Ontbijt. Bij het ontbijt in de Filipijnen wordt meestal warm gegeten. Daarnaast zijn er ook een aantal zoete broodjes (Pan de Sal) en kaas. Het ontbijt bestaat uit gerechten als knoflookrijst, vlees, gebakken eendenei, rijstpudding (met chocoladesmaak) en Tapa (gedroogd rundvlees of hertenvlees).
Een typisch Filipijns ontbijt bestaat vaak uit een silog-maaltijd, die bestaat uit gebakken rijst (sinangag), een gebakken ei (itlog) en een keuze uit eiwitten zoals tapa (gemarineerd rundvlees), tocino (zoet gezouten varkensvlees) of longganisa (zoete worst) . Een andere veelvoorkomende optie is bangsilog, met gebakken melkvis (bangus).
Lokale specialiteiten zijn o.a. 'adobo' (vlees gestoofd in azijn en knoflook), 'sinigáng' (vlees of vis gekookt in zure tamarinde soep), 'kare-kare' (ossenstaart en groenten gekookt in pindasaus), 'pata' (gefrituurd varkensvlees) en 'pansit' (roergebakken noedels). Het bekendste nagerecht is 'halo-halo'.
Hoewel een Filipijns ontbijt misschien niet de gezondste maaltijd is , zou het af en toe nuttigen van je favoriete silogs en chocoladechamporado niet al te schadelijk moeten zijn. Breng de balans op met gezonde kooktechnieken en gezonde keukenbenodigdheden.
De Philippine maaltijden bestaan uit 5 kleine eetmomenten per dag in tegenstelling tot het Westen waar wij 3 grote eetmomenten per dag hebben. Ze beginnen met het ontbijt (Morning merienda), dan een 10 uur snack.Gevolgd door de lunch en dan om 4 uur vingerfood en een laat diner.
Typische maaltijden in een Filipijns diner zijn meestal restjes van de lunch. Filipijns diner wordt meestal geserveerd in de periode tussen 18.00 en 20.00 uur , hoewel het diner veel eerder wordt geserveerd op het platteland.
Ontbijt. Bij het ontbijt in de Filipijnen wordt meestal warm gegeten. Daarnaast zijn er ook een aantal zoete broodjes (Pan de Sal) en kaas. Het ontbijt bestaat uit gerechten als knoflookrijst, vlees, gebakken eendenei, rijstpudding (met chocoladesmaak) en Tapa (gedroogd rundvlees of hertenvlees).
Resultaten en bevindingen: Resultaten toonden aan dat 96 - 98% van de Filipino's in alle leeftijdsgroepen ontbijt aten. Kinderen van 6-12 jaar hebben de hoogste NRF9. 3 gemiddelde score (417), gevolgd door ouderen (347), adolescenten (340) en volwassenen (330).
Een typisch Filipijns dieet bestaat per dag uit ongeveer drie en een halve (3 ½) kop gekookte rijst, één (1) luciferdoosje gebakken vis en een halve (1/2) kop gekookte groenten . Deze worden meestal gegeten tijdens de drie (3) hoofdmaaltijden van de dag: ontbijt, lunch en avondeten [].
Het eten erin Palawan, de Filippijnen worden sterk beïnvloed door Spaanse voorouders met een Aziatische keuken. Je zult merken dat Filipijns eten bestaat uit varkensvlees, vis, kip, groenten, soepen, noedels, en vergeet de liefde voor gebakken, gebarbecued en hartige gerechten niet.
Eten en drinken in de Filipijnen
Hier kan je vaak al een goede ontbijt/lunch of diner scoren voor 1 tot 3 euro. Wil je meer westers eten dan variëren de kosten voor ontbijt en lunch tussen de 2 en 5 euro. Ga je voor een westers diner dan betaal je al gauw 5 euro plus.
Magere kwark of yoghurt (van zuivel of soja) zijn uitstekend ideeën voor een ochtendmaaltijd. Andere goede eiwitbronnen zijn eieren, tofu, noten en zaden. Vermijd suikerhoudend voedsel als ontbijt. En ik bedoel hiermee geraffineerde suikers, zoals witte of bruine suiker en alle siropen.
In de Filipijnen zijn de klassieke en traditionele Filipijnse ontbijtmaaltijden “ kape at pandesal ” (zwarte koffie en brood) en gebakken rijst, spiegelei of roerei en tuyo (gedroogde gezouten vis) met gegrilde tomaten ernaast.
Het eenvoudige ei wordt in feite in veel Filipijnse gerechten gebruikt , en vaak op zeer inventieve en heerlijke manieren.
Cornflakes en brood net als ons? Nee dat staat meestal niet op het menu, want een traditioneel Japans ontbijt bestaat uit gestoomde rijst (hakumi), miso soep (miso suri) en andere kleine bijgerechten zoals yakizakana, tamagoyaki, tsukemono, wakame, ei met furikake en een beetje natto.
Rijst is een hoofdvoedsel in de Filipijnen. We eten het voor ontbijt, lunch en diner . Soms, als we te hongerig zijn, eten we ook rijst, tussen die hoofdmaaltijden door.
Maar blijkbaar is het eten van een banaan op de nuchtere maag geen goed idee. Net als andere voedingsmiddelen die glucose bevatten, zorgen bananen ervoor dat de bloedsuikerspiegel stijgt. Kort daarna daalt die bloedsuikerspiegel weer.
Vermijd zuivel zoals melk en yoghurt, je lichaam kan deze producten niet goed verteren omdat door het pasteuriseren bepaalde enzymen eruit zijn gehaald. Dat resulteert mogelijk in darmklachten, stofwisselingsproblemen en een slechte huid. Maak je havermout daarom in water.
Blauwe bessen kunnen spijsverteringsproblemen veroorzaken
Hoewel bosbessen over het algemeen als gezond voedsel worden beschouwd, kunnen ze soms spijsverteringsproblemen veroorzaken, zoals constipatie of diarree. Als u te veel bosbessen eet, kunt u last krijgen van maagpijn of krampen.
De basis van de meeste Filipijnse ontbijten is sinangag, of gebakken knoflookrijst . Sinangag, gevuld met geurige stukjes knapperige gebakken knoflook, is een eenvoudig gerecht dat slechts een handvol ingrediënten bevat - knoflook, zout, peper, olie en rijst - maar het vereist veel techniek en precisie om ervoor te zorgen dat het goed wordt gekookt.
Het is ten strengste verboden om wapens, voedsel, landbouwproducten zoals fruit en groenten en potentieel gevaarlijke artikelen het land in te brengen. Ook medicijnen mag u niet meenemen tenzij u een Engelstalig medisch voorschrift kunt voorleggen dat door een arts is ondertekend.