Karma is een begrip uit het Hindoeïsme en Boeddhisme dat letterlijk vertaald wordt als 'handeling', 'daad' of 'actie'. Het is de wet die 'oorzaak' en 'gevolg' beduidt in al haar facetten op geestelijk niveau. Wat men doet, zegt of denkt (goed of slecht), het komt naar ons terug.
Het wordt ook wel de wet van oorzaak en gevolg genoemd. Met andere woorden: elke actie die jij doet heeft een gevolg voor het leven. Vergelijk het maar met een steen die je in stilstaand water gooit. Het effect hiervan spreidt zich uit over het hele wateroppervlak.
Karma is een term die afkomstig is uit het Sanskriet en letterlijk 'daad' of 'werking' betekent. Feitelijk betekent karma de optelsom van alle daden en gedachten, goed dan wel slecht, die een mens tijdens zijn leven heeft gedaan of gehad.
De intentie waarmee we iets doen, zeggen en denken komt uiteindelijk weer bij ons terug. Dat is de wet van oorzaak en gevolg waarmee we ofwel positief dan wel negatief karma creëren. Positief karma werkt in ons voordeel, maar negatief karma weerhoudt ons er van om ons te ontwikkelen wanneer het ongezien blijft.
Karma zet je steeds terug op dat zelfde 'punt' tot je de uiteindelijke levenslessen geleerd hebt. In tijd is dit moeilijk te bepalen hoelang iemand daarvoor nodig heeft. Wie steeds in oude patronen hervalt, zal namelijk vaak dezelfde lessen op zijn/haar pad krijgen.
Toch vraagt dit leven van je dat je er wat mee doet. Iedere (verre) oorzaak wil 'geneutraliseerd' worden. Je kunt karma 'verbranden' door bepaalde (meditatie)technieken of met behulp van Pong Yup (speciale ademhalingstechniek), en je zo zuiveren van de gevolgen van schadelijke indrukken.
VRIJ EN ONAFHANKELIJK (LEREN) ZIJN
Het meest bevrijdende wat zij zou kunnen doen is om de relatie te verbreken en haar eigen weg te gaan, zonder schuld. De pijn en angst van haar man is niet haar verantwoordelijkheid. Zijn pijn en haar gevoel van schuld hebben geleid tot een destructieve relatie.
In een karmische relatie zijn één of beide partijen eigenlijk alleen maar met zichzelf bezig. Grenzen van de ander worden niet gerespecteerd en er wordt veelal vanuit eigenbelang gehandeld. Vaak is de verhouding van geven en nemen ook erg ongelijk.
De karmische relatie zal stuk gaan zodra de lessen geleerd zijn. Ieder gaat zijn of haar eigen weg. Grote kans dat je na de relatie tijd nodig hebt om op adem te komen, om alle pijnpunten en intense emoties rustig te kunnen verwerken.
Vertaald uit het Sanskriet, de heilige taal van de Hindoes, betekent karma zoiets als 'gevolg' of 'daad'. Heel belangrijk hierbij is dat het gaat om een onbaatzuchtige daad. Kortom, je doet actief iets goeds zonder er iets voor terug te verwachten of een beloning in het vooruitzicht te hebben.
De uitdrukking betekent dus zoiets als boontje komt om zijn loontje of wie kaatsen wil moet de bal verwachten.
Samsara of Saṃsāra (Sanskriet en Pali: in cirkels ronddraaien), is in boeddhisme en hindoeïsme de cyclus van dood en wedergeboorte zonder begin en schijnbaar zonder eind, onder invloed van begoocheling en karma en vol met lijden.
Hoe herken je je zielsverwant(en)? Gevoel wat je van binnenuit ervaart (gevoel van thuiskomen/herkenning/vertrouwd). Ze stimuleren en inspireren elkaar. Energetische verbinding tussen elkaar (je blijft verbonden al is er geen contact).
De belangrijkste oorzaak van het verstrikt raken in een patroon van aantrekken en afstoten is een verschil in behoefte aan emotionele intimiteit. En vooral ook hoe lang die emotionele intimiteit voor iemand prettig is. Daarbij kunnen we twee rollen onderscheiden.
Een narcist kan nooit je tweelingvlam zijn, omdat ze hun emoties, acties en woorden aanpassen aan elke situatie. Uiteindelijk ervaart iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis emoties niet op dezelfde manier als jij. Voor hen zijn emoties hulpmiddelen om mensen te beheersen en te manipuleren.
Wat is familiekarma? De specifieke lessen of thema's die jij deelt met je ouders en voorouders, zijn je familiekarma. Deze lessen zijn diep in de energie van een familie verankerd.
De ziel is de persoonlijkheid van de mens. De ziel maakt een persoon tot wat hij is, zijn karakter. De scheppingsformule houdt in dat God zijn levensademen (meervoud) in de mens blies, dit is de geest die God de mens gaf. Door het contact tussen lichaam en geest werd de ziel gevormd of geproduceerd.
Een spirituele relatie is gericht op spirituele groei. Heeft veel meer te maken met het mogen voelen van gevoelens, dan met het onderdrukken ervan. Gaat uit van het geven van vrijheid vanuit liefde, in plaats van elkaar inperken vanuit angst.
Het begrip karma komt uit het boeddhisme en hindoeïsme. Karma is Sanskriet voor 'actie', 'daad' of 'werking'.
Hindoes geloven in reïncarnatie, hergeboorte. Daardoor wordt tijd niet gezien als een rechte lijn van geboorte tot dood, maar als verschillende cirkels na elkaar.
Deze personen hebben niet geleerd om op een gezonde manier om te gaan met hun gevoeligheid en spirituele gaven waardoor ze zich volledig gedistantieerd hebben van hun ziel. Hierdoor zijn ze volledig “gezakt” in de 3D wereld. Ze zijn gaan geloven dat enkel materie en wat ze zien in de realiteit de enige waarheid is.
De Protestpolka is een niet werkend patroon waarin de meeste stellen met problemen vastzitten. In dit patroon probeert de ene partner een reactie te krijgen, terwijl de andere partner zich terugtrekt. Hoe meer de één port, hoe meer de ander echter afstand neemt.