Piping gel is een plakkerig en doorzichtig.Het is een eetbare lijm waarmee je gemakkelijk fondant of marsepein decoraties op de taart of cupcake kan plakken. De gel is kleur- en smaakloos. Hierdoor is het een handig hulpmiddel bij het decoreren want de smaak en kleur verandert er niet door.
De gel werkt namelijk prima als een eetbare lijm en kan dus gebruikt wordt om fondant- en marsepeindecoraties aan elkaar of op taarten en cupcakes te plakken. Een dun laagje piping gel op je cupcake is al voldoende om deze te bedekken met een schijfje fondant.
Gebruik voor lichte decoraties een beetje water om de decoratie vast te plakken op de cupcakes. Voor het bedekken van de cupcakes met rolfondant kun je de achterkant van de fondant insmeren met een beetje water of een laagje frosting gebruiken.
Decoraties kun je gemakkelijk op fondant plakken door het een heel klein beetje in te smeren met water. Doordat fondant gemaakt is van suiker zal het door water gemakkelijk aan elkaar gaan plakken. Heb je zware creaties die niet blijven plakken met water dan kun je eetbare lijm gaan gebruiken.
Fondant komt in verschillende soorten voor, zoals rolfondant en modelleerfondant. Met modelleerfondant kun je leuke figuurtjes en andere soorten versieringen maken voor op taarten en gebak. Rolfondant wordt juist gebruikt voor het bekleden van taarten en gebakjes.
Het is daarom het beste om je taart af te smeren met een dunne laag botercrème en deze een uur in de koelkast te zetten voordat je hem bekleedt met fondant. De botercrème zal dan hard worden en een mooie strakke ondergrond vormen voor je fondant.
Begin ergens met de plooien glad te strijken.Til de fondant op en wrijf voorzichtig met je hand de fondant tegen de taart aan. Een belangrijke tip: zorg ervoor dat wanneer je de volgende plooien glad gaat strijken, dat je de fondant altijd (écht áltijd), richting de kant wrijft die al glad gestreken is.
Aan het basisbeslag kun je allerlei dingen toevoegen, zoals (gedroogd) fruit, noten en/of stukjes chocolade. Nadat de cupcakes uit de oven komen, kun je ze versieren met bijvoorbeeld slagroom, frosting, sprinkles, fruit, noten en meer.
Wanneer je cupcakes met toeven maakt, spuit je die toeven er meestal al van tevoren op. Zelf doe ik dit maximaal 1 dag van tevoren, maar het liefst zo kort mogelijk van tevoren. Zet de cupcakes met een toef in een taartdoos en bewaar deze op een koele plek, maar niet in de koelkast.
Met eetbare lijm kun je in een handomdraai je versiersels vastplakken, zodat de decoratie goed op zijn plaats blijft zitten. De lijm is absoluut eetbaar en onschadelijk voor de gezondheid. Omdat de lijm glutenvrij is kun je deze ook gebruiken voor glutenvrij gebak.
Je kunt de print insmeren met de eetbare lijm of de ondergrond.Verdeel de eetbare lijm goed en gelijkmatig.Handig is om een klein licht vochtig kwastje te gebruiken om de lijm te verdelen. Ook te gebruiken wanneer je andere decoraties wilt vastplakken aan je taart.
Chocolade-donuts, eetbare oogjes, zure matten, poedersuiker en water. Hoe ga je te werk? Maak eerst eetbare lijm door een mengsel van poedersuiker en water te maken.Lijm de oogjes hiermee vast op de donut.
Water. Als je een beetje water op fondant of marsepein smeert, smelt het oppervlak. Het is immers suiker. Je kunt er nu iets anders opplakken, het water droogt uiteindelijk weer op en je decoratie zit vast.
Tip: plak de oogjes vast met wat glazuur of een toefje botercrème van Dr.Oetker en voeg karakter toe aan saaie recepten. Ook leuk om deze cupcake decoraties op tafel te zetten tijdens een middag bakken met kinderen. Laat je vooral verrassen door het creatieve resultaat!
Met eetbare lijm kun je in een handomdraai je versiersels vastplakken, zodat de decoratie goed op zijn plaats blijft zitten. De lijm is absoluut eetbaar en onschadelijk voor de gezondheid. Omdat de lijm glutenvrij is kun je deze ook gebruiken voor glutenvrij gebak.
Tylose poeder wordt gebruikt om fondant harder en steviger te maken. Modeling fondant genoemd . De CMC poeder of Tylose is ook geschikt voor eetbare lijm te maken . Deze poeder is gluten vrij.
Lijm op snoeptaarten aanbrengen
Op taarten? Jazeker, want er bestaat gewoon eetbare lijm. Deze kan dus gewoon doorgeslikt worden, zonder dat uw tong tegen uw gehemelte blijft aanplakken. Gemakshalve kunt u voor kant-en-klare lijm kiezen, maar snoeptaarten komen ook goed tot uiting met behulp van glazuur.
Dat koekjes oud worden, heeft alles te maken met vocht. Dat geldt voor zachte én knapperige exemplaren. Na verloop van tijd verdampt het vocht in zachte koekjes, waardoor ze hard en kruimelig worden. Harde koekjes worden dan weer zacht omdat ze vocht opnemen.
Leg versgebakken koekjes meteen op een rooster
Tijdens het afkoelen geven koekjes condens af. Een bakplaat verhindert dat het condens weg kan, waardoor je koekjes vochtiger worden. Leg versgebakken koekjes daarom altijd direct op een rooster. Zo kunnen ze het vocht goed kwijt en behouden ze hun knapperige bite.
De lijm wordt meestal gemaakt door wat water met veel poedersuiker (in een verhouding van ongeveer 1:6,5) goed te mengen. Het wordt ook weleens gemaakt met siroop of met eiwit in plaats van water.
Merken zoals Tasty Me, FunCakes en The Cookie Cutter hebben allemaal suikerlijm in een handig potje. Niet duur en super eenvoudig te gebruiken. Daarnaast zijn er eetbare lijmen te koop bij de bekende supermarkten zoals Jumbo, AH, Action, Xenos en de HEMA.
Je kunt diverse eetbare oogjes kopen bij Deleukstetaartenshop. Met de eetbare oogjes van FunCakes en Wilton breng je de dieren en figuurtjes op jouw bakcreaties tot leven. Met de ronde eetbare oogjes en ovale eetbare oogjes maak je spookjes, poppetjes, dieren, monsters en meer helemaal af.
Knip de print uit indien nodig en leg de print op de taart. Wrijf zachtjes van het midden naar buiten toe om luchtbellen te vermijden. Zorg ervoor dat de randjes van de print mooi tegen de botercrème zitten. Werk eventueel af met een randje in gespoten botercrème of slagroom.
Hoe langer koekjesdeeg in de koelkast rust, hoe minder plakkerig het wordt en dat maakt het natuurlijk heel wat eenvoudiger om er mooie vormpjes uit te steken. Maak het deeg voor je koekjes gerust een dag op voorhand, dan kunnen ook alle smaken goed intrekken.
In een luchtdicht afgesloten koektrommel kunnen koekjes zacht worden omdat het vocht niet weg kan. Je kunt ze eenvoudig weer knapperig krijgen door een stukje brood in de trommel te leggen. Wat ook goed helpt voor knapperige koekjes is een bakje rijst in de koektrommel zetten.