Kaas wordt gebruikt in veel Zwitserse gerechten, zoals kaasfondue, raclette en Zürcher Geschnetzeltes, en wordt vaak geserveerd als een snack met brood. Naast kaas is ook chocolade niet weg te denken uit Zwitserland. Zwitserland wordt niet voor niets beschouwd als een van de grootste chocoladeproducenten ter wereld.
Zwitserland is een land vol authentieke gebruiken en tradities, die op veel plekken in ere worden gehouden. Jodelen, vendelzwaaien, Alpenhoornblazen, worstelen: deze en nog veel meer typisch Zwitserse tradities maken sinds jaar en dag deel uit van het leven van de Zwitsers.
Als typisch Zwitsers gelden de alpenhoorn, oorspronkelijk een muziek- en signaalinstrument van de herders, evenals de vele jodelkoren, die zich sinds de 19e eeuw gevormd hebben. Over het algemeen is Zwitserland gevormd door een breed arsenaal amateurmuziek; in praktisch elk dorp is er minstens een koor of blaaskapel.
Zwitserland is bekend om zijn natuur; het heeft talloze bergen, dalen en meren.Ook staat Zwitserland bekend om zijn chocola, kazen, horloges en het Rode Kruis. Zwitserland is ook een neutraal land. Zwitserland zal zich daarom niet zo snel met de buitenlandse politiek bemoeien en kiest geen partij in oorlogen.
Pepita en Rivella
Als het gaat om typisch Zwitserse drankjes, is Pepita een van de meest populaire.
De Zwitsers eten veelal hetzelfde als in de omliggende Duitstalige landen. Een veel voorkomend Zwitsers ontbijt bevat vers fruit, noten en muesli. Een portie muesli staat gelijk aan zo'n 158 kcal!
De lunch wordt in Zwitserland tussen 11 en 14 uur geserveerd, het avondeten tussen 18 en 22 uur. Daartussen zijn vele keukens gesloten. Op de meeste toeristische uitkijkpunten of hotspots bevinden zich restaurants of hotels.
Veel reizigers kiezen er voor om een souvenir mee te nemen vanuit hun reisbestemming. Populaire souvenirs uit Zwitserland zijn verschillende soorten eet- en drinkwaren, zoals kaas en chocolade.Ook horloges en zakmessen zijn erg populair, net als de koekoeksklokken.
Het Zwitsers worstelen is het duel tussen twee krachtige personen, met eigen regels, grepen en zwaaien. Daarbij meten zich de in heel Zwitserland bekende bösen (de beste worstelaars) op kleinere en grotere worstelfeesten.
Bekend van chocolade en de Zwitserse horloges, maar ook diepe meren, kolossale bergen en uitgestrekte weides. Het land waar je maar liefst 48 bergtoppen vindt die meer dan 4000 meter hoog zijn en waar je overal kan genieten van een kaasfondue of raclette.
U heeft een geldig paspoort of geldige ID-kaart nodig om naar Zwitserland te reizen. Uw Nederlandse paspoort of ID-kaart moet geldig zijn tijdens de hele periode dat u in het land bent.
Een relatief duur land
Alleen als wij dan op vakantie gaan in het land, is het voor ons allemaal wel wat duurder. Qua eten kunt u ervoor kiezen uiteten te gaan, maar dan betaalt u voor een hoofdgerecht al tussen de 20 en 50 Zwitserse Franken. Dit komt neer op tussen de €19 en €46.
Omschrijving. Raclette is naast kaasfondue een van de nationale gerechten van Zwitserland. De naam vindt zijn oorsprong in het Franse woord racler, hetgeen "schaven" of "schrapen" betekent. Daarnaast is het ook de naam van de kaas die voor dit gerecht gebruikt wordt.
Begin een borrelplank met een basis van knapperig brood, soepstengels en/of crackers, met daarop iets smeerbaars, zoals labneh, hummus of tapenade. Olijven, rauwkost als cherrytomaat, bleekselderij en paprika, en pickles (ingemaakte groenten) zijn een lekker frisse borrelplank-toevoeging.
Wij serveren vandaag een typisch Zwitsers dessert: Vermicelles, een zoete Zwitserse specialiteit gemaakt van kastanjes.
In Zwitserland drink je absint
Doe dat in Zwitserland, en het liefst in het piepkleine Zwitserse dorp Couvet, waar 'de groene fee', zoals het ook wel wordt genoemd, is geboren.
Uitgaan in Zwitserland kan prijzig zijn. Gemiddeld kost een glas bier in een bar tussen de €5 en €8, terwijl een cocktail ongeveer €10 – €15 kan kosten.
Zopf – gevlochten brood uit Zwitserland. Dit rijke witbrood leerde ik kennen door vrienden van ons uit Zwitserland. Het is echt een weekendbrood en wordt meestal op zaterdag en zondag gegeten. Het wordt ook wel een Butterzopf genoemd, omdat het brooddeeg verrijkt is met boter.
Gezondheid
Frisdrank zoals Almdudler is niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon. Almdudler kun je wel als extraatje drinken. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.