De Zonnebloem helpt mensen met een lichamelijke beperking die in een isolement dreigen te komen. Niet alleen senioren, maar ook jongere mensen. En juist deze laatste doelgroep probeert onze Zonnebloem-vrijwilliger Diana de Goede te bereiken.
De Zonnebloem zet zich in voor alle mensen met een lichamelijke beperking en vooral voor hen die in een sociaal isolement dreigen te komen. Namens de Zonnebloem zijn duizenden vrijwilligers iedere dag actief om sociale en recreatieve activiteiten te organiseren en begeleiden.
Een boswandeling maken, samen genieten van een lunch, een potje bingo, of een bezoek aan een tuincentrum. Onze afdelingen organiseren dagjes uit waarbij je met een groep op pad gaat. Als je een lichamelijke beperking hebt, ben je misschien vaker alleen dan je zou willen. Onze vrijwilligers bieden uitkomst.
De Zonnebloem staat voor een samenleving, waarin ruimte is voor iedereen. Gezond en ziek. Ons doel is om mensen met een lichamelijke beperking van 18 jaar en ouder van het leven te laten genieten.
De Zonnebloem legt per deelnemer voor deze kosten gemiddeld € 450,- bij. Op de factuur tref je de volledige reissom aan, bestaande uit de volgende kosten: De reisprijs per deelnemer (deze bestaat uit verblijfskosten, reis- en bagageverzekering).
Neem dan vrijblijvend contact op met jouw lokale Zonnebloemafdeling. Meedoen met de Zonnebloem is mogelijk voor iedereen vanaf 18 jaar met een lichamelijke handicap.
De Zonnebloem organiseert vaarvakanties voor mensen vanaf 18 jaar die afhankelijk zijn van verpleging en/of persoonlijke verzorging en/of rolstoelgebonden zijn. Meld je aan als deelnemer of vrijwilliger en geniet van een prachtige vaarvakantie door Duitsland, België en/of Nederland.
Deelnemer worden bij de Zonnebloem is gratis en is mogelijk voor iedereen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking.
Zonnebloempitten gezond
Ze zijn rijk aan vezels en bevatten veel verschillende vitamines en mineralen, waaronder B-vitamines, vitamine E, ijzer, koper en selenium. Zonnebloempitten bevatten bovendien veel gezonde onverzadigde vetzuren, welke bijdragen aan het behoud van een verantwoord cholesterol.
De Zonnebloem is nu uitgegroeid tot een stichting met 1209 plaatselijke afdelingen, ruim 41.651 vrijwilligers.
Het schip vaart circa 40 weken per jaar over de Rijn naar Duitsland en over de Belgische en Nederlandse wateren. Met aan boord per jaar 2.850 mensen met een lichamelijk beperking, jong en oud.
Uiteraard kunt u ons ook bellen op 076 - 564 64 64. Via onderstaande knop kunt u de financiële bijdrage van uw dierbare aan de Zonnebloem stopzetten. Uiteraard kunt u ons ook bellen op 076 - 564 64 64. Steeds meer mensen kiezen ervoor om tijdens een uitvaart geld in te zamelen voor een goed doel.
De Zonnebloem staat symbool voor geluk, liefde, vertrouwen, bewondering, kracht en zon. De symboliek van de liefde komt voort uit de Griekse mythologie. De nimf Clytia werd destijds verliefd op zonnegod Apollo.
Op 17 januari 1949 werd de Stichting De Zonnebloem opgericht. Overal in het land ontstonden plaatselijke comités die bezoeken aan zieken en andere activiteiten verzorgden. In 1964 werd de stichting een vereniging met ondersteunende leden die met een jaarlijkse bijdrage voor de nodige financiën zorgden.
Zonnebloemen komen oorspronkelijk uit Noord- en Midden-Amerika en zijn meer dan 3000 jaar geleden gedomesticeerd door de oorspronkelijke bewoners van die gebieden. Rond 1530 werden zonnebloempitten door Spanjaarden naar Europa gebracht.
Zonnebloemolie bevat duidelijk meer vitamine E dan olijfolie, wat de cellen, celwand, bloedbaan en weefsels beschermt. Ook bevat zonnebloemolie meer vitamine K, wat nodig is voor een goede bloedstolling. Olijfolie bevat dan weer meer omega 3-vetzuren, die beschermen tegen hart- en vaatziekten.
De olie is ontzettend rijk aan vitamine E, een krachtige antioxidant die je huid helpt beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en zo vroegtijdige huidveroudering helpt te voorkomen.
Zonnebloemolie is zeer absorberend en verstopt de poriën niet. Het is voor de meeste mensen niet-irriterend. Zoals eerder genoemd, bevat het vitamine E: een antioxidant dat de huid kan helpen beschermen tegen vrije radicalen en tegen schadelijke effecten van de zon, zoals veroudering en rimpels.
Als de zonnebloemen goed gedroogd zijn, blijven ze 6 tot 8 weken goed. Drogen voor het gebruik van de zaden - Wacht met het oogsten van de zonnebloemen tot de bloem is uitgebloeid. De bloem is uitgebloeid wanneer de zonnebloem zijn zonnebloemblaadjes verliest.
De graspieper eet voornamelijk insecten en spinnen.Buiten de broedtijd eet hij ook wel zaden van de grond. Deze graspieper gebruikt de zonnebloem als uitkijkpunt. Voordat de zonnebloempitten gegeten kunnen worden moet de bloem verder uitdrogen of kaalgeplukt worden.
Zonnebloemen (Helianthus) zijn eenjarig. Je zaait ze vanaf april en dekt de zaden af met ca. 2 cm grond. Voor een sneller resultaat zaai je ze binnen en plant je de zaailingen buiten uit op een zonnige plek.
De zonnebloem heeft veel direct zonlicht nodig, zo'n 6-8 uur per dag. Zet de zonnebloem plant daarom op een plek in de volle zon, maar wel beschut uit de wind.
Zonnebloempitten kun je op meerdere manieren eten: ongepeld, gepeld, rauw of geroosterd. Wanneer je ongepelde zonnebloempitten eet, kraak je de schil met je tanden open en spuug je de schil uit. Hierna kun je pit opeten. In principe zou je de schil ook kunnen opeten, maar dit is niet heel gezond.