Gezinszorg helpt personen met diverse zorgbehoeften en hun omgeving. De zorgverlening gebeurt door verzorgenden van Familiehulp, allemaal polyvalente basiswerkers in de thuiszorg die je bijstaan in persoonsverzorging, psychosociale ondersteuning, pedagogische of agogische ondersteuning en huishoudelijke hulp.
Ons aanbod thuiszorg omvat onder andere gezinszorg, oppashulp, dagverzorging en karweidienst. Heb je een zorgbehoefte en ben je op zoek naar hulp bij persoonsverzorging, huishoudelijke taken of dagelijkse activiteiten? Kan je zelf niet meer instaan voor het onderhoud van je woning of andere huishoudelijke taken?
De kostprijs van dienstencheques
De kostprijs voor een dienstencheque bedraagt 9 euro voor de eerste 400 aangekochte dienstencheques en 10 euro voor de volgende 100 dienstencheques.
Hoe betaal ik voor mijn huishoudhulp? Bij Familiehulp dienstencheques kan je met elektronische of papieren dienstencheques betalen. De meest gebruiksvriendelijke keuze zijn de elektronische dienstencheques. Geen administratie meer voor jou en je huishoudhulp, je hoeft zelf na de dienstverlening niets meer te doen.
Hoeveel betaalt een gebruiker voor thuiszorg? Wie gebruik maakt van thuiszorg, betaalt een bijdrage per uur. Afhankelijk van het soort hulp, is de berekening van die uurprijs anders. Maximaal 7,58 euro per uur.
De huishoudhulp mag geen gezinslid of familielid tot de tweede graad zijn van uzelf of van een van uw gezinsleden. Hij of zij mag ook niet dezelfde woonplaats hebben als u. U mag dus niet uw zus of uw tante of een ander gezinslid uw eigen huishoudelijk werk laten verrichten en die daarvoor betalen met dienstencheques.
De badkamer, het toilet en de keuken worden dagelijks intensief gebruikt, dus deze ruimtes worden wekelijks grondig gepoetst. Stofzuigen, dweilen en de oppervlaktes worden met een spons en vochtige doek schoongemaakt tot alles weer blinkt. Vervolgens wordt de ene week de benedenverdieping grondig gepoetst.
De kosten van een schoonmaakster bestaan uit twee delen: het uurloon van € 13,50 per uur en het schoonmaakabonnement van € 14,95 per maand. Je sluit een schoonmaakabonnement af voor minimaal één jaar. Daarna kun je het abonnement maandelijks opzeggen.
Wijkverpleging is voor mensen die thuis verzorging of verpleging nodig hebben. Zoals ouderen, mensen die een chronische ziekte of lichamelijke handicap hebben of die net uit het ziekenhuis komen en tijdelijk verzorging of verpleging thuis nodig hebben. Dit geldt ook voor mensen die in hun laatste levensfase zijn.
Huishoudelijke ondersteuning heeft alleen betrekking op het schoonmaakwerk in het huis. Hierbij horen geen activiteiten buitenshuis, zoals het onderhouden van de tuin, opruimen van schuur, wassen van de auto of schoonmaken van de stoep.
Iedereen die op zijn of haar manier zorg nodig heeft kan een aanvraag doen voor onze gezinshulp, ongeacht leeftijd, werkstatus of gezinssituatie. Zowel senioren als jonge gezinnen die ondersteuning nodig hebben kunnen bij ons terecht.
Wat is thuiszorg? Bijvoorbeeld hulp bij douchen, opstaan uit bed en eten. Of verzorging van een wond, stomazorg en injecties geven. Bijvoorbeeld hulp bij de administratie, leren om het huishouden zelf te doen of samen werken aan meer sociale contacten.
Ja, thuiszorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Voor de thuiszorg vergoeding geldt het eigen risico en eigen bijdrage. U heeft voor een thuiszorg vergoeding een indicatie van een verpleegkundige niveau 5 nodig.
“Vijf basiswaarden staan centraal: vertrouwen, verantwoordelijkheid, openheid, samenwerking en solidariteit. We willen dit alles bereiken via een vernieuwde strategie. Die focust op enkele belangrijke doelen, zoals klantenpartnerschap, gerichte zorg en ondersteuning, digitalisering, diversiteit en duurzaamheid.”
De bijdrage per uur voor poetshulp berekenen we op basis van het gezamenlijk belastbaar inkomen van je gezin, maar bedraagt nooit meer dan 9,5 euro per uur.
In 2 of 3 uur per week kunnen doorgaans alle basistaken zoals stofzuigen, afstoffen, dweilen, het schoonmaken van de keuken en badkamer uitgevoerd worden.
'Veilige werkomstandigheden'
Met een uurtarief van zo'n 12 tot 16 euro zit je dus meestal goed. Verder moet je zorgen voor 'veilige werkomstandigheden' en geldt er een opzegtermijn van een maand.
De meest genoemde bedragen die mensen betalen voor hun schoonmaakster liggen tussen de 10 euro tot 15 euro per uur. Dan ben je al snel gedekt als je alles berekent en uitgaat van het minimumloon van om en nabij de 9 euro. (Voor het precieze minimumloon, kijk hier.)
Verschil tussen een poetshulp en huishoudhulp in taken
In grote lijnen kunnen we zeggen dat een poetshulp instaat voor het reinigen van de woning en een huishoudhulp ook nog enkele andere huishoudelijke taken mag uitvoeren zoals: planten verzorgen. koken.
Badkamer – 20 minuten
Denk hierbij aan kalkaanslag en vieze schimmels. Dus de spiegels en de douchewand met een ruitenreiniger schoonmaken, met een allesreiniger de wasbak en het bad schrobben en de kranen en de douchekop met antikalk bewerken. Tot slot nog de vloer dweilen en je hebt een heerlijk frisse badkamer.
Stofzuigen, dweilen, koken, naaien, strijken en ramen wassen. Je huishoudhulp helpt je bij zo goed als alle huishoudelijke taken binnenshuis. Je huishoudhulp neemt een ruim aantal taken onder de vleugels in het privégedeelte van je woning: Poetsen, zoals stof afnemen, stofzuigen en dweilen.
In de gezondheidssector hebben werknemers met het statuut van arbeider, bv. poetsvrouwen, voortaan recht op een even lange opzegtermijn als bedienden.
Opzeg contract
Zowel de gebruiker als het dienstenbedrijf kunnen schriftelijk opzeggen, waarbij een minimale opzeggingstermijn van één maand wordt gerespecteerd (dit met ingang van de ontvangstdatum).