Strooi ongeveer een eetlepel tafelzout op de palmen van je hand en meng er wat koud water doorheen om een papje te maken. Wrijf het vervolgens over je handen, spoel je handen daarna goed af en droog ze. Het zout verwijdert de geur niet alleen, het zal je handen ook nog eens exfoliëren, zodat ze een stuk zachter worden.
Azijn en citroen zijn beide goede middelen om vieze geuren te neutraliseren. Azijn neutraliseert een vieze lucht en citroen zorgt voor een frisse geur in huis. Breng een pan met azijn en citroenpartjes aan de kook. Laat dit een uur op een zo laag mogelijk vuur staan, zonder deksel.
De meest praktische manier om de rook van je handen af te krijgen, is door je handen grondig te wassen. Gebruik een geparfumeerde, vloeibare zeep om de meest effectieve wasbeurt te garanderen.
Smeer je handen in met sap of azijn.
Wrijf het goed in. Het beste is om dit minstens gedurende een minuut te doen, zodat je de tijd hebt om te controleren of je alles hebt ingesmeerd. Zo krijgt de vloeistof ook de kans om in te trekken en het bleekmiddel te neutraliseren.
Bleek veilig gebruiken en bewaren
Bleek is een bijtende oplossing en kan ernstige brandwonden en oogletsel veroorzaken. Zorg dat je de voorschriften op de verpakking, om je huid en ogen te beschermen tijdens het gebruik, goed leest en opvolgt. Raadpleeg onmiddellijk een arts bij het inslikken van bleekmiddel.
Inademen. Bij eenmalig inademen van chloordamp met irritatie van de bovenste luchtwegen, tranende ogen, neusloop, een prikkelende keel en hoest moet je onmiddellijk de plaats van het ongeval verlaten. Over het algemeen zullen de symptomen spontaan verdwijnen na enkele uren.
Na een lange periode van binnenshuis roken, of nadat er iets is aangebrand, kan het een tijdje duren voordat de geur volledig is verdwenen. Met de volgende tips kan je ervoor zorgen dat de rook het huis sneller verlaat: Gebruik een luchtverdrijver.
Discreet te werk gaan. Blaas de rook door een open raam naar buiten. De meest gebruikelijke methode die gehanteerd wordt tijdens het stiekem roken van een sigaret binnenshuis, is de rook uit te blazen door een openstaand raam. De rook heeft nu een geschikte uitgang en de rook zal minder blijven hangen.
De halfwaardetijd van nicotine is ongeveer 2-3 uur. Nicotine zelf is daarom slechts een paar uur in het bloed te traceren en binnen ongeveer twee dagen uit het lichaam verdwenen.
Meestal komt de stank uit een leiding, afvoerputje, door dode dieren zoals muizen, uit de kruipruimte, spouwmuur of uit luchtbehandelingskanalen. Met de neus de stank opsporen is een mogelijkheid, maar zal in veel gevallen lastiger blijken dat het vooraf leek.
Bij dit soort opdrachten is er vaak een lijklucht of andere onaangename geur aanwezig. Om deze te verwijderen wordt er gebruik gemaakt van speciale geurvernietigers, coatings en indien nodig een machinale luchtverfrisser om de aanwezige stank en geuren compleet te neutraliseren.
Heb je dus geen natuurazijn in huis, pak dan wat soda uit je keukenkastje en vul daarmee een bakje. Soda neutraliseert ook geurtjes én het neemt ook nog eens vocht op. Kijk, dat doet natuurazijn dan weer niet. Dus is het aan de vochtige kant in huis, dan helpt soda daar dus ook bij.
Het ontstaat uit vetachtige stoffen uit de huid die met bepaalde ijzerionen reageren. Bloed in contact met de huid wekt precies dezelfde geur op. Bloed ruikt inderdaad metalig.
Bacteriën voeden zich met ons zweet en verteren dit waardoor ze bijproducten produceren met een heel specifieke geur: zoals azijn, kaas of ui. Lichaamsgeur wordt dus veroorzaakt door de afscheiding van de bacteriën die zich met ons zweet voeden. Dit is een volkomen natuurlijk proces dat in de pubertijd begint.
Waar komt die geur eigenlijk vandaan? Wel dat is simpel: een ui bevat namelijk zwavelrijke stukjes. Eens je spijsvertering die afbreekt, komen er bepaalde gassen met een geurtje vrij. Gevolg: een onfrisse adem.
Na 1 jaar: het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten is met de helft afgenomen. Ook de kans op het ontwikkelen van andere aandoeningen neemt langzaam af. Na 5 tot 15 jaar: het risico op een beroerte is vergelijkbaar met die van iemand die niet rookt.
Meeroken, ofwel passief roken, is het inademen van tabaksrook uit de omgeving. Net als roken, is meeroken zeer schadelijk voor de gezondheid. In Nederland wordt de sterfte die kan worden toegeschreven aan meeroken, geschat op enkele duizenden personen door hartaandoeningen en enkele honderden door longkanker per jaar.
Hoogwaardige hasj ruikt sterk en aromatisch. Hasj van slechte kwaliteit heeft soms een opvallend schimmelig of muf aroma. Als hasj ruikt naar plastic, moet je het ook vermijden. Dit is een duidelijk teken van besmetting of mogelijk schadelijke additieven.
Roken binnen verboden
Binnen mag u niet roken in de horeca, op het werk of in een openbaar gebouw. Ook niet in een rookruimte. U mag dus bijvoorbeeld niet roken in een café, sportkantine, coffeeshop, shishalounge, station, kantoor, ziekenhuis of gemeentehuis.
Ook je neus ligt 's nachts te slapen. Alleen als je al wakker bent kan je de brand ruiken. Doordat je tijdens je slaap dus niet ruikt dat er iets aan de hand is, is de kans groot dat je te laat wakker wordt en het huis niet meer ongedeerd kunt verlaten.
Veel mensen denken dit, maar het klopt niet. De afzuigkap en het open raam halen maar een deel van de rook weg. De schadelijke deeltjes in de rook zijn het zwaarst. En die blijven in een band van 90 cm boven de grond hangen.
"Gevaarlijk: veroorzaakt ernstige brandwonden en oogletsel. Damp niet inademen. Beschermende handschoenen, oogbescherming en gelaatsbescherming dragen. Na het werken met dit product handen grondig wassen."
Inademen van chloordampen kan leiden tot bronchospasmen en inflammatie van de luchtwegen, gaande tot een bronchoconstrictie. Een eenmalige blootstelling aan chloordamp kan ernstige gevolgen hebben zowel op korte als op lange termijn en moet steeds ernstig worden genomen.