Fu Wan #1 Ping Tung 62% - bekroond als beste pure chocolade ter wereld.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
De winnaar
De gedecoreerde figuurtjes van Aldi kwamen het best uit de test, met een score van 20,5/25. De chocolade Sinterklaas van Hema (die van 125 g) kaapte de zilveren medaille weg met 19,5/25 en de derde plaats is voor Carrefour met een mooie 18,25/25.
De bonen die gebruikt worden voor Belgische chocolade zijn van een superieure kwaliteit, onder andere omdat hun herkomst en oogst zorgvuldig geselecteerd worden. Bovendien worden de cacaobonen erg fijn gemalen waardoor Belgische chocolade een zeer fijne structuur heeft (van 15 tot 18 micron).
We raden aan om witte chocolade van goede kwaliteit te gebruiken, omdat die minder snel klontert dan de goedkopere varianten. Goede witte chocolade zijn bijvoorbeeld de witte chocolade callets en blokken van het merk Callebaut. Hierbij zijn de callets het makkelijkst te smelten.
Fu Wan #1 Ping Tung 62% - bekroond als beste pure chocolade ter wereld.
Soorten chocolade om te smelten
Na het testen van meer dan een dozijn merken chocoladechips, was onze absolute favoriet Guittard's Semi Sweet Chocolate Chips . Chocoladeblokken en -repen: Guittard's Chocolate Baking Wafers was een herhaalde winnaar in onze Kitchn Essentials-lijst vanwege de rijke smaak en fairtradepraktijken.
Je kunt het niet ontkennen: Belgische chocolade is van topkwaliteit. De cacaobonen die ervoor gebruikt zijn, zijn de allerbeste in hun soort en worden tijdens het verwerkingsproces op de best mogelijke manier behandeld.
Omdat Belgische chocolade 100% cacaoboter bevat, is het vetgehalte iets hoger dan bij de meeste gemiddelde chocolade . Dit zorgt voor een rijkere en zachtere smaakervaring. Maar er is meer! En het volgende verschil zit in het suikergehalte.
Leonidas wil je momenten van puur genot laten beleven. Daarom gebruiken onze Meester-Chocolatiers alleen chocolade op basis van 100% pure cacaoboter.
In principe kan gezegd worden dat de algemene cacaokwaliteit van Lindt Chocolade niet beter is dan die van andere supermarktpralines. Afhankelijk van het productsegment vind je alleen kwaliteiten die de koper met Lindt associeert in het prijssegment, dat ook voor Lindt duurder is.
Chocolade is er in verschillende smaken en soorten, maar we kennen vooral puur, melk en wit. Melkchocolade is van deze drie soorten het meest populair.
Bij milka is het voornamelijk de melk... Deze maakt de chocolade luchtiger en niet zo zwaar... Meer cacaoboter, meer melkpoeder (en dus meer transvet), meer suiker en minder cacao. Dat levert een soort kinderchocolade op die zoeter, vetter en minder bitter smaakt.
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.
Als het aankomt op de gezondste chocolade, is er echt geen wedstrijd, zegt Allers. Pure chocolade is veruit de gezondste vorm van de traktatie, met de minste suiker en, vanwege het cacaogehalte, hogere niveaus van stoffen die de cellen van het lichaam beschermen.
Rauwe chocolade is gezonder, dat stofje flavonoïde is hier beter behouden door een andere bereiding. Wat betreft de verzadigde vetten, dit zit dus wel meer in pure chocolade. Dit komt door de cacaoboter. En hoe puurder de chocolade, des te minder suikers het bevat.
Zwitserland is waarschijnlijk het meest bekend om zijn melkchocolade, waarbij melkchocolade 80% van alle chocolade die in Zwitserland wordt geconsumeerd uitmaakt, en dat is niet voor niets! Zwitserse chocolade bevat meer melk dan de meeste chocolade, wat zorgt voor een uitgesproken zachte en romige smaak en textuur die je nergens anders vindt .
Ingrediënten: Belgische chocolade heeft een hogere verhouding cacaomassa ten opzichte van cacaoboter dan Zwitserse chocolade , waardoor het een rijkere, intensere chocoladesmaak heeft. De Zwitsers gebruiken ook vaak gecondenseerde melk in hun chocolade, terwijl Belgen volle melk gebruiken.
België – Top-rated land met de beste chocolade
Het is tenslotte het beste land als het gaat om chocoladeproductie. Je kunt dus niet naar België gaan en NIET hun chocolade proeven.
Lekkerste chocolade ter wereld
Als je een chocolaatje wilt met gezondheidsvoordelen, dan is pure chocolade de beste keuze. Zoekt u echter iets romigs en heerlijks, dan is witte chocolade de beste keuze. Welke soort chocolade je ook kiest, zorg ervoor dat je er met mate van geniet!
Côte d'Or is een chocolademerk dat is ontstaan in België in 1883.
Hoewel chocolatiers vaak " allrounders" gebruiken in het bereik van 60-70% , voegen velen ook een paar opties met een hoog percentage toe. "Het kan een uitdaging zijn om chocolade met een zeer hoog percentage (85%+) te gebruiken, omdat ze de meeste smaken van ingrediënten kunnen overheersen.
Als gesmolten chocolade in contact komt met vocht, zal het samenklonteren. Dit komt doordat het cacaopoeder de vloeistof absorbeert en opzwelt, waardoor het niet meer kan oplossen in de cacaoboter. Als je je chocolade droog houdt, kun je het opnieuw smelten nadat het is afgekoeld.
Ingrediënten voor snoepvormen
Dus, welk type chocolade is het beste om uw snoepgoed te maken? Het korte antwoord is kwaliteit of couverture chocolade . Hoe beter uw product is, hoe makkelijker het zal zijn om te smelten en te temperen om onvergetelijk heerlijke lekkernijen te creëren.