SuperFOIL: de beste isolatiefolie voor uw dak, muur en vloer Isolatiefolie is bijzonder effectief isolatiemateriaal. De isolatiewaarde is hoog, terwijl er nauwelijks ruimte in beslag wordt genomen. SuperFOIL ontwikkelt de best geteste isolatiefolie in de markt en is bovendien zeer eenvoudig te installeren.
Pir en kooltherm isolatie hebben de hoogste isolatiewaarde.
Radiatorfolie is een snelle en goedkope manier om geld en energie te besparen. Het voorkomt dat je veel warmte verliest via je muur of raam. En met de supersterke magneten bevestig je de folie eenvoudig onzichtbaar aan de achterzijde van je radiator, met de glimmende zijde naar de muur toe.
Rendement spouwmuurisolatie
Van de drie isolatievormen levert spouwmuurisolatie het hoogste rendement op. Met goede spouwmuurisolatie zal het gasverbruik per jaar verminderen met 10 m3 per m2. Daardoor is de terugverdientijd het kortste met ongeveer 4 jaar.
Er zijn dan ook een aantal isolatiematerialen waarvan we kunnen concluderen dat deze onder vrijwel alle omstandigheden de hoogste isolatiewaarde kunnen bieden voor jouw woning: Glaswol. Steenwol. EPS.
Stel dat u met tussenpozen eerst uw dakisolatie laat aanbrengen en daarna uw spouwmuren laat isoleren, maar uw vloerisolatie later wilt doen. Dan loopt u het risico dat vocht in uw woning ophoopt omdat u een soort stolp heeft gebouwd. Begin daarom met de vloerisolatie.
Jazeker. Het aan laten brengen van isolerende raamfolie geeft enkel glas een isolatiewaarde vergelijkbaar met dubbel glas. Ook geeft het dubbel glas een isolatiewaarde vergelijkbaar met HR-glas. Isolerend raamfolie aanbrengen op HR-glas en hoger heeft minder zin, omdat de isolerende waarde al redelijk hoog is.
Hoeveel graden scheelt bodemisolatie? Gemiddeld brengt bodemisolatie de temperatuur in huis tot wel 2 graden hoger in vergelijking met een niet-geïsoleerde vloer.
Breng de radiatorfolie aan op de muur of direct aan de achterkant van de radiator. Dit laatste is het effectiefst. Maar als een radiator één plaat heeft, moet je de folie op de muur bevestigen. Op die manier bespaar je de meeste energie.
Ja, radiatorfolie heeft altijd zin. Bij een ongeïsoleerde muur is de winst natuurlijk wel groter. Als er geen radiatorfolie is geplaatst, zal de warmte achter de radiator meteen naar buiten stromen.
Met radiatorfolie kun je jaarlijks 10 kuub gas besparen per vierkante meter folie, dat is een hoop energie. Dat is een tientje per jaar, per meter folie.
Isolatieplaten prijs
EPS platen zijn in het algemeen de goedkoopste platen, je betaalt rond de €10/m2 voor een plaat van 10cm. Voor PIR platen (600mm x 1200mm) betaal je tussen de 9 en 20 euro per m2. XPS isolatiepanelen vallen tussen de prijscategorie van 12-18 euro per vierkante meter, afhankelijk van de dikte.
Door PIF isolatiefolie te combineren met bijvoorbeeld gipsplaten kun je voorkomen dat brand van de ene ruimte naar de andere ruimte of woning kan overslaan. Wil je een isolatiemateriaal met de allerbeste isolatiewaarde?Dan kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld PIR in plaats van PIF isolatie.
Wij krijgen vaak de vraag welk isolatiemateriaal beter isoleert, glaswol of PIR? In feite isoleren beide materialen even goed, alleen bij glaswol heb je wat dikker materiaal nodig. Om een Rd-waarde van 4,5 te halen heb je glaswol nodig tussen de 14 en 16 centimeter dik.
Te veel isoleren kan niet.
Wie 'isolatie' zegt, zegt ook 'ventilatie'. Hoe sterker een gebouw wordt geïsoleerd, hoe krachtiger de ventilatie moet zijn. Zo niet wordt een ongezonde omgeving gecreëerd en ontstaat schade als gevolg van vochtigheid die niet wordt afgevoerd.
Nieuwbouw: overschrijd het S-peil niet. Wie een nieuwbouwwoning bouwt, moet rekening houden met het S-peil. Om aan een S-peil van S31 te voldoen, zijn een uitstekende isolatie en luchtdichtheid geboden. Met 12 centimeter Multimax 30 blijf je makkelijk onder die grens.
TONZON isoleert beter
De isolatiewaarde (Rc waarde) van isolatiemateriaal wordt over het algemeen in laboratoria gemeten. Daar brengt men de purschuim met een bepaald soort drijfgas netjes in laagjes aan tot het een dikte van 6 cm heeft bereikt. In dat geval is de isolatiewaarde RC=2,7.
Dat klopt inderdaad, niet ieder raamfolie kan toegepast worden op dubbele beglazing, HR+ (+) glas of getint glas. De reden hiervoor is dat er thermische breuken kunnen ontstaan. Ben je nog niet bekend met deze term? Hieronder leg ik aan je uit wat een thermische breuk is en hoe deze ontstaat.
Alle soorten gordijnen en luiken isoleren een beetje. Maar dubbele vouwgordijnen (plisségordijnen) met een speciale aluminium coating aan de binnenkant leveren de meeste energiebesparing op. Enkel glas plus de best isolerende raambekleding heeft een hogere isolatiewaarde dan gewoon dubbel glas.
Isolatiefolie aanbrengen
De eerste mogelijkheid is het aanbrengen van isolatiefolie om hiermee jouw ramen te isoleren tegen kou of warmte. Isolerende raamfolie is geschikt voor zowel enkel- als dubbelglas. Van enkelglas maak je als het ware dubbelglas, en dubbelglas verhoog je tot HR-glas.
Maar door het ontbreken van (goede) isolatie, verliezen deze woningen een hoop warmte. Dat is terug te zien aan de energierekening. Een oud huis isoleren is daarom zeker de moeite waard. Zo gaat de warmte niet verloren, waardoor er minder gestookt hoeft te worden en dat betekent een besparing op energie.
Isoleren langs buiten: de beste optie
Om een woning zonder spouwmuur na te isoleren, pak je het best de buitenkant van de gevel aan, omdat je dan de hele schil mee hebt en onderbrekingen vermijdt (waarlangs koude alsnog je woning kan binnendringen). Mupan façade is bijvoorbeeld prima geschikt voor een openvoegsysteem.