van durum tarwe, wat vaak geler is in kleur, terwijl mie wat lichter oogt. Durum griesmeel staat echter als ingrediënt op de verpakking van mie én tagliatelle.
Bami (soms geschreven als bahmi of bamie) is, oorspronkelijk, een Chinees ingrediënt. De benaming komt uit de Chinese Minnanyu-taal, waarbij "ba" (ook wel "bak") vlees betekent, en "mie" de Min Nan benaming is voor een soort noedels gemaakt van tarwe.
De minste koolhydraten vind je in de biologische en volkoren noodles van Go-Tan en de Conimex Wok noodles, namelijk 64 en 65 gram per 100 gram. De overige varianten hebben een aantal dat ligt tussen 70 en 74 gram koolhydraten (natuurlijk weer per 100 gram product).
Hoewel deze noedelsoort magerder is dan mie, zitten er ook een stuk minder eiwitten in. Mihoen bevat zelfs meer koolhydraten en helemaal geen vezels. Niet iets waar ik voor zou kiezen!
Ons kwaliteitsmerk is DE MIEFABRIEK. Deze overheerlijk noedels zijn te koop bij Hanos en Sligro.
De bami van de Chinees en de nestjes mie die je bij de supermarkt koopt zijn namelijk eigenlijk gewoon Italiaanse pasta. Zelfs Chinese restaurants laten deze 'mie' overkomen uit Italië.
Honig Mie Nestjes zijn in 1950 geïntroduceerd en sinsdien niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. De Honig Mie Nestjes worden gemaakt van een extra kwaliteit tarwe, die zorgt voor een unieke smaak én beet. Mede hierdoor zijn de Honig Mie Nestjes al jarenlang de favoriet van Nederland.
Bami kun je ook schrijven als bamie of bahmi. Met deze woorden wordt namelijk hetzelfde aangeduid, namelijk een Chinees bestanddeel bedoeld.
Boodschappen als Tai Ming Chinese wokmie zijn doorgaans voorradig op AH.nl. Koop boodschappen als Tai Ming Chinese wokmie direct online in de webshop van Albert Heijn. Al vanaf €4,95 worden de boodschappen bij jou bezorgd.
Eiermie. Eiermie is een rijke soort mie haar fijne en zachte smaak. Mie wordt authentiek gemaakt van de beste kwaliteit tarwe zónder extra toevoegingen.
Breng een pan met ruim water (2 liter per 250 g) aan de kook en voeg eventueel zout naar smaak toe. 2. De inhoud van dit pak is verdeeld in 4 porties. Houd één portie per persoon aan.
De winnaar is….
Pasta. Het is niet zo goedkoop als rijst, maar het scoort wel hoger op de gezonde meetlat en wordt duurzamer verbouwd. Vooral opvallend: in volkoren pasta zitten meer vezels dan in zilvervliesrijst. Pasta en rijst afwisselen blijft natuurlijk het gezondste!
Udon: dikke noedels gemaakt van tarwe. Ramen: van tarwe. Somen: dunne noedels van tarwe met olie.
Bami goreng speciaal, dat je in plaats van bami natuurlijk ook met rijst als nasi kunt maken, wordt wel gezien als een wat uitgebreidere versie met meer ingrediënten en dus ook met meer smaken. Dat komt omdat als je dit gerecht bij een Chinees restaurant eet of gaat halen, er vaak ook gebakken kip bij zit.
Tagliatelle is vaak 1/3 duurder dan mie. De tip van de Keuringsdienst van Waarde klinkt daarom: ,,Wil je een pastagerecht maken?
Volkoren pasta (spaghetti)
Deze vorm van noedels verwacht je eigenlijk eerder in de Italiaanse keuken dan in de Oosterse keuken. Maar met deze volkoren pasta kun je je meest heerlijke bami maken. Deze pasta heeft wel een langere kooktijd nodig, ongeveer 10 minuten in kokend water.
Mihoen is een noedelsoort en komt uit China. In tegenstelling tot de meeste andere noedelsoorten wordt mihoen gemaakt van rijstbloem en niet van tarwe. Een andere naam voor mihoen is rijstvermicelli. Mihoen wordt wel eens verward met glasnoedels , maar laatstgenoemde is doorzichtig en wordt gemaakt van bonen.