1 Open 'Instellingen'.2 Scroll naar beneden en tik op "Info telefoon".3 Selecteer "Softwaregegevens".4 Hier vind je de Android-versie van je apparaat.
Android 12 is uitgebracht in 2021 en is momenteel de nieuwste versie.
Op een vouwbare smartphone werkt Android 12 beter dan Android 11, omdat de software in zijn geheel slimmer omgaat met de verspringende schermruimte als het toestel in- en uitklapt. Ook heeft Google technische verbeteringen doorgevoerd, zodat apps en games automatisch het juiste schermformaat gebruiken.
Android 13 zal beschikbaar worden voor de meeste nieuwe smartphones. De telefoons uit de Samsung Galaxy S23-serie worden al standaard geleverd met Android 13 (One UI 5).Dat geldt ook voor de nieuwe Galaxy A34 en Galaxy A54. Daarnaast kunnen ook gebruikers van een Google Pixel telefoon de update al downloaden.
Android 14 is de nieuwste versie (oktober 2023). Een toestel wordt dan bijgewerkt van bijvoorbeeld Android 13 naar Android 14. Dat is dus een hele nieuwe versie van Android.
Nieuw in Android 13
De nieuwste Android versie is niet de grootste update in vergelijking met Android 12. Toch is Android 13 een welkome verbetering van Android 12. U krijgt namelijk meer opties voor personalisatie, de beveiliging van uw gegevens is verbeterd en multitasken is eenvoudiger gemaakt.
Android 13 gaat een nieuwe functie genaamd LC3 ondersteunen, waardoor bluetooth-verbindingen minder stroom moeten verbruiken. Daarnaast moet ook de audiokwaliteit van oordopjes en koptelefoons die met bluetooth verbonden zijn met je smartphone beter worden.
Bij veel banken ligt de grens momenteel bij Android versie 8.0. Maar zoals gezegd: het is dan 100% aan jou om verstandig met je telefoon om te gaan. Hoe lang je kunt doen met een Samsung telefoon zonder updates is dus uiteindelijk vooral van jezelf afhankelijk.
Er zijn inmiddels al bijna twintig versies van Android gemaakt. Maar ze zijn niet allemaal nog goed bruikbaar. Op een gegeven moment besluit Google, de maker van het Android-systeem, om een oudere versie niet meer bij te werken. Zo worden Android 7 en alle oudere versies niet meer ondersteund.
Conclusie Android 11 review
Android 11 is niet zo'n spannende update als zijn voorgangers, maar wel eentje die het mobiele besturingssysteem weer completer en iets volwassener maakt. Chat-apps en notificaties staan meer centraal en dankzij de nieuwe privacy-opties krijg je meer controle over de apps op je telefoon.
Heb je een smartphone van Google, dan kun je erop rekenen dat je Android-updates direct en als eerste ontvangt. Voor Android 12 is het updatebeleid dan ook simpel: heb je een Pixel 3 of nieuwer, dan krijg je een Android 12-update.
Afgelopen oktober is de definitieve versie van Android 12 opgeleverd, en is kort daarna al op de eerste smartphones verschenen. Naast een betere privacy, een ander design en een snellere Google Assistent zijn er nog wat fijne nieuwigheden die horen bij Android 12.
Android 12 is een flinke update die zich vooral op het design focust. Android ziet er compleet anders uit en de veranderingen zijn wat ons betreft geslaagd. Ook het privacydashboard is fijn en de andere verbeteringen zijn mooi meegenomen.
Samsung maakte bijvoorbeeld bekend smartphones vier jaar ondersteuning mee te geven. OnePlus heeft ook beloofd (dure telefoons) langer te voorzien van updates.
Google-smartphones ontvangen altijd direct de nieuwste Android-updates. Voor Android 14 is het updatebeleid simpel: heb je een Pixel 4a 5G of nieuwer, dan krijg je de upgrade sowieso. Oudere Pixel-telefoons blijven helaas steken op Android 13.
Hoe lang je na de introductie van het apparaat nog updates ontvangt, verschilt per merk en daar binnen nog per productlijn. Android toestellen bieden minstens 2 jaar updates, Android One toestellen 3 jaar en bij Samsung en Apple krijg je zelfs 5 jaar updates.
Wat is de nieuwste Android versie? De nieuwste Android versie is Android 11. De eerste Android 11-bèta verscheen in februari, de tweede in maart en de derde in augustus. De definitieve Android 11-update is in september 2020 uitgebracht.
De beste manier om een Android-update te forceren, is door naar Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren te gaan. U kunt Android-updates ook forceren door het Android-besturingssysteem opnieuw te installeren via een pc of uw Android te rooten voor diepgaandere aanpassingen.
Uw Android versie updaten doet u als volgt: Ga naar 'Instellingen' op uw smartphone. Kies 'Systeem'. Kies 'Systeem-update'.
Google. Met een Google-smartphone ben je ervan verzekerd dat je Android 13 direct en als eerste krijgt. Het updatebeleid van Google is dit jaar simpel: heb je een Pixel 4 of nieuwer, dan ontvangt je sowieso bij de release een Android 13-update. Oudere telefoons vallen helaas buiten de boot.
Google heeft Android 13 gelanceerd op 15 augustus 2022. Zoals gebruikelijk alleen voor de eigen Google Pixel-toestellen. De nieuwste versie is niet gelijk voor elke smartphone of tablet beschikbaar. Het duurt vaak maanden, tot soms wel een jaar, voor een nieuwe versie ook echt beschikbaar is op een specifiek toestel.
Android 13 gaat verder dan de telefoon en brengt alle apparaten in je leven naadloos samen met functies die alles op het gebied van berichten, audio en multitasking nog beter maken. Android 13-telefoon waarop Berichten is geopend.
Android 11 is de opvolger van Android 10 en de nieuwste versie van Google's mobiele besturingssysteem. De eerste Android 11-bèta verscheen in februari, de tweede in maart en de derde in augustus. De definitieve Android 11-update is in september 2020 uitgebracht.
Het is nog een gerucht, maar Android 14 lijkt je de mogelijkheid te geven om je smartphone als webcam te gebruiken. Dat kon al eerder, maar met een app van derden. Die lijkt straks niet meer nodig. De nieuwe functie is voordelig, want je smartphonecamera is (vaak) een stuk scherper dan de webcam in je laptop.