Frankrijk. Verboden hondenrassen: Honden zonder officiële stamboompapieren en die qua uiterlijk lijken op de American Staffordshire Terriër, Pitbull, Mastiff, Boerboel en Tosa zijn verboden.
In sommige landen zijn 'risicohonden' zoals pitbulls en rottweilers, helemaal niet welkom. In niet-EU-landen zoals Zwitserland, IJsland en Noorwegen gelden andere regels. België is het meest diervriendelijke land en IJsland is het strengst.
Regeling agressieve dieren
De RAD verbood het fokken van Amerikaanse pitbullterriërs. Het houden van een pitbullterriër geboren na 1993 was verboden. Het houden van oudere pitbullterriërs mocht slechts als ze gemuilkorfd waren, kort aangelijnd, en gecastreerd.
In 1993 werd de Regeling Agressieve Dieren (RAD) ingesteld. Het streven was er met een fok- en houdverbod voor te zorgen dat pitbulls zouden uitsterven. De regeling is in 2008 afgeschaft omdat na evaluatie bleek dat het aantal bijtincidenten niet was verminderd.
De Amerikaanse pitbullterriër werd gefokt als een vechthond. Het hondenras werd in 1898 door de United Kennel Club erkend. Uit diezelfde honden stamt de staffordshire-bulterriër ook af. De Amerikaanse staffordshireterriër is later voortgekomen uit de Amerikaanse pitbullterriër in 1936.
Rottweilers zijn wereldwijd verantwoordelijk voor bijna de helft van dodelijk aanvallen, en in sommige landen is dat zelfs 74 procent.
Verboden hondenrassen: Pitbull, Fila Brasileiro, Tosa, Dogo Argentino, American Staffordshire terriër, Tsjechoslowaakse wolfshond en kruisingen van hond met wolf. Voor honden die een gelijkenis met deze hondenrassen vertonen zijn de officiële stamboompapieren nodig om het tegendeel te bewijzen.
grootte-indeling. Gemiddeld leven Pitbulls 10-14 jaar.
De Staffordshire Bull Terrier is ongeveer 6-8 centimeter korter dan een Amerikaanse Pitbull Terrier, waardoor ze een compacte, gespierde en behendige hond zijn. Hun gewicht varieert tussen de 24 en 37 pond en ze hebben een zeer vriendelijke inborst, vooral met kinderen, waardoor ze een geweldige familie hond zijn.
Het is verboden om in Duitsland met bepaalde hondenrassen (Pitbull-Terrier, American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bullterrier en Bullterrier) langer dan vier weken te verblijven. Bovendien heeft men hiervoor speciale papieren nodig. Deze webpagina geeft meer uitleg over die welbepaalde hondenrassen.
Sinds 1 juli 2010 zijn de volgende hondenrassen niet toegestaan: Pitbull Terriër, Tosa Inu, American Staffordshire Terriër, Fila Brasileiro, Dogo Argentino, American Bulldog, Boerboel, Kangal, Centraal-Aziatische Ovtcharka, Kaukasische Ovtcharka, Zuid-Russische Ovtcharka, Sarplaninac, Tornjak.
Simpel gezegd komt het hier op neer: Honden die geen door de FCI erkende stamboom hebben en die qua lichaamsbouw lijken op de rassen Staffordshire terrier, American Staffordshire terrier (“pit bulls”), Mastiff en Tosa zijn verboden.
Specifieke rassen, honden met gekorte oren en staart zijn verboden Zwitserland in te brengen. Er kan een uitzondering op de regel worden gemaakt met betrekking tot kort verblijf.
Niet welkom: pitbull terriër, tosa inu, American Staffordshire terriër, fila brasileiro, dogo argentino, American bulldog, boerboel, kangal, Centraal-Aziatische owcharka, Kaukasische owcharka, Zuid-Russische owcharka, Šarplaninac en de tornjak zijn niet toegelaten voor een verblijf in het land.
In bijvoorbeeld Frankrijk zijn ook kruisingen van de American Staffordshire Terriër, Staffordshire Bull Terriër, Mastiff, Boerboel en Tosa niet welkom en worden aan raszuivere American Staffords, Tosa's en Rottweilers en aan kruising Rottweilers zulke zware eisen gesteld dat het vrijwel onmogelijk is hen mee te nemen ...
Amerikaanse Pitbull terriër
Deze dieren zijn dan ook enorm sterk, maar ze kunnen ook goed getraind worden en bovendien erg speels zijn. Boeren gebruikten deze honden vaak om hun vee mee te beschermen, wat de Amerikaanse Pitbull terriër goed kan met een psi van maar liefst 235.
Er zijn geen betrouwbare gegevens over het aantal Pitbulls (stamboomloze American Staffordshire Terriers of kruisingen met dit ras) in ons land. Een groot deel van de bijtincidenten (10,4 procent) werd veroorzaakt door Jack Russell Terriers.
Een reu wordt gemiddeld maximaal 48 cm en een teefje circa 46 cm. Het gewicht van de Pitbull reu kan variëren tussen 16 en 27 kg. Bij een teefje zit het gewicht tussen 13 en 23 kg gemiddeld. Een Amerikaanse Pitbull Terriër is er in vele kleuren met een korte dichte vacht.
Chihuahua en Jack Russell
De zilveren medaille op de ranglijst ging naar de chihuahua, een nog kleinere hondensoort die ook met grote regelmaat probeert anderen aan te vallen, terwijl de Jack Russell op de derde plaats eindigde. Bassets, golden retrievers, labradors en greyhounds zijn kennelijk het minst agressief.
Honden moeten binnen 30 dagen voor vertrek worden gecontroleerd op de aanwezigheid van brucellose en salmonella. Wanneer aangetoond, mag het dier niet worden ingevoerd.
Honden die geen door de FCI erkende stamboom hebben en die qua lichaamsbouw lijken op de rassen Staffordshire terrier, American Staffordshire terrier (Pitbull), Mastiff en Tosa zijn verboden.
Tibetaanse Mastiff €7.000 tot meer dan een miljoen euro!
Daarnaast kan je ook je status en rijkdom tonen als je een Tibetaanse mastiff hebt. Geen wonder dat de duurste hond ter wereld dus een Tibetaanse mastiff was die werd verkocht voor een duizelingwekkende 1,5 miljoen euro.
Pitbull heeft zijn reputatie niet mee
En laten we een kat een kat noemen: een aanval door een pitbull ziet er vaak gruwelijk uit. Deze honden zijn dan ook gefokt met een focus op sterke kaken en een vasthoudende beet. Die combinatie maakt dat als het fout gaat, het meteen goed fout gaat.
1. Labrador Retriever. Als eerste de trouwe hond die iedereen wel kent: de Labrador Retriever.