Hoewel chips over het algemeen glutenvrij zijn, zijn er ook veel varianten waar gluten aan toe zijn gevoegd. Aardappels, frituurvet en zout zijn immers van nature glutenvrij. Wanneer er kruiden aan zijn toegevoegd moet je goed kijken naar de ingrediëntenlijst want soms zit er dan stiekem wel gluten in.
Onder glutenvrij snoep vallen bijvoorbeeld spekjes en schuimpjes, lollies, autodrop en winegums. Let wel op dat per merk kan verschillen of snoep daadwerkelijk glutenvrij is.
Er zijn nog veel soorten standaard chips glutenvrij, waaronder Pombar, Tortillachips, Lays Wokkels en alle chips van Croky.
De gedachte die is ontstaan dat Corona glutenvrij zou zijn, komt waarschijnlijk omdat de Corona die in Mexico wordt verkocht, gemaakt is op basis van mais en dit is wel een glutenvrij graan. Deze variant is echter niet in Nederland in de verkoop. Corona is dus niet glutenvrij omdat er gerst inzit!
Alle mayonaises van Remia Professioneel zijn glutenvrij!
Er is vanuit de markt een stijgende vraag naar glutenvrij eten. Ongeveer 1 procent van de Nederlanders heeft glutenintolerantie (coeliakie), dit zijn zo'n 170.000 mensen. Het is voor deze groep belangrijk dat ze glutenvrij eten.
Patat is glutenvrij.
Sommige cafetaria's of restaurants bakken in hetzelfde frituurvet niet glutenvrije kroketten of bitterballen. Hierdoor kan er kruisbesmetting ontstaan door het paneermeel van de kroketten (bitterballen) of gepaneerde aardappelkroketjes.
Nee, geen enkel van onze dranken bevatten gluten.
Kijk of het Crossed Grain keurmerk voor veilig glutenvrij op het etiket staat. Deze producten voldoen aan de strengste eisen voor glutenvrije producten. Zoek naar glutenbevattende granen op het etiket. Staat de term glutenvrij niet op het etiket en ook geen glutenvrij symbool, dan zit er mogelijk gluten in.
Helaas is niet al het Haribo snoep glutenvrij, maar er zijn wel een aantal varianten beschikbaar. Populair Haribo snoep glutenvrij zijn bijvoorbeeld de Haribo Silo Schuimharten of de heerlijke zoete Haribo Aardbeien. Daarnaast verkopen we ook nog glutenvrij snoep van andere merken.
Bijvoorbeeld een chocoladefabrikant, zoals Nestlé, die zowel melkchocoladerepen (in theorie geen glutenbevattende granen) maakt én KITKAT met een krokante wafel (de wafel bevat tarwe en tarwe bevatten gluten).
De lekkerste (en enige glutenvrije?) Melba toastjes maak je gewoon zelf! En het is ook nog eens super makkelijk. Je snijdt de Ciabatta broodjes van Schär met een gekarteld mes in hele dunne plakjes (2 tot 3mm).
Dit maal in het glutenvrije Lidl assortiment: Kant-en-klaar glutenvrij pizzadeeg, brownie- en citroencake bakmix, kipnuggets, biologische proteïne pasta, quinoa en hummus chips, glutenvrije fusilli van kikkererwten of linzen en 3 soorten biologische glutenvrije broodjes.
Een standaard frikandel kan door paneermeel en/of sojasaus gluten bevatten. Door een specifieke bereiding en keuze van ingrediënten kan een frikandel het label glutenvrij krijgen. Het staat dan ook duidelijk op de verpakking. Onder andere leverancier Vanreusel heeft zo'n glutenvrije frikandel.
McDonald's. De glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder zijn bij ruim 171 restaurants van McDonald's verkrijgbaar. Via het icoon 'Lekker Glutenvrij'.
Roomboter, melk, naturel yoghurt of kwark, room, verse kaas zoals ricotta, mascarpone, mozzarella, Parmezaanse kaas, Nederlandse harde kazen van koe, geit of schaap zijn glutenvrij.
Ja, inderdaad zo simpel en ook nog eens super lekker! Heerlijk op een glutenvrij pistoletje, cracker of gewoon op een toastje. Door het ei en het rauwe vlees is de filet americain beperkt houdbaar. Zo'n 2 dagen in de koelkast.
Glutenvrij, Mayonaise, Lactosevrij.
Ja, mosterd is glutenvrij en kun je goed toepassen in een glutenvrij dieet als smaakmaker. Mosterd wordt gemaakt met de ingrediënten mosterdzaad, azijn, zout en eventueel wat kruiden. Er zijn wel verschillende soorten mosterd zoals honingmosterd of Dijon mosterd.
Hop is glutenvrij.
Hop is geen graansoort, maar een kruid. Er zijn dus geen gluten aanwezig in hop.
De meeste bieren zijn niet glutenvrij, tenzij ze specifiek gedeglutiniseerd (ontdaan van gluten) zijn, of gemaakt op basis van glutenvrije (pseudo)granen. Toch zijn een aantal bieren, zoals Duvel, zó laag in gluten dat ze onder de wettelijke grens van 20ppm liggen, en in principe als 'glutenvrij' mogen gelabeld worden.