Handmixer (voor mixen, kneden en kloppen) Een handmixer is ideaal voor het kloppen van eieren, slagroom, cakebeslag en andere luchtige mengsels. Met deeghaken op je handmixer kneed je effectief kleine hoeveelheden licht deeg.
Een handmixer kan worden gebruikt in plaats van een staafmixer wanneer u vloeibare en droge ingrediënten mengt of combineert, bijvoorbeeld bij het maken van cake- of koekjesdeeg, het romig kloppen van boter en suiker of het opkloppen van een dessertglazuur.
Het pureren van groenten kun je op verschillende manieren uitvoeren. Zo kun je een staafmixer, roer- of draadzeef, pureeknijper of een keukenmachine gebruiken. Om de gepureerde groenten een lekkere smaak te geven kun je ervoor kiezen om er een beetje boter, olie of kruiden aan toe te voegen.
Een goede blender maakt de soep meestal gladder omdat hij geen enkel stukje mist. Je hebt wel meer afwas dan met een staafmixer. Het voordeel is dan weer dat soep in een blender niet spat dankzij het deksel.
U kunt hetzelfde resultaat bereiken door een paar kopjes soep tegelijk in een blender of keukenmachine te scheppen en te blenden . Als u deze aanpak kiest, zorg er dan voor dat u in kleine porties werkt, vooral als de soep heet is. Dit voorkomt dat het in de blender of keukenmachine spat of explodeert.
Algemene keukengereedschappen kunnen soms een voldoende blendervervanger zijn als u geen toegang hebt tot hand- of aanrechtapparaten. Gereedschappen zoals deegrollers, een stamper of een vijzel en stamper kunnen worden gebruikt om zachte ingrediënten zoals rijp fruit te pletten of pureren, of om u te helpen ijs te crushen in een mum van tijd.
Een babyhapje pureren is niet moeilijk, je hebt ook geen speciale apparaten nodig. Zelf doe ik het meestal met een staafmixer of met een hakmolen. Beide geven super goede resultaten. Als je groenten gaar genoeg zijn dan krijg je een babyhapje er echt heel glad mee.
Je kunt voedsel pureren in een blender of keukenmachine . Gepureerd voedsel is belangrijk als je moeite hebt met kauwen of slikken. Door vast voedsel te veranderen zodat het niet gekauwd hoeft te worden, kun je het veiliger en gemakkelijker doorslikken.
Het korte antwoord is dat je waarschijnlijk niet zowel een staafmixer als een gewone blender nodig hebt . Ziata zegt dat je genoeg kunt doen zolang je een goede, stevige gewone blender hebt. "Beide zijn handig om te hebben en hebben verschillende toepassingen," zegt Ziata.
Blenders hebben vaak een krachtiger vermogen dan een staafmixer. Hierdoor zijn blenders geschikt voor het mixen van harde ingrediënten, zoals noten of ijsblokjes. Door het hoge vermogen mix je met een blender ook langere tijd achter elkaar, zonder dat hij oververhit raakt.
Extra gladde purees bereiden
In veel gevallen worden deze harde stukken afgebroken en ontstaat er een zichtbaar gladdere textuur als het product door een Ross Ultra-High Shear Mixer (tipsnelheid: 11.000 ft/min) wordt gehaald .
Als je geen blender hebt, moet je een andere manier bedenken om de ingrediënten tot een gladde massa te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld met een staafmixer of hakmolen, maar ook als je die niet hebt kun je een lekkere smoothie maken. Het kost alleen net even wat meer tijd. Als je en vijzel hebt kun je die gebruiken.
Met een blender kun je mengen, pureren en crushen. Dat maakt deze apparaten geschikt voor het maken van: Soepen. Sauzen.
Gebruik een zeef
Bij speciale gelegenheden vind je het vast niet erg om wat meer moeite te doen. Wil je echt een supergladde soep, dan loont het om je gemixte soep nog eens door een zeef te laten passeren. Zo zijn die allerlaatste brokjes er zeker uit.
Je kunt het makkelijk met een lepel of vork eten. Voeding kun je fijnmalen met een blender, staafmixer, aardappelstamper en/of keukenmachine. Het eten van gemalen voeding kan nodig zijn als je moeite hebt met kauwen.
Als de aardappels gegaard zijn stamp je ze in de pan. Voor een fijnere en luchtigere variant gebruik je een speciale pureeknijper. Alternatief voor de pureeknijper is een bolzeef waar je de aardappelen met de bolle kant van een lepel doorheen duwt. Voeg boter en warme melk toe.
Ook eieren (eiwit), een cappuccino of room kunt u heel erg luchtig krijgen, door het met een staafmixer op te kloppen.
Een staafmixer is veelzijdig en kan worden gebruikt voor het pureren van soepen en sauzen, het maken van romige puree en het blenden van smoothies en milkshakes. Daarnaast is het handig voor het bereiden van babyvoeding, het mixen van ingrediënten voor dressings en het emulgeren van mayonaise en soepen.
Alles hoeft alleen maar grof gesneden te worden voordat het in de blender gaat . Het is niet eens nodig om de tomaten te schillen of te ontpitten, want de blender doet het werk en maalt alles tot een gladde saus.
Plaats de MultiQuick staafmixer met pureestamper op de aardappelen en zet de staafmixer op langzame snelheid aan. Haal de pureestamper met op- en neergaande beweging door de pan tot alle aardappelen gepureerd zijn en er een luchtige puree ontstaat.
Zolang in de handleiding van uw blender staat dat de kan is gemaakt van hittebestendig plastic en bestand is tegen hete vloeistoffen, kunt u er hete soep mee blenden .
Laat een pan soep nooit koken, zo verliest hij zijn smaak. Laat een pan met soep zachtjes pruttelen op een zacht vuurtje. Als je de groenten toevoegt aan de soep, laat ze dan een paar minuten meebakken en voeg daarna pas de bouillon toe. Dit zorgt ervoor dat de groenten nog meer smaken afgeven aan de soep.
Welke staafmixer is geschikt voor soep? Soep pureren en mixen is één van de hoofdfuncties van een staafmixer. Iedere staafmixer is hier dus geschikt voor. Een rvs staafmixervoet is fijn bij bijvoorbeeld tomatensoep, zodat jouw staafmixer niet rood kleurt.