Wat te doen na een acupunctuur behandeling? Rust gedurende 2 uur, indien mogelijk. Als de behandeling voor een pijnlijke aandoening is, vermijd inspannende activiteit voor 2 dagen na de behandeling, zelfs als u pijnvrij bent. Doorgaan met medicijnen te nemen zoals voorgeschreven door uw arts.
Belangrijk om te weten: - Gebruik geen alcohol of drugs direct voor of na de behandeling. - Vermijd drukte en stress direct voor en direct na elke behandeling. - Vermijd zware lichamelijke en/of geestelijke inspanning direct voor en direct na de behandeling.
De meeste mensen voelen zich na een acupunctuurbehandeling heerlijk loom en moe. Daarbij kunt u soms een dof en zwaar gevoel krijgen in het behandelde deel van uw lichaam. Dat is normaal en het gevoel trekt vanzelf weer weg. Doorgaans worden deze reacties na een paar behandelingen minder sterk.
vermoeidheid: Vermijd zware fysieke en/of mentale inspanningen na een acupunctuurbehandeling en zorg voor voldoende nachtrust. spierpijn en pijn thv de aangeprikte punten: deze sensatie verdwijnt veelal na 24u maar kan incidenteel langer aanhouden.
De meeste mensen komen hier een aantal maanden en maximaal een keer of 8 tot 10. En sommige mensen komen langdurig, omdat ze merken dat begeleiding met 'Acupunctuur met Aandacht' bijdraagt aan hun kwaliteit van leven. De tijd tussen consulten is dan meestal één, twee of zelfs drie maanden - uitzonderingen daargelaten.
Hoe weet ik of de acupunctuur werkt? Afhankelijk van de conditie, kan het een paar behandelingen duren voordat je de effecten van acupunctuur merkt. Meestal is er tijdens de behandeling een loom ontspannen gevoel en dat kan zomaar een uur aanhouden.
Na een behandeling
Vooral na een eerste behandeling kan het zijn dat het lichaam veel afvalstoffen naar buiten werkt. Dan kan je uitslag krijgen of hoofdpijn, erg gaan niezen, verkouden worden, je heel moe voelen en soms kun je grieperig worden.
Na een behandeling kunt u zich misschien moe of slaperig voelen en/of klachten kunnen tijdelijk verergeren. Doorgaans is de verergering van korte duur, waarna men een geleidelijke verbetering kan verwachten, geef daar aan toe en neem rust.
Hoe diep worden de naalden gestoken? Voordat er met de behandeling wordt begonnen, gaat u eerst lekker liggen. Naargelang de plaats varieert de diepte van enkele millimeters tot enkele centimeters.
Acupunctuur is een van de betrouwbaarder en breder erkende vormen van alternatieve geneeskunde. Het bestaat al tientallen eeuwen en veel mensen hebben er baat bij. De techniek komt uit China en is onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde.
Hoe helpt acupunctuur bij stress? Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat acupunctuur onder andere cortisolniveaus kan beïnvloeden. Door het verlagen van de hoeveelheid stresshormonen kunnen diverse processen in je lichaam weer normaler gaan verlopen.
De kosten worden onder andere bepaald door de tijd die de acupuncturist met u bezig is. Een eerste consult duurt ongeveer 45-60 minuten en kost € 100,=; een vervolgconsult duurt vaak wat korter (ongeveer 30-45 minuten) en kost € 85,=.
Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust. Het mag bekend worden verondersteld dat er in de acupunctuur met naalden wordt gewerkt.
Meestal hoeft dus alleen de schoenen, sokken en bovenbroek uit. Voor de rug vaak ook de bovenkleding. Je kunt je ondergoed (ook BH) altijd aan laten. Trek kleding aan waarin je je prettig voelt.
Doet acupunctuur pijn? De prikjes van de dunne naaldjes zijn meestal nauwelijks voelbaar. Soms voel je niet eens dat ze er zitten. Wel kun je soms een soort schokje ervaren.
De behandeling zorgt ervoor dat het hongergevoel verminderd wordt, waardoor het voedingsadvies goed volgehouden kan worden. Na een eerste behandeling is het mogelijk dat men soms al 3 kilo afvalt. Daarna is het gemiddeld een kilo per week. Hoe snel het gaat verschilt per persoon.
Arbeidsmarktperspectief Acupuncturist
Er is vraag naar Acupuncturisten. Hoe groot deze vraag exacte is, is lastig te zeggen. Veel Acupuncturisten verdiepen zich ook in andere alternatieve geneeswijzen om zo hun kennis te verbreden.
Acupunctuur brengt op een natuurlijke wijze het lichaam tot rust, waardoor je effectiever slaapt. Dit heeft zowel invloed op het inslapen, doorslapen als een vermindering van de klachten overdag, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en prikkelbaarheid.
Acupunctuurpunten en meridianen blijken te meten te zijn. In en op het menselijk lichaam bestaat er een netwerk van acupunctuurpunten. De 722 acupunctuurpunten staan door 14 energiebanen met elkaar en allerlei functies en organen in verbinding. (60) Deze energiebanen noemen we meridianen.
Hoe helpt acupunctuur bij vermoeidheid? Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat acupunctuur onder andere cortisolniveaus kan beïnvloeden. Door het verlagen van de hoeveelheid stresshormonen kunnen diverse processen in je lichaam weer normaler gaan verlopen.
Acupunctuur wordt ruim gedekt vanuit de zorgverzekering met aanvullende dekking onder het kopje alternatieve/complementaire geneeswijzen.
Acupunctuur is een van de veiligste behandelmethode, mits uitgevoerd door een bekwaam acupuncturist. Uit twee Britse onderzoeken, gepubliceerd in de British Medical Journal van 1 September, blijkt dat het aantal bijwerkingen en klachten na acupunctuurbehandelingen opmerkelijk laag is.
Elke cyclus heeft 28 minuten nodig en 48 seconden. Dit is het minimum aantal minuten, dat de naalden erin moeten blijven zitten.
De acupuncturist plaatst de naalden op bepaalde acupunctuurpunten in uw lichaam. Deze punten bevinden zich op de meridianen of energiebanen. Door de behandeling worden de punten gestimuleerd.
De vergoeding voor alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur zit helaas niet in de basisverzekering. Wel kun je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Omdat acupunctuur niet uit de basisverzekering wordt vergoed, maar vanuit een aanvullende verzekering, gaat het niet ten koste van je eigen risico.