Maak twee denkbeeldige lijnen van de hals naar beneden. Vouw het shirt (op de denkbeeldige lijn) naar binnen en vouw de mouw terug. Een korte mouw kun je recht terug vouwen, maar een lange mouw moet je iets schuin terug vouwen; Herhaal dit bij de andere zijde van het shirt.
Omschrijving. Met de Brabantia wasgoed vouwplank heb je de perfecte hulp bij het vouwen van overhemden, T-shirts, truien. Zonder kreuken en allemaal in hetzelfde formaat voor een perfect opgeruimde kast. De vouwplank is vervaardigd van duurzaam materiaal en is voorzien van een extra grote haak.
Losjes oprollen is volgens Zamarra veel slimmer. Om zacht te blijven, moeten handdoeken genoeg lucht krijgen en dat krijgen ze niet als ze opgevouwen liggen. Bovendien ziet het er ook veel leuker uit als de handdoeken netjes opgerold in de kast liggen.
ACHTER OF BOVEN DE DEUR. Als je echt te weinig ruimte hebt in je badkamer, moet je élk plekje benutten. Met een speciaal handdoekenrek dat je aan je deur bevestigt bijvoorbeeld. Extra handdoeken kun je op een wandrek boven de deur plaatsen, een plek die je anders niet zou gebruiken.
Je legt eerst weer het kledingstuk op een plat oppervlak en vouwt de zijkanten naar binnen. De korte of lange mouwen leg je daar netjes bovenop. Daarna vouw je de kraag van het kledingstuk naar de onderkant toe. Als je het bij iedere stap de kleding ook weer even glad strijkt, krijg je het beste resultaat.
Met je rechterhand neem je de buitenste hoek (rechterschouder) vast. Vervolgens breng je je rechterhand naar de onderkant van het T-shirt, dat je ook vastneemt, waardoor je armen kruisen. Daarna doe je je armen weer snel open. Het enige wat je nu nog moet doen, is het T-shirt omvouwen.
De methode van Marie Kondo betekent in het kort: in een keer rigoureus je hele huis opruimen, opruimen per categorie, niet per locatie. Het belangrijkst is dat je alleen de dingen bewaart waar je echt van houdt.
Gebreide, tricot en jersey kledingstukken kun je beter opvouwen dan ophangen, omdat ze anders gaan uitrekken. Linnen en katoenen kleding kun je juist weer beter ophangen omdat je dan voorkomt dat het gaat kreuken.
Sheldon vouwplank
Je kleding vouwen was nog nooit zo makkelijk! Met deze kleding vouwplank is de grootste irritatie van de was doen bij deze verdwenen. Met deze vouwplank kan je in 3 stappen je kleding zeer netjes opvouwen.
De meeste mensen zullen hun shirts opbergen op een plank. Als jij dit ook doet, dan vouw je een shirt op de 'normale' wijze en maakt een stapel. Wat ik bij het vouwen van een shirt heel handig vind, is het gebruik van de vouwplank van Brabantia.
OPROLLEN IS HET GEHEIM
Maak rolletjes van je kleding: je zult verteld staan van hoeveel je kwijt kunt in je koffer en je kleding kreukt zo veel minder snel. Kies wat je oprolt en wat je opvouwt. Kleding die heel snel kreukt, kun je beter wel opvouwen en in je koffer leggen.
Het scheelt je tijd om jeans snel op te hangen ten opzichte van netjes opvouwen. Ik adviseer je dan om te gaan voor hangers die dun zijn, bijvoorbeeld fluwelen hangers. Hang tevens de buitenkant van broekzijde in plaats van de kruiszijde, naar jouw kant toe. Dit zorgt voor een net aanzicht.
Om je pak te strijken is het van belang dat je het strijkijzer niet direct in contact brengt met het pak. Zorg ervoor dat je een laken of een doek tussen het pak en het strijkijzer legt. Zo voorkom je schade en glinstering aan de stof. Om hardnekkige kreukels te verwijderen kun je het pak vanuit de binnenkant strijken.
Bevestig haken aan de muur
Maak een paar haken aan de muur en je hebt voortaan een plek waar kleding netjes weggehangen kan worden. Bovendien kreukelen ze hier door niet en is de kans kleiner dat ze – door enthousiast gespetter in bad of onder de douche – nat worden.
Je kan aan de zijkant van de douche een grote ruimte maken om je handdoeken, shampoo's en andere badkamerbenodigdheden in op te ruimen. Ook een ladder in je badkamer kan ruimte bieden aan je handdoeken. Het voordeel van het werken met een ladder is dat je gelijk een ruimte hebt om ze eventueel te laten drogen.
De meeste bevestigen deze aan het kastje onder de gootsteen, want daar gebruik je de theedoek het vaakst. Het grote voordeel is dat de theedoek niet in zicht hangt en je daardoor de greeploze keuken mooi strak en modern houdt. Je hebt zelfklevende hangertjes die in verschillende kleuren.
Het voltooid deelwoord van het werkwoord vouwen is gevouwen. Vervoeging: ik vouw, jij vouwt, wij vouwen.