Als je de mama in kwestie goed genoeg kent – en weet wat voor sieraden ze wel of niet draagt – kan een mooi sierraad ook een bijzonder babyshower cadeautje zijn. Je kunt bijvoorbeeld iets kopen met een geboortesteentje erin (fingers crossed dat baby die maand echt geboren wordt).
Voor de meeste babyshowers geven vrienden en familie uit tussen de 25 en 50 euro per persoon. Dit hangt natuurlijk helemaal af van je budget. Ook met kleine cadeaus maak je de moeder in spe helemaal blij. In onze lijst met favoriete cadeaus ontdek je ook leuke cadeaus voor een klein budget.
Dresscode. Tenzij het gespecificeerd staat op de uitnodiging, kun je eigenlijk bijna alles dragen naar een babyshower, zolang je je zelf comfortabel voelt. Als je het prettiger vindt om een richtlijn te hebben, dan kan een Google-zoekactie al helpen.
Een lekker hapje eten, fijne massage of gewoon een dagje vrij van allerlei verplichtingen kan al als verwennerij worden ervaren. Natuurlijk kan je bij verwennen ook aan een ondersteunend zwangerschapskussen denken, een mooi zwangerschapsboek om te lezen en heerlijke verzorgingsproducten.
Wie betaalt de babyshower? Het is gebruikelijk om de kosten van een babyshower te verdelen onder de gasten. In sommige gevallen biedt de moeder/schoonmoeder of partner aan om de kosten op zich te nemen. Uiteraard is het niet de bedoeling dat de mommy to be zelf opdraait voor de kosten van de babyshower!
Steeds vaker zijn babyshowers familiegebeurtenissen waarbij ook de aanstaande vaders, broertjes en zusjes meedoen. Houd wel in gedachten dat feestjes voor het hele gezin of de familie anders aanvoelen dan een feestje met alleen vrouwen.
De babyshower komt oorspronkelijk uit India en is ook in Nederland een bekend begrip. Het is een verrassingsfeestje dat speciaal voor een zwangere vrouw wordt georganiseerd. De moeder in spé wordt in het zonnetje gezet met cadeautjes en natuurlijk heel veel aandacht.
Het feestje mag zoals gezegd niet te lang duren. Meestal duurt het feestje een uur of twee, houd als maximum drie uur aan. Houd je aan de planning of kort zo nodig activiteiten in.
De betekenis van een babyshower is om de aanstaande moeder te eren en te vieren dat er binnenkort een nieuw leven geboren wordt. Het is een traditie waarbij familie en vrienden samenkomen om de zwangerschap en het aanstaande moederschap te vieren en cadeaus te geven aan de aanstaande moeder en de baby.
En vergeet ook niet dat de toekomstige moeder voor wie jullie de babyshower organiseren qua energielevel niet helemaal op het oude niveau zit. Heel veel gasten is daarom niet altijd beter. Over het algemeen zou ik zeggen, probeer maximaal rond de 20 personen aan te houden.
Denk aan een leuk rompertje of babypakje, badcape, swaddle of muslins waar je er nooit teveel van kan hebben, een bijzondere knuffel, een mooi muziekdoosje voor de baby, boekje, bijtring, rammelaar, Sophie de Giraf, mooi speenkoord, leuke Art Cards van Wee Gallery, babyspeelgoed nog veel meer.
Hoewel elke vrouw zo haar eigen wensen heeft voor de babyshower (en het dus erg slim is deze subtiel los te peuteren bij de zwangere dame in kwestie) zijn over het algemeen de dierbare vrouwen uit haar omgeving bij de babyshower aanwezig.Denk aan haar moeder, zus, tantes, nichten, vriendinnen en (soms) collega's.
De babyshower voor vaders wordt ook wel een dadchelor of daddyshower genoemd. Deze trend is bedoeld om de aanstaande vader in het zonnetje te zetten.
Een babyshower wordt meestal georganiseerd tussen week 32 en week 36 van de zwangerschap. In die periode is de zwangere nog fit genoeg om ook echt te kunnen genieten van het feest. Ze is nog lekker mobiel en kan meedoen aan alle activiteiten die worden georganiseerd.
Je kunt bij MamaLoves.com kiezen uit verschillende materialen, zoals leer, zilver, goud en halfedelstenen. De sieraden kunnen gepersonaliseerd worden met de naam van het kindje, een speciale datum of een liefdevolle boodschap.
Geef haar de ruimte die gevoelens te uiten en haar echt te horen in haar pijn, verdriet en vreugde. Door vragen te stellen kan je haar helpen nadenken over wat voor haar op dit moment belangrijk is.
Veel zwangeren hebben meer behoefte aan warmte en tederheid. Het is een onzekere periode met een onzekere toekomst waardoor je graag het gevoel wilt hebben dat je beschermd wordt. Deze kwetsbare gevoelens worden afgewisseld door periodes dat je je supergezond en sterk voelt.
Baargoud geven na de bevalling is een traditie die is komen overwaaien uit Engeland en Amerika. Ook in Nederland worden steeds meer pas bevallen vrouwen met baargoud.