De economie van Gambia behoort tot de zwakste ter wereld. Het inkomen per hoofd van de bevolking is ongeveer twee duizend dollar per jaar, wat neerkomt op ongeveer vijf dollar per dag. Feit is dat een derde van de Gambiaanse bevolking minder dan anderhalve dollar per dag te besteden heeft.
Gambia is met een gemiddeld inkomen van € 40,- per maand 1 van de armste landen van de wereld. Ruim 66 % van de Gambianen leeft onder de armoedegrens. Het leven in Gambia is zwaar voor de Gambianen. Het opkomende toerisme helpt in de kustgebieden.
De vrouwen genieten van de aandacht en hebben gedurende hun tijd in Gambia een romantische relatie. Maar de werkelijkheid heeft weinig met romantiek of liefde te maken. Beide partijen spelen hun rol in een toneelstuk over economische ongelijkheid, emancipatie, gender issues en sociale controle.
Gambia is niet duur, tenzij je blijft hangen in de Senegambia Strip. Dit gebied is toeristisch, daardoor van alle gemakken voorzien, maar ook een stuk duurder dan de rest van het straatarme land. De prijzen van hotels in de binnenlanden liggen laag. En ook een heerlijk vismaaltijd is niet duur.
Gambia staat bekend om zijn tropische natuur. Er komen veel diersoorten voor waaronder vele kleurrijke vogels. Daarnaast komt in Gambia ook nog de oeroude apenbroodboom voor. Gambia kent een hoog cultureel gehalte met veel verschillende invloeden op het gebied van dans- en muzieksoorten.
Gambia is een veilig land. De kans dat je iets naars overkomt is zeer klein. Al zijn uiteraard overal ter wereld zakenrollers en is er ook in Gambia een incidentele roofoverval. In dat kader dien je vooral op de stranden langs de Atlantische kust en in de grotere plaatsen als Banjul een beetje extra op te passen.
Economie. De economie van Gambia behoort tot de zwakste ter wereld. Het inkomen per hoofd van de bevolking is ongeveer twee duizend dollar per jaar, wat neerkomt op ongeveer vijf dollar per dag. Feit is dat een derde van de Gambiaanse bevolking minder dan anderhalve dollar per dag te besteden heeft.
Fooi. Gambia is een arm land en de mensen verdienen er weinig, gemiddeld ongeveer vijftig euro in de maand. Een fooi van één of twee euro is vaak al een verdubbeling van hun dagloon. Het is gebruikelijk om in restaurants en hotels fooi te geven aan het personeel.
Zeker 45% van de 2 miljoen inwoners zijn kinderen onder de 14 jaar, meer dan 10% van de baby's haalt het eerste levensjaar niet en de gemiddelde leeftijd in Gambia is 53 jaar. De levensstandaard in Gambia is zeer laag en heeft één van de zwakste economieën ter wereld.
Gambia is een relatief voordelige vakantiebestemming. Niet alleen de overnachtingen zijn er relatief goedkoop, ook het leven daar is niet duur. Zo betaal je voor een kopje koffie slechts 1 euro, een biertje 1,50 en voor een 3-gangendiner met wijn maar 20 euro.
Kledingvoorschriften Gambia
Het klimaat in Gambia is subtropisch. Katoenen kleding komt dan goed van pas. Draag bedekkende kleding om muggenbeten te voorkomen. In Gambia komt namelijk Malaria en Dengue voor.
In Gambia eten de locals qua vlees vooral veel kip en rund. Aangezien het grootste deel van de bevolking de Islam aanhangt, wordt er nauwelijks varkensvlees gegeten. Met het vlees en kruiden wordt vaak een stoofpotje gekookt. Dit wordt meestal gegeten met rijst, maar men eet ook couscous, puree van cassave en yam.
Meer dan 90 procent van de bevolking zegt moslim te zijn.
Vliegtijd naar Gambia, afstand en vertrekdagen
Tijdens je vlucht Amsterdam Gambia overbrug je in circa 7 uur een afstand van 4.700 kilometer. Je komt aan op de internationale luchthaven van hoofdstad Banjul, op zo'n 24 kilometer ten zuidwesten van de stad.
Re: hoeveel geld mag je gambia inbrengen
Je mag in principe ongelimiteerd geld invoeren, edoch ook daar geldt de regel dat je aangifte moet doen zodra je meer dan USD 10.000 bij je hebt (bij de immigratiedienst, na de paspoortcontrole doch voor de bagagecontrolescan).
Vereisten voor een toeristenvisum voor Gambia voor Nederlandse paspoorthouders. Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal 90 dagen. De reiziger moet: In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden bij inreis, met minimaal één lege visumpagina.
De bevolking van Gambia stamt af van heel veel andere volken, waarvan 98% Afrikaans is. Ruim 40% stamt af van de Mandinka, 20% is Fula, 15% Wollof, 10% Jola en 10% Serahuli. Dankzij hun afkomst hebben alle volken hun eigen taal, cultuur en gebruiken. Ook wonen in Gambia Senegalezen, Libanezen en Aku.
Naast vogels komen in Gambia ook apen, antilopen, wilde zwijnen, slangen en reuzenhagedissen voor en ook in de wateren voor de kust en in de rivier de Gambia wemelt het van de wilde dieren, zoals nijlpaarden, schildpadden, krokodillen en zelfs dolfijnen.
Gambia ligt op de uiterste westpunt van Afrika, aan de Atlantische Oceaan en is met een oppervlakte van 11.300 km² het kleinste land op het Afrikaanse vasteland. De oppervlakte van Gambia is maar iets groter dan een kwart van Nederland of een derde van België. Van oost naar west meet Gambia ongeveer 320 km.
Ik zou het iedereen zeker aanraden om naar Gambia te gaan, de mensen zijn enorm vriendelijk, mooie stranden, mooie natuur en je krijgt de kans de Afrikaanse cultuur te ontdekken.
Je kunt dus het beste rond november en maart/april naar Gambia toe. Al is de rest van de winter ook erg zonnig! Houd er dan alleen rekening mee dat de regenval nihil is en je zowel overdag al 's nachts behoorlijk hoge temperaturen hebt.