Ook introduceert Albert Heijn een nieuwe huisstijl, die wordt doorvertaald in de winkels, online en in de AH-app. De kleur oranje blijft staan voor bonusaanbiedingen, tevens de kleur van het Nederlands Elftal en de KNVB waar AH sinds kort partner van is.
Albert Heijn is de grootste supermarktketen in Nederland met een marktaandeel van ongeveer 35% in 2020. Het bedrijf is opgericht in 1887 als eenmans-kruidenierszaak en sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven van Nederland met tevens vestigingen in België.
In de nieuwe winkelformule van Albert Heijn staat naast vers, ook gemak voor de klant centraal. Makkelijk kiezen voor een snel, lekker en gezond alternatief kan ook een verse maaltijd zijn. Klanten kiezen bovendien steeds vaker voor een vegetarisch alternatief.
Albert Heijn snapt dat beter eten voor iedereen anders is, maar wat we uiteindelijk allemaal willen is hetzelfde: ons goed voelen, lekker in ons vel zitten. Door gezonder te eten. Door te weten waar ons eten vandaan komt en er samen van te genieten. Door een bijdrage te leveren aan het beter achterlaten van de aarde.
Albert Heijn is voor het zesde jaar op rij verkozen tot de meest duurzame supermarktketen van Nederland. Dat is de uitkomst van de Sustainable Brand Index™ 2022, het grootste en meest toonaangevende onderzoek in Europa op het gebied van consumentenmerken en duurzaamheid*.
De grote merken Albert Heijn en Jumbo vormen de middenmoot. De huismerken van Jumbo zitten precies op de gemiddelde prijs, bij AH is de klant 1 procent meer kwijt. Dat is evenveel als bij onlinesupermarkt Picnic en bij Plus. Spar en Poiesz zijn de uitschieters naar boven.
Duurzaamste supermarkt
Dankzij de uitgebreide duurzaamheidsrapportages en het groeiende plantaardige aanbod staat Albert Heijn opvallend hoog op de duurzaamheidsranglijst. Bij eerder onderzoek naar het stimuleren van een gezond voedingspatroon bungelde Nederlands grootste supermarktketen nog onderaan de lijst.
In de cao van Albert Heijn Logistiek vind je afspraken over loon, toeslagen, werktijden, overwerk, vakantie en pensioen.
Met een bereik van 15 miljoen Albert Heijn shoppers per week, 4,2 miljoen Allerhande-lezers per maand en 1,5 miljoen bezoekers van AH.nl beschikken we over een unieke database met interessante inzichten.
Albert Heijn heeft veruit het meeste winkels, zo'n 360 meer dan Jumbo, en het hoogste marktaandeel per winkel 0,036%. Maar waarschijnlijk heeft Albert Heijn ook de duurste winkels op de beste locaties, die brengen dan wel het meest op maar wat houdt je eraan over?
Of het succes van Albert Heijn -door Nederlanders ook wel liefkozend 'Appie' genoemd- die eerste golf van nieuwsgierigheid zal overleven, zal nog moeten blijken. Voor de Nederlandse keten is deze winkel strikt genomen trouwens haar eerste echte test in ons land.
Een aantal belangrijke kenmerken van Albert Heijn zijn: airmiles, breed assortiment, verschillende prijsklassen, status, non-foodartikelen, speciaalzaak artikelen, appie-app*, ruime openingstijden, luxe omgeving/sfeer winkel, spaaracties, bonusaanbiedingen, landelijke tv reclame, kinderhoek, kwaliteit producten, korte ...
Albert Heijn begint zijn winkel in de tijd van de industriële revolutie. Die zet de hele economie op zijn kop. Ambachtslieden en rondreizende verkopers verdwijnen, de welvaart neemt toe, er komen veel meer producten op de markt. Door te specialiseren speelt Albert Heijn in op de tijdgeest.
In de Inspiratiebox vind je alle ingrediënten en recepten voor 3 heerlijke verse maaltijden. Iedere week opnieuw. Je bestelt 'm gemakkelijk op ah.nl en hij wordt gratis bij je thuisbezorgd. Of je kunt 'm vanaf nu ook ophalen in deze Albert Heijn.
Het antwoord hierop is simpel, Ja je krijgt dubbel betaald op de zondagen. Andere dagen geeft Albert Heijn geen extra's (buiten feestdagen). Een uitzondering hierop is nachttoeslag.
Geen wettelijke regels extra loon voor werk op zondag
Er bestaan geen wettelijke regels voor extra betaling als u werkt op zondag. Uw werkgever hoeft u dus niet meer te betalen dan uw normale loon. Ook hoeft hij u geen extra vrije uren te geven voor werk op zondag.
Een toeslag van 25% als je meer dan 12 uur en maximaal 31 uur per week krijgt uitbetaald en werkt tussen 06.00 en 07.00. Een toeslag van 50% als je 32 uur of meer per week krijgt uitbetaald en werkt tussen 06.00 en 07.00. Een toeslag van 100% over de gewerkte uren op zondagen.
Wel komt uit onderzoek dat de Albert Heijn het beste betaald van alle supermarkten.
Het gemiddelde uurloon bij Lidl varieert vanaf ongeveer € 12,00 per uur voor een Verkoper (m/v) tot ongeveer € 19,00 per uur voor een Administratief Medewerker (m/v).
Er zijn veel producten die met duurzaam materiaal verpakt zijn. Zo is de verpakking van AH Puur wasmiddelen en AH Biologische melk gemaakt van suikerriet. Daarnaast kunnen producten ook van gerecycled materiaal gemaakt zijn.
Mede dankzij de duurzame keurmerken op de verpakkingen van onze producten is het ook voor u zichtbaar. Al een kwart van de omzet bij Lidl is afkomstig van producten met een duurzaamheidskeurmerk. Al onze koffie en chocolade is gecertificeerd met keurmerken als Fairtrade, Rainforest Alliance, Biologisch en/of UTZ.
Albert Heijn heeft het grootste marktaandeel in supermarktland en verkoopt dus ook de meeste biologische producten: zo'n 60 procent van het totaal in Nederland (natuurwinkels en biosupermarkten uitgezonderd).