Kies voor onder je ogen een concealer die niet meer dan één of twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Voor de andere delen van je gezicht heb je een concealer nodig die exact de tint van je foundation is. Heb je last van gemiddelde tot ernstige verkleuringen? Gebruik dan een concealer met meer pigment.
Wallen zijn ophopingen van vet of vocht onder het oog. Gebruik een lichte kleur liquide of vloeibare concealer in een stiftvorm zoals de Flashlight van i am klean en highlight de binnenste ooghoeken en het walletje. De lichte kleur ligt de zone op en zo kan je wallen camoufleren.
Breng de concealer in een driehoekje aan onder de ogen voor een frisse blik en om eventuele oneffenheden weg te werken.
Paars. Een paarse kleur, ook wel lila genoemd, kun je voor twee doeleinden gebruiken: het vervagen van een grauwe teint en voor het corrigeren van een gelige teint. Op deze manier oogt de huid minder dof waardoor een verfrissende look wordt gecreëerd.
Estée Lauder Double Wear Stay In Place. De beste concealer tegen donkere kringen en dus om wallen weg te werken? Met deze concealer van Estée Lauder, die in twaalf tinten komt, ziet niemand dat jij geen oog dicht hebt gedaan. De lichte crème-formule, vol mineralen, blijft indien gewenst maar liefst 24 uur zitten.
Je bent mooi! Als je je drukmaakt of je wel bruin wordt met make-up op: ja, je wordt wél bruin. Alleen vaak zit er in foundation een SPF, en daardoor zal je gezicht dan minder snel bruinen dan je hals en decolleté.
De kleur van jouw concealer is afhankelijk van de oneffenheid die jij wilt camoufleren. De Roze Color Corrector gebruik jij om donkere kringen, littekens en pigmentvlekjes in een handomdraai op te frissen. De Groene Color Corrector gebruik jij om de roodheid in het gezicht te neutraliseren.
Een concealer heb je in vaste, vloeibare, crème-, stick- of poedervorm in bijvoorbeeld groen, roze of oranje. De corrector is de tegenhanger van de kleur, die je wilt opheffen. Roze gebruik je bijvoorbeeld op blauwe verkleuringen en groen op rode oneffenheden. Met de corrector neutraliseer je de onderliggende kleur.
Wanneer je concealer gebruikt zonder foundation, doe je dit alleen om plekjes weg te werken. Denk daarbij aan donkere kringen of een pukkel. Breng een concealer niet aan over je hele gezicht. De textuur is daarvoor te dik – dan kan je huid niet ademen en krijg je een pancake-erig effect.
Ondertussen zijn de echte kenners het er wel over eens dat de volgorde wat betreft het aanbrengen van make-up de volgende is: primer, foundation, concealer, poeder, bronzer, blusher, ogen, brows en een fixing spray.
Gebruik het liefst een vloeibare concealer; een concealer in stickvorm bevat vaak veel poeder en kan er snel droog en cakey uitzien op je huid. Kies een iets lichtere kleur dan je huidskleur. Dat is fris onder je ogen én geeft een naturel resultaat op de vlekjes in je gezicht.
Wallen zijn een verdikking onder de ogen, doordat er vocht is gaan ophopen. Donkere kringen onder de ogen zijn een weerkaatsing van de onderliggende spieren en bloedvaatjes, omdat de huid onder de ogen simpelweg erg dun is.
Vaak worden deze twee aandoeningen door elkaar gehaald. Donkere kringen zijn de bloedvaatjes die door de dunne huid onder ogen heen schijnen, waardoor een blauwe of paarse waas ontstaat. Wallen zijn zwellingen onder de ogen als gevolg van een teveel aan vocht, vet of huid.
Kies een dekkende concealer
Heb je wallen én donkere kringen, dan kun je die camoufleren met een dekkende concealer. Kies voor een rozige tint, die neutraliseert de blauwtonen van je kringen.
De groene concealer is een minerale Color Corrector die geschikt is voor het neutraliseren en camoufleren van rode huid, pukkeltjes en oneffenheden in het gezicht.
Nu vraag je je misschien af; is een concealer dan slecht voor je huid? Ja, als het gaat om producten met chemische toevoegingen die je poriën verstoppen. Dit is namelijk wat de meeste concealers doen. En nee, een concealer hoéft niet slecht te zijn voor je huid.
ONDERTONEN VAN CONCEALER
De meeste ondertonen zijn perzik/oranje of geel. Er zijn ook corrigerende tinten verkrijgbaar, zoals groen en lavendel. Perzik/oranje neutraliseert blauw, paars en grijs in de huid veroorzaakt door donkere kringen, blauwe plekken of hyperpigmentatie.
Een dun laagje oogcrème zorgt ervoor dat je tiptop gehydrateerd bent - en je huid niet zó droog is dat je concealer in eventuele kraaienpootjes of rimpels trekt. #2 Breng altijd een primer aan onder de ogen. Ondergewaardeerd, want een primer helpt om je make-up zo lang mogelijk mooi te houden.
Bewegen in de zon zorgt ervoor dat alle kanten van je lichaam straling krijgen, dus je wordt mooi egaal bruin. Daarnaast zorgt het zweet op je lichaam ook voor extra weerkaatsing van de straling, dus je wordt iets sneller bruin.
Fabel: Met factor 50 word je niet bruin
En het zorgt ervoor dat uv-straling minder schadelijk is. De huid wordt wel bruin, maar verbrandt niet. Je blijft dus juist langer bruin als je goed smeert.
Nivea Cellular Luminous630 Oogcontourcrème met Luminous630, hyaluronzuur en verkwikkende cafeïne is de perfecte verzorging tegen donkere kringen en wallen. LUMINOUS630® brengt pigmentatie op cellulair niveau in evenwicht om de zichtbaarheid ervan te verminderen.
Wat zeker ook helpt is hydrateren, in de kern niets anders dan voldoende water drinken. Zorg dat je echt de anderhalve liter water per dag tot je neemt. Doe je dat niet, dan worden de bloedvaten onder de ogen groter en dat geeft vaak de donkere kringen onder de ogen. Ook een washandje kan soms al wonderen doen.
Donkere kringen duiden ook op tekorten aan vitaminen en mineralen. Een tekort aan antioxidanten zorgen voor donkere kringen. Dus vitamine C en vitamine E moet je veel eten. (Weet je ook meteen waarom er in gezicht crèmes vaak vitamine E zit).