Dit overmatig plassen gaat ook gepaard met overmatig drinken en je zal het drinkwater waarschijnlijk vaker moeten bijvullen. Dit is een potentieel teken dat je knaagdier diabetes heeft. Overigens hoeft veel drinken en plassen niet altijd op diabetes te wijzen, het kan ook duiden op een probleem met de nieren.
Zoveel drinkt een hamster per dag
Hamsters drinken vrij weinig. Gemiddeld drinken ze 4 ml tot 6 ml per dag. Dit verklaart waarom je ook geen grote drinkfles nodig hebt. Het is sowieso altijd verstandiger om voor een klein hamster drinkflesje te gaan.
Een hamster drinkt per dag maar heel weinig ca. 4 ml. Vaak is het diertje alleen in de avonden of nachten wakker waardoor je het niet altijd ziet en aan de hoeveelheid water kun je niet snel zien of het diertje wel genoeg drinkt.
Het water moet dagelijks worden ververst, ook al is de fles niet leeg. Een hamster is heel schoon en zindelijk. Na een week lijkt de kooi nog heel schoon, maar moet toch worden schoongemaakt vanwege de bacteriën.
Symptomen van suikerziekte
Heel veel drinken. Meestal drinkt de hamster bijna zijn eigen lichaamsgewicht per dag. Dus als de hamster 75 gram weegt, zou hij dan 75 mL of meer drinken per dag.
Zieke dieren zijn minder actief, futloos en eten minder. Een zieke hamster zit bijna altijd in elkaar gedoken. De ogen staan dof en liggen diep. Te vochtige mest of diarree, neus- en oogvloei, aanhoudend niezen of kuchen, moeilijk lopen en balans houden zijn duidelijke tekenen dat er iets mis is met je hamster.
Let wel dat de maat van het radje bij de hamster past en gebruik het liefst een gesloten looprad zodat de hamster zich niet kan bezeren. Als schuilmogelijkheid gebruikt de hamster graag een huisje waarin hij kan slapen. Zorg daarbij ook voor nestmateriaal zodat hij zichzelf lekker warm kan inpakken.
Mijn hamster bijt alleen maar, ze doet het echt al zolang we haar hebben en het houdt maar niet op. Soms bijt ze ook echt door, dan krijg ik er echt zo'n klein wondje van. Ze heeft best scherpe tanden dus het doet best wel pijn als ze bijt.
Is er nog hoop dat hij leeft? Jeetje, een hamster kan vrij lang zonder water maar hij zal behoorlijk verzwakt zijn... Als het vannacht rustig is en donker is het dan gewoon een kwestie van goed luisteren. Je hoort hem dan vanzelf knabbelen en scharrelen.
Het is ook mogelijk knaagdieren te voorzien van water door middel van een waterbakje. Hiervoor kan een voerbakje gebruikt worden, door deze te vullen met water. Een voordeel van een waterbakje is dat deze op een ergonomische wijze de dieren laat drinken, zoals ze dat in de natuur ook vaak doen.
Kaas is een perfect veilig tussendoortje om uw hamster te geven, want het zit vol met eiwitten, vitaminen en mineralen. Hamsters kunnen kaas eten met een laag vetgehalte en een milde smaak, op voorwaarde dat het met mate wordt gegeven, omdat deze kazen veel calorieën bevatten.
Ja, je hamster mag stukjes appel eten. De wat zuurdere appels zijn het beste en als het kan: neem een appeltje van biologische afkomst dan weet je zeker dat er geen pesticiden zijn gebruikt.
Ja – maar alleen in kleine hoeveelheden en niet erg vaak. Geef uw hamster alleen verse banaan of gedroogde banaan waaraan geen suiker of conserveringsmiddelen zijn toegevoegd. Bied nooit banaan met extra suiker aan – dat is echt slecht voor uw huisdier.
Hamsters drinken in het wild voornamelijk door dauwdruppels van het gras of blaadjes af te likken. Een Ferplast Drinky Drinkfles kan met een drinkflesborstel worden schoongemaakt. Een groot voordeel aan dit drinkflesje is ook dat je deze helemaal uit elkaar kunt halen en alles goed schoon kunt maken.
Ja, komkommers zijn veilig om uw hamster met mate te voeden, maar deze kleine jongens zullen zoveel mogelijk eten. Het is belangrijk om ze niet te veel van één soort voedsel te geven. Zorg ervoor dat je de komkommer in kleine stukjes snijdt, zodat ze goed kunnen kauwen en geen spijsverteringsproblemen veroorzaken.
De meeste hamsters houden enorm van groente en fruit. Dit is dus handig als jij even aan het genieten bent van een gezonde groente of fruit snack mag jouw kleine vriend best een stukje mee knabbelen. Denk hierbij aan verse groenten en fruit, maar ook een gekookt ei vinden de hamster heel erg lekker.
Vooral goud- en dwerghamsters laten bij het zoeken naar voedsel of het bouwen van een holletje een zacht niezen of gezellig gemurmel horen. Wanneer dit overgaat in een indringend piepend geluid, is er echter sprake van pijn.
trillen verschillende dingen betekenen. zoals diabetes of door gewone levensprocessen zoals een winterslaap. Hamsters kunnen ook schudden door overmatige emotionele stimulatie, zoals angst of bezorgdheid.
HAMSTER GEDRAG
Op de rug liggen is een typische gedraging die aangeeft dat de hamster zich volledig overgeeft. Soms gaat dit gepaard met geluiden als piepjes of krijsen maar het kan ook zo zijn dat de hamster stil op zijn rug gaat liggen en zich door een andere hamster laat besnuffelen.
Omdat hamsters nachtdieren zijn, zijn ze voornamelijk 's nachts actief. Het is geen goed idee om een hamster 's ochtends of in de loop van de middag wakker te maken. Sommige dieren zullen echter in staat zijn hun natuurlijke ritme een beetje aan te passen en al tegen in de namiddag actief te worden.
'Een slapende hamster moet je nooit wakker maken' wordt er altijd gezegd. Nou dit valt reuze mee hoor, je mag het beestje zo nu en dan best wel een keer wakker maken., maar doe dit altijd rustig en voorzichtig door middel van je stem.
Heb je een hamster die maar blijft bijten dan kun je hem proberen te straffen. Dat klinkt inderdaad een beetje raar maar het werkt echt. Uit een onderzoek onder hamster eigenaren is gebleken dat de dieren hierop reageren en leren. Tik het diertje op zijn neus als hij weer eens bijt en zeg dan luid en duidelijk 'Nee !
Jonge hamsters die weinig contact gehad hebben met mensen, voelen zich snel bedreigd. Maar ook oudere dieren kunnen een slechte ervaring hebben met menselijk contact. Dan zijn ze in het begin achterdochtig. Een mogelijke reactie is dan bijten om zichzelf te beschermen.
Houd er rekening mee dat een hamster 's nachts actief is en dan aardig herrie kan maken. Een plekje op de kinderkamer is daarom geen goed idee! Zoek een plek waar het overdag rustig is omdat de dieren dan slapen. Zet het verblijf niet in de directe zon, dat is snel te warm.
Een hamster is een nachtdier. Daardoor is hij juist 's nachts actief en maakt dan soms flink wat herrie. Zet hem dus niet op je slaapkamer!