Dan raden we de LifeGoods Elektrische Pluizenverwijderaar aan. Dit model is voor jou wellicht de beste ontpluizer. Je kunt hem namelijk gebruiken om kledingstukken of meubilair binnen 3 minuten weer zo goed als nieuw te maken. Met zo'n snelle werking is hij zeker het proberen waard.
De LifeGoods Elektrische Pluizenverwijderaar is wat ons betreft de beste koop pluizenverwijderaar van 2022. Geen enkel model kwam zo goed uit onze test als deze ontpiller. Deze pluizenverwijderaar is perfect voor iedereen die op zoek is naar een manier om stof van z'n kleren en meubels af te krijgen.
Door voorzichtig met een scheermesje over je trui, jurk of ander kledingstuk te gaan, scheer je de pluisjes eraf. Zorg ervoor dat de trui op een vlakke ondergrond ligt en trek hem enigszins strak, zodat je er makkelijk met het mesje overheen kunt gaan. Na deze scheerbeurt is je voorheen pluizige trui weer als nieuw!
Voorkom dat je kleding wast met scherpe voorwerpen zoals een rits of een gesp. Doe die kleding in een waszak of was het apart, waardoor je minder last hebt van pilling op je andere kleding.
Als u de bron van de pilling niet opspoort zult u last blijven houden van de bolletjes op uw bank. Veel voorkomende bronnen zijn huisstof, kussens, (fleece)plaids, sportsokken, haren etc. Neem de bron van de externe vezels weg en de pilling zal blijvend verminderen.
Je kan pluisjes makkelijk en snel verwijderen met witte azijn. Voeg een kopje azijn toe aan je wasgoed tijdens de laatste spoelcyclus en jouw truien, handdoeken en jassen komen pluisvrij uit de wasmachine!
Pas goed op met wollen kledingstukken; deze pillen erg snel. Ook acryl, polyester en viscose zijn erg gevoelig voor pillen en pluizen. Een stof die niet snel pilt is katoen of een ribstof.
Maak de wasmachine regelmatig schoon.
Draai je wasmachine elke drie maanden met een lege trommel en een kopje azijn om pluis en ander vuil te verwijderen. Houd het filter schoon door het na elke was te legen. Stofzuig het elke paar weken en neem het dan ook even af met een vochtig vel keukenpapier.
Wol, acryl, polyester en viscose zijn erg gevoelig voor pluisjes. Wanneer je het stuk draagt en wast ontstaat er wrijving en bijgevolg dus loshangende bolletjes en pluisjes. Voorkomen is beter dan genezen!
Aspirines. Het toevoegen van een of meerdere aspirines aan een warme handwas of de wasmachine doet namelijk wonderen. Binnen de kortste keren zijn alle pluisjes verdwenen.
Wanneer je je jas gaat wassen is het daarom aan te raden om de jas binnenstebuiten te wassen. Op die manier voorkom je wrijving tussen materialen. Gebruik een speciale waszak tijdens het wassen en gebruik altijd het juiste wasprogramma. Laat je jas altijd aan de buitenlucht drogen om pluisvorming te voorkomen.
Een vochtig droogtrommeldoekje is vaak een goede manier om pluizen van je zwarte kleren te krijgen. Wrijf met het vochtige droogtrommeldoekje over je kleren totdat je alle pluizen verwijderd hebt. Je kunt tevens je wasdroger en een schoon droogtrommeldoekje gebruiken om pluizen van je kleren te krijgen.
Met een elektrische pluizentondeuse haal je gemakkelijk pillen en pluisjes van je bank. Bij het juist hanteren van deze “pluisjesverwijderaar” wordt de stof niet beschadigd.. Met een goede pluizentondeuse scheer je als het ware de opgerolde stofvezels eenvoudig van de meubelstof af.
De enige wol ter wereld die niet pilt is Alpacawol!
Was altijd volgens het wasvoorschrift. Voor wol is er een speciaal wolprogramma. Was de trui binnenstebuiten, maar nog beter: bescherm je trui door hem in een waszak te wassen.
Of je kledingstuk gaat pillen hangt vooral af van het materiaal waarvan het is gemaakt. De ene stof is nu eenmaal gevoeliger voor pillen dan de andere. Wol is het meest gevoelig voor pillen, maar ook acryl, polyester en viscose zijn 'pluisgevoelige' stoffen. Wol is één van de gevoeligste materialen voor pilling.
Wat duurzame stoffen betreft, is lyocell – ook wel bekend als Tencel – de absolute top. Naast dat het goed scoort qua duurzaamheid, heeft het ook nog eens hele fijne eigenschappen: het is zacht, zo sterk als polyester en neemt vocht beter op dan katoen. Daarnaast houdt het je net als wol lekker warm.
De opvallendste pluspunten van polyester ten opzichte van katoen zijn de kleurvastheid, maatvastheid en elasticiteit. De vezels zijn sterk, waardoor ze niet snel zullen slijten en ze zijn niet kreukgevoelig. Synthetische vezels hebben slechts een gering vermogen tot vochtopname, waardoor de kans op zweten groter is.
Azijn verwijdert kalk uit het water. Dit ontkalkte water zorgt voor zachtere kleding en minder kalkaanslag in de wasmachine. Je kunt zowel natuurazijn als schoonmaakazijn als wasverzachter gebruiken. Hoeveel azijn je gebruikt, hangt af van de hardheid van het water.
De makkelijkste manier om vetluis te verwijderen is door een lege kookwas te draaien. Doe dit op de hoogste mogelijke temperatuur, bijvoorbeeld 90 graden. Een was van 60 graden is niet heet genoeg om alle vetluis te doden. Door de hoge temperatuur kook je de vetluis uit en zijn ze in ieder geval dood.
Wasmachine schoonmaken met vaatwastablet
Maak dan gebruik van vaatwastabletten om vetluis te bestrijden. Doe twee vaatwastabletten in de wasmiddellade en draai een kookwas. Je wasmachine is daarna weer spik en span en de trommel ruikt weer lekker fris.
Hoe 'jonger' de wol, hoe groter de kans op pilling. Zo is de kans op pilling bij een lamswollen trui het grootst, dit is een jonge vacht. Voor pullovers van merinowol, wordt de vacht van het Merinoschaap gebruikt, deze is veel fijner en zachter, waardoor het pillen van de stof veel minder zal zijn.
Het heen en weer rollen in een wasmachine zorgt ervoor dat kledingstukken en stoffen tegen elkaar wrijven en dit leidt tot pluizen. Om lelijke pluisjes aan de buitenkant van je kleding te voorkomen, keer je alles binnenstebuiten voordat je het in de wasmachine gooit of voordat je het met de hand gaat wassen.
In tegenstelling tot polyester viscose is dit materiaal erg statisch en ademt het slecht. Wanneer je naar een formele gelegenheid gaat en je moet in een compleet formeel kostuum verschijnen, dan is het wel zo prettig dat de stof een beetje ademt.