De monding van de rivier is als eerste aan de beurt, daarna volgt de vaargeul van de rivier zelf. Die zal over een lengte van ruim 30 kilometer worden uitgebaggerd tot een diepte van 4,50 meter, zodat in de toekomst ook grotere schepen de havens kunnen bereiken. Al jaren is hun diepgang sterk beperkt.
De diepste rivier van Suriname, de Cottica rivier, is te vinden in het noorden van Suriname in de districten Marowijne en Commewijne.
Suriname heeft 7 grote rivieren, en een aantal kleinere, allen zijtakken van de grote. de Corantijn (grensrivier).
Het is nergens dieper dan veertig meter. Toen de dam aangelegd werd, is het gebied dat onder water zou lopen niet kaalgekapt.
Belangrijke rivieren in Suriname zijn de Marowijne (grensrivier met Frans-Guyana), de Suriname, de Commewijne (lopend van oost naar west), de Coppename, de Tapanahoni (zijrivier van de Marowijne), de Saramacca en de Corantijn, die de grens met Guyana vormt.
De naam Suriname is afgeleid van de Surinen, een Indianen stam die leefde in het gebied dat tegenwoordig Guyana heet. Paramaribo komt van Parmurbo, dat "stad van bloemen" betekent. Parmurbo was een Amerindiaanse nederzetting op dezelfde plek van het huidige Paramaribo.
Het land was van 1667 tot 1954 een kolonie van Nederland en daarna een land binnen het Koninkrijksverband. Op 25 november 1975 werd Suriname onafhankelijk. De Surinaamse bevolking bestaat uit meerdere etnische groepen waarvan er geen een absolute meerderheid vormt.
Het stuwmeer heeft een oppervlakte van 1560 vierkante kilometer en is ontstaan door de bouw van een stuwdam in de Surinamerivier. De dam is twee kilometer lang en 55 meter hoog. De dam zou in eerste instantie geplaatst worden bij Brokopondo, maar bij het vooronderzoek bleek Afobaka een geschiktere locatie te zijn.
Afobaka, ook Affobakka, is een dorp in het district Brokopondo in Suriname. De plaats is bekend door de stuwdam (Afobakadam) in de rivier Suriname, waardoor het Brokopondostuwmeer ontstond. De stuwdam is 12 kilometer lang. Afobaka is verbonden met de plaats Paranam door de Afobakaweg, een 75 kilometer lange asfaltweg.
Dammen, sluizen en stuwen verdelen ons water en beschermen ons zo tegen overstromingen. Ook houden ze water zoveel mogelijk vast bij lage waterstanden.
Het district Paramaribo heeft een oppervlakte van 183 km² en had 242.946 inwoners bij de volkstelling in 2004. Qua oppervlakte is het daarmee het kleinste district van Suriname, maar qua aantal inwoners het meest bevolkte: de helft van de Surinaamse bevolking woont in Paramaribo.
De Surinamerivier is een brede en ondiepe rivier die in totaal 480 kilometer lang is. De rivier loopt langs de districten Brokopondo, Para, Commewijne, Wanica en Paramaribo en wordt door de meeste toeristen bezocht in de districten Brokopondo en Paramaribo.
Klimaat. In Suriname is het het gehele jaar door tropisch warm met temperaturen van tussen de 30 en 35 graden en een hoge luchtvochtigheid. 's Nachts koelt het af tot rond de 20 graden Celsius.
De Group Polder Development (1982) beschrijft dat Suriname een vrij vlakke kustvlakte heeft, die zich van Oost naar West uitstrekt, ongeveer 40 km breed in het Oosten en 120 km in het Westen.
Met de aanleg van de Afobakadam in de Surinamerivier creërde de overheid het Brokopondo stuwmeer. Met een oppervlakte van 135.000 hectare is het meer ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht. ZELF NAAR Brokopondo stuwmeer?
De bouw begon in 1961 en werd in 1964 voltooid. In 1965 werd de dam in gebruik genomen, hoewel het nog tot 1971 duurde voordat het Brokopondostuwmeer volledig was gevuld. Decennialang kwamen er verontreinigende gassen uit het meer.
Een echte dam werkt hetzelfde als de dam die je zelf gaat bouwen. Het water wordt tegengehouden door sterk materiaal, zoals stenen en beton, en wordt voorzichtig doorgelaten naar de andere kant. Op die manier blijft het stromende water onder controle.
Naast het feit dat Suriname geen witte stranden heeft, heeft Suriname ook geen helderblauw water. Al het natuurlijke water in de Surinaamse rivieren is hartstikke zwart. De recreatieoorden met het surrogaat strand liggen allemaal langs de diverse rivieren die het land rijk is. En dat water is dus allemaal zwart.
Suriname is in principe een veilig land. Raadpleeg voordat je naar Suriname gaat wel altijd het actuele reisadvies.
A di mi yere yu friyari. .. Gelukkige verjaardag grappig, Verjaardag, Gefeliciteerd.
Hoewel Suriname rijk is aan belangrijke grondstoffen en tevens een verzorgingsstaat is, leeft 20% van de bevolking in armoede (ter vergelijking: in Nederland leeft 'maar' 8% van de bevolking in armoede). Dit komt door de hoge werkloosheid (geen werk is geen loon), maar ook door de hoge staatsschuld.
Suriname heeft een BNP van 2404 miljoen dollar.