De BK braadpan is geschikt voor inductie. De klassieke en originele Le Creuset braadpan. Als je op zoek bent naar de beste braadpan, dan is deze Le Creuset volgen chefs en andere experts de perfecte keuze. Gemaakt van volledig gietijzer met een dikke bodem en randen voor een goede warmtegeleiding en retentie.
Gietijzer is dus het beste materiaal voor inductie maar ook het beste materiaal voor een braadpan, dus de combinatie is perfect.
Kies dus liever een maatje groter, dan te klein. 26 à 28 centimeter diameter of groter is voldoende ruim. Omdat de meeste braadpannen zwaar zijn, kies je er best een met twee stevige handvatten van metaal zodat je pan ook in de oven kan.
En omdat de braadpan van Le Creuset extreem stevig is, zul je je niet druk hoeven te maken of het wel allemaal goed gaat. De deksel van de Dutch Oven kun je op de pan plaatsen, deze sluit namelijk zeer goed af zodat je al het vocht tijdens het koken in de pan houdt. En dat is precies de bedoeling.
Welke vorm braadpan
Deze nemen minder ruimte in waardoor je nog een pan ernaast kunt hebben op het fornuis. Ook past hier over het algemeen alles in. Braad je liever hele stukken vlees, gevogelte of vis en dient de vorm behouden te worden? Dan raden we een ovale pan aan.
De gietijzeren braadpannen van Le Creuset zijn sowieso een icoon in de keuken, maar de gietijzeren geëmailleerde braadpannen van Le Creuset zijn wel het toonbeeld van de uitzonderlijke kwaliteit, niet kapot te krijgen. De braadpan Le Creuset Signature komt wat ons betreft als beste gietijzeren braadpan uit de test.
Een kleine stoofpan heeft afmetingen van ongeveer 0 tot 20 cm (doorsnede van de pan). Een grote braadpan ongeveer tussen de 30 en 40 cm. En dan heb je uiteraard nog de tussenmaten, zo tussen de 20 en 30 cm doorsnede. Voor een gezin met vier personen kun je meestal gerust de middelste “gewone” maat aanhouden.
Gietijzeren pannen zijn zeer geschikt voor koken op inductie, denk bijvoorbeeld aan een gietijzeren braadpan of grillpan of koekenpan. Plaatstaal heeft als hoofdbestanddelen ijzer en koolstof en is dus ook ferromagnetisch en zeer geschikt als materiaal voor pannen voor inductiekoken.
Kortom: Tegenwoordig zijn de meeste pannen geschikt voor inductie, ook als je ze jarenlang op een gaskookplaat gebruikt hebt. Hebben jouw pannen de magneettest niet doorstaan of is de bodem erg vervormd? Kijk dan voor nieuwe pannen.
De braadpan is het ultieme hulpmiddel voor het maken voor een stoofpotje. Braadpannen kenmerken zich door een zware, dikke bodem waardoor eten langzaam gaart. Ideaal voor stoofvlees of hachee. Een stoofpan is meestal gemaakt van gietijzer en gaat jarenlang mee.
Je kunt heerlijk stoofvlees maken in een traditionele stoofpan zoals een Bourgogne of Fortalit braadpan of een Dutch Oven. Maar het is ook de moeite waard om eens een snelkookpan te gebruiken om vlees in te stoven.
Alle RVS kookpannen van BK zijn inductie geschikt. Deze pannen hebben de zogeheten sandwichbodem. Deze bodem zorgt ervoor dat de pan inductiegeschikt is en de warmte goed verdeelt over de pan. Bijna al onze bak- en braadseries zijn inductie geschikt.
Inductie werkt met een magnetisch veld. Pannen moeten daarom een ijzeren laag in de bodem hebben. Ook gietijzeren pannen zijn geschikt. Vaak wordt gedacht dat de bodem van de pan helemaal vlak moet zijn, maar dat hoeft niet.
Een stoofpan en een braadpan is eigenlijk hetzelfde. Vaak worden ze ook sudderpannen genoemd maar ze hebben allemaal hetzelfde doel. Namelijk het langdurig braden en stoven van een gerecht.
Bij een keramische pan hoef je lang niet zoveel boter of olie te gebruiken omdat de keramische pan bijna niet aanbakt. Je krijgt hierdoor veel minder vet binnen wat uiteraard veel gezonder is. Vaak zit er in vlees genoeg vet waardoor je dus zonder toevoegingen van olie of boter direct aan de slag kunt.
Dat kan bijvoorbeeld koken, braden, bakken of het bereiden van sauzen zijn. Deze indeling is niet geheel waterdicht – in een braadpan kun je ook koken en in een hapjespan kun je ook saus bereiden.
Le Creuset maakt sinds 1925 pannen en ander kookgerei van topkwaliteit. Het merk is dé specialist op het gebied van geëmailleerd gietijzer en is vooral bekend om de prachtige braadpannen. De pannen gaan een leven lang mee! Le Creuset stelt uitzonderlijk hoge kwaliteitseisen aan haar braadpannen.
Het voordeel van gietijzer is dat het een puur product is zonder chemische lagen. Het heeft zo uit de doos dus geen 'anti-aanbaklaag'. Deze laag moet je zelf creëren door olie op hoge temperaturen te laten hechten aan het gietijzer. Daarna heb je nauwelijks onderhoud en zal je pan vrijwel alles perfect kunnen bakken.
De braadpan is wellicht het type gietijzeren pan waar je als eerste aan denkt of die je als eerste herkent. Dikke bodem, hoge wanden en stevige, goed sluitende deksel. Bekend van het stoven van vlees, maar deze pan kan zo veel meer dan dat.
Het gietijzeren materiaal kan goed warmte vasthouden en geleiden. Dat zorgt ervoor dat gietijzeren koekenpannen erg geschikt zijn voor langdurig bakken en braden. Daarnaast kan gietijzer goed tegen hoge verhitting, waardoor je op hoge temperaturen kan bakken zonder dat de pan of anti-aanbaklaag hier kapot van gaat.
Op de eerste plek van de lijst hebben we de Daumonet Carême Rouge gietijzeren braadpan! Dit is de best geteste braadpan van 2022. Deze braadpan is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare braadpan. Deze braadpan is namelijk geschikt voor alle warmtebronnen.
Oven: Emaillen producten kunnen altijd gebruikt worden in de oven. (Producten die bijvoorbeeld een kunststof handvat hebben zijn uitgesloten, omdat dit wegsmelt in de oven.) Magnetron: Emaille dat is aangebracht op metaal nooit in de magnetron plaatsen!