De retour gestuurde matrassen worden gedoneerd, gerecycled of gereinigd en als refurbished matras opnieuw verkocht. Zo kun je bijvoorbeeld hier een Emma O2 refurbished matras kopen. Als je een Emma Matras bestelt, weet je dus zeker dat jouw matras helemaal nieuw is.
Een groeiend aantal merken verkopen matrassen met een proefperiode. Gedurende die periode kun je er thuis op slapen en is het mogelijk om het matras retour te sturen en het volledige bedrag terug te krijgen indien het matras niet naar wens is.
Een opgerolde matras heeft 3 dagen nodig om het volledige volume te krijgen. Daarna kan hij pas het maximale comfort geven en kun je goed beoordelen hoe hij ligt. We vinden het belangrijk dat je goed slaapt op je nieuwe matras.
Na een uitspraak van het Europese Hof van Justitie in april 2019 blijkt dat matrassen worden uitgesloten van herroeping. Het betekent dat je als consument het matras mag terugsturen ook als deze niet is voorzien van de originele verpakking, iets wat sommige leveranciers als voorwaarde stellen.
Een matras van een webwinkel wordt meestal opgerold in een doos verpakt bezorgd. De matrassen zitten maar korte tijd opgerold in de doos omdat ze vlak voor levering op die manier worden verpakt.
Als je een nieuwe matras hebt gekocht, wil je er natuurlijk zo snel mogelijk gebruik van maken. Daarom is het goed om te weten dat je meteen gebruik kan maken van je matras, ook van een matras dat opgerold verkocht is. Het kan tot 3 dagen duren voordat het matras zijn volledige grootte en comfort heeft.
Matrassen zijn veilig om te gebruiken. Laat een nieuw matras na het uitpakken liefst buiten of in een goed geventileerde ruimte minstens 72 uur goed luchten. De achtergebleven chemische stoffen, zoals vluchtige organische stoffen (VOS) en biociden, zullen dan vervliegen. VOS verdampen snel en gemakkelijk.
Wij raden aan om een matras gemaakt van traagschuim te kopen bij rugklachten. Traagschuim matrassen, zeker als ze beschikken over verschillende comfort-zones, vormen zich namelijk naar jouw lichaam en verlichten drukpunten. Traagschuim is dus erg geschikt voor mensen met rugklachten.
De enige echte manier om een kuil in uw matras te voorkomen, is het aanschaffen van een hoogwaardige matras van de juiste materialen. Kies in dit geval voor materialen waarbij kuilvorming niet mogelijk is.
Gratis bezorging tussen 2 en 4 dagen. 100 dagen proefslapen, met niet goed geld terug. Prijs vanaf 399 euro. Online te bestellen via www.emma-matras.nl.
Aan een gloednieuwe matras zit vaak een geurtje. Dat kan komen van de lijm of gebruikte materialen in de fabriek. Vooral matrassen die opgerold in een doos zijn verpakt verspreiden vaak een penetrante lucht zodra ze uit de verpakking komen.
De Meradiso scoort goed in de test van de Consumentenbond. Volgens de Consumentenbond is de matras erg voordelig, iets wat wij kunnen beamen. De matras is opgebouwd uit duurzame materialen die ervoor zorgen dat hij een lange levensduur heeft. Dit is niet het geval bij andere matrassen in deze prijsklasse.
Vocht tegengaan door ventilatie
Wanneer je ligt te slapen verlies je vocht en bacteriën in de vorm van, zweet en speeksel. Een deel verdampt gelukkig, maar er komt toch nog flink wat in het beddengoed en het matras terecht. Door het matras te luchten kan het vocht weg en blijft het matras lekker fris.
Als je niet tevreden bent met je aankoop, heb je 100 dagen om dit bij Emma door te geven. In dit geval, zal Emma je matras kosteloos ophalen en ontvang je je geld terug. De 100 dagen proeftijd gaat altijd in op de dag van levering. Vanaf de dag dat je het Emma matras ontvangt, kun je deze 100 dagen risicovrij testen.
Hoe werkt dat proefslapen? Heel simpel. Je mag Emma 100 nachten uitproberen om te kijken of Emma lekker slaapt. Merk je dat Emma helaas niet het juiste matras is, dan kan je jouw Emma matras zelf retour melden via retourenservice .
Uit de matrassentest van de Consumentenbond is in 2022 het Emma O2 matras gekroond tot 'beste uit de test'. Het Emma O2 matras is beoordeeld met een 7,7. Op het gebied van ondersteuning scoort het Emma O2 matras gemiddeld.
Matrassen waar geen of erg langzaam kuilvorming toetreedt: Koudschuim matrassen. Traagschuim matrassen. Luchtmatrassen.
Een matrastopper, ook wel oplegmatras, topmatras of topper genoemd, is een (dun) matras dat op een bestaand matras gelegd wordt. Er zijn diverse redenen om een matrastopper aan te schaffen, meestal schaft men een matrastopper aan omdat het huidige matras te kort schiet of om de naad tussen de matrassen niet te voelen.
Gemiddeld genomen is het aan te raden om iedere acht tot tien jaar je matras te vervangen. Zo zorg je ervoor dat je lichaam de juiste ondersteuning blijft krijgen. Tegelijkertijd voorkom je dat je matras erg onhygiënisch wordt.
Vaak wordt verondersteld dat een hard matras goed zou zijn voor mensen met rugklachten. Dit is echter niet correct. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen met chronische rugklachten vaak beter slapen op een middel zacht matras dan op een hard matras.
Op een te harde matras kunnen je schouders en heupen niet voldoende doorzakken, waardoor je met een stijf gevoel wakker wordt. Lage rugpijn, heuppijn, schouderpijn of pijn tussen de schouderbladen zijn de meest voorkomende klachten.
Gebaseerd op de resultaten van het onderzoek verzorgde een medium-hard matras patiënten een betere balans tussen ondersteuning van de rug en comfort voor de lage rugpijn dan een hard matras. Slapen op een te hard matras geeft een additionele druk op de rug, dat voor sommige patiënten tot meer rugpijn resulteerd.
Matrassen worden vies, echt heel vies. Het is gewoonweg het smerigste object in de slaapkamer. Een gebruikt matras herbergt kilo's stof, huisstofmijt, haar van huisdieren, kakkerlakschilfers, bacteriën (inclusief orale en genitale bacteriën), dode huidcellen en liters oud zweet.
De gemiddelde prijs van een matras ligt rond de 900 euro. Matrasprijzen variëren echter enorm. Zo zijn er goedkope matrassen die nog geen 100 euro kosten (bv. van Lidl en IKEA), maar ook matrassen waar je duizenden euro's voor neer moet leggen.
Je kunt dit op een eenvoudige manier checken: ga op je rug liggen en kijk of je rug plus onderrug contact houdt met het matras. Als dit zo is, dan is je matras nog goed.