Het stofvrij maken van de oplaadpoort. Een soft reset geven/batterij kalibreren door de aan/uit knop 30 seconden in te houden. Een andere oplader proberen. De batterij connector een tijdje loskoppelen, over het hoe of wat hiervan, informeren wij je graag.
Waarom een laptop adapter kapot gaat
Naast het feit dat een transformator uit zichzelf aan slijtage onderhevig is, is een adapter ook kwetsbaar vanwege het gebruik. Als u vaak onderweg bent, krijgt de adapter regelmatig een stootje waardoor deze sneller defect raakt.
Probeer de oplaadpoort schoon te maken door eerst voorzichtig zand met een tandenstoker losser te maken. Als de oplaadpoort van uw iPhone nog steeds niet werkt, probeert u perslucht. De beste manier om zand uit een oplaadpoort te krijgen, is een luchtcompressor te gebruiken.
Wanneer je de oplaadkabel in allerlei bochten moet wringen is de kans groot dat je oplaad connector vies of defect is. Het kan zo zijn dat hij schoongemaakt moet worden. Er kan doordat jij je telefoon in je broekzak doel veel stof ophopen in het gat, waardoor de ingang blokkeert en de kabel geen contact meer kan maken.
De iPhone heeft een ingebouwde draadloze oplaadfunctie waarmee het apparaat op een eenvoudige en intuïtieve manier kan worden opgeladen. Je iPhone werkt met Qi-gecertificeerde opladers die beschikbaar zijn als accessoires en in auto's, cafés, hotels, luchthavens en meubilair.
Sluit de iPhone op een stopcontact aan met de oplaadkabel (meegeleverd) en een Apple USB-lichtnetadapter (afzonderlijk verkrijgbaar). Zie Lichtnetadapters voor de iPhone.
Je volgt onderstaande stappen om de poort schoon te maken: Houd je iPhone in het licht of gebruik een (zak)lamp, zodat je goed in de oplaadpoort kan kijken. Nu duw je de satéprikker of tandenstoker zachtjes in de poort en schraap je alle viezigheid naar buiten. Je ziet pluisjes en stofdeeltjes tevoorschijn komen.
Wil je 100% zeker zijn dat je de juiste en een goede oplader koopt, dan is het slim om een originele oplader te kopen. Het nadeel hiervan is dat originele opladers vaak een stuk prijziger zijn dan imitatie opladers.
Gebruik je smartphone niet tijdens het laden
Het ligt eraan wat je doet met je smartphone, maar probeer je toestel zo weinig mogelijk te gebruiken tijdens het opladen. Door intensief gebruik wordt je smartphone heet. Het opladen zorgt ook voor hitte, en al die warmte samen zorgt voor extra slijtage van je batterij.
Android opladen zonder stopcontact. Heb je geen elektriciteit of stopcontact in de buurt, dan kun je overwegen om een powerbank – een externe oplader – aan te schaffen. Dit is een sterke accu waarmee je je smartphone, tablet of andere gadget kunt opladen.
Een lader die niet aan het opladen is verbruikt continu ongeveer 1 watt in het stopcontact. 'De vuistregel was ooit dat een apparaat dat 1 watt verbruikt, 2 euro op jaarbasis aan elektriciteit kost. Tegen de huidige tarieven zal dat nu zo'n 5 euro zijn. '
Kapotte apparaten (alles met een stekker of batterijen) kun je gratis inleveren als je een nieuw, vergelijkbaar, apparaat koopt. Kleine apparaten en smartphones kun je ook kwijt in bakken bij winkels en bouwmarkten. Breng apparaten die het nog doen naar de kringloopwinkel of verkoop ze via Marktplaats.
Waarom wordt mijn telefoon heet tijdens het opladen? Het is normaal dat een telefoon tijdens het opladen warm wordt. Maar als u telefoon tijdens het opladen oververhit raakt, kan dat eraan liggen dat de oplaadaansluiting beschadigd is, de oplaadkabel versleten is of de batterij beschadigd is.
Als je iPhone niet meer oplaadt, is de oorzaak vaak een kapotte kabel of adapter. De lightning-kabels zijn niet heel stevig, dus wellicht zit er een kink in de kabel of is het uiteinde beschadigd. Probeer verschillende stopcontacten uit en test je kabel ook in verschillende USB-poorten.
Het is helaas niet mogelijk om je iPhone op te laden met een andere iPhone. Apple heeft wel een vorm van 'Reverse Wireless Powershare', maar het is zeer gelimiteerd je kan niet je Airpods, Apple Watch of een ander toestel opladen.
Zorg ervoor dat de batterij niet volledig opgeladen, maar ook niet helemaal leeg is. Een laadpercentage van ongeveer 50% is ideaal. Als je een device voor langere tijd opbergt met een volledig ontladen batterij, kan er een chemisch proces optreden waardoor je de batterij daarna niet meer kunt opladen.
Erger nog: een niet-originele oplader kan bij een iPhone zelfs de U2 IC-chip beschadigen. Deze is verantwoordelijk voor allerlei processen. Een iPhone die plots niet meer wil opstarten, kan een teken zijn van een beschadigde chip. Koop dus steeds een originele oplader om deze problemen te omzeilen!
De website meldt namelijk dat de Galaxy S10 in staat is andere smartphones op te laden. Deze functie heet Powershare en je kunt zowel Android-smartphones als iPhones van stroom voorzien.
Je kunt de iPhone draadloos opladen met vrijwel elk hoesje.
Een reparatie of nalevering van een ontbrekend onderdeel binnen de garantieperiode kost jou niets. Als het niet lukt om het defecte artikel binnen een redelijke termijn te repareren, zullen wij jou een nieuw, gelijkwaardig artikel aanbieden.
iPhone oplaad connector vervangen € 25,- incl.