Bij directe barbecue ligt het voedsel direct boven de warmtebron. Bij indirecte barbecue wordt het voedsel in de barbecue niet boven maar buiten de directe stralingswarmte van de hittebron geplaatst.
De beste barbecue van dit moment is de KitchenBrothers Elektrische BBQ. De beste overall barbecue is de Weber Master Touch GBS E-5750. De beste elektrische barbecue is de KitchenBrothers Elektrische BBQ Opvouwbaar met Wielen De beste compacte barbecue is de Boretti Terzo Houtskool Barbecue.
Dus de letterlijke betekenis van barbecue is 'baard-staarten'. Maar is de Nederlandse schrijfwijze nu BBQ, barbeque, of barbecue? De Dikke van Dale houdt deze officiële schrijfwijze aan: bar·be·cue (de ~ (m.), ~s toestel om vlees in de open lucht te roosteren, gelegenheid waarbij gebarbecued wordt bar·be·cue·ën (onov.
Het aantal personen waarvoor je barbecuet, bepaalt welke maat gasbarbecue je nodig hebt. Gril je bijvoorbeeld vaker voor grote groepen, kies dan voor een gas bbq met een groot kookoppervlak. Vergeet geen rekening te houden met hoeveel vlees je tegelijk wilt grillen en de grootte van je te bereiden producten.
Met grillen wordt het voedsel voor een korte tijd verhit op een grillplaat of -pan. Er is direct contact met de warmtebron. Een barbecue werkt met een rooster boven de warmtebron (gas, kolen of hout). Het voedsel wordt op het rooster geplaatst en wordt voor langere tijd langzaam gebraden of gerookt.
Barbecueën staat voor zomers genieten, maar heeft helaas ook een keerzijde. Tijdens het barbecueën ontstaan schadelijke stoffen, namelijk fijn stof, maar ook PAK's (polycyclische aromatische koolwaterstoffen), die kankerverwekkend zijn.
Is grillen gezond? Grillen is gezonder dan frituren, braden of bakken, omdat je weinig tot geen olie gebruikt. Vooral in een grillpan met een keramische antiaanbaklaag is het gebruik van olie, marinade of boter overbodig.
Een goede barbecue kost gemiddeld € 100,-. Dit zijn dan wel instapmodellen van bekende merken, zoals Weber. De Weber Compact Kettle is een houtskool barbecue met een kettle van 47 centimeter en is geschikt voor een overheerlijke barbecue met vrienden en familie.
Gezonder grillen: een goede gasbarbecue voert het vet uit het vlees af. Bij een houtskoolbarbecue valt het vet in het vuur, verbrandt en er kunnen ongezonde stoffen in het vlees terecht komen. Goedkoper in gebruik: gasflessen zijn in aanschaf misschien duurder dan een zak houtskool maar ze gaan erg lang mee.
George Stephen, de uitvinder van de barbecue
George Stephen heeft op deze manier de kogelbarbecue uitgevonden en deze is gerevolutioneerd naar vele volgmodellen. De start van de, eerste Amerikaanse, wereldwijde barbecuecultuur.
Er zijn heel wat goede barbecue merken, maar toppers zijn Weber, Outdoorchef en Big Green Egg. Deze drie brands zijn gespecialiseerd in barbecues en alles wat daarmee te maken heeft.
Welke je gebruikt hangt af van hoe je wil grillen. Snel beginnen met BBQ'en?Gebruik dan houtskool.Wil je lang barbecueën op een constante temperatuur, dan zijn briketten meer geschikt.
Voordelen Weber barbecue
De Weber barbecues zijn ontworpen in een specifieke fabriek in Chicago, waar ze in optimale omstandigheden worden vervaardigd om tegen alles bestand te zijn. Dit maakt de barbecues enorm duurzaam. Doordacht ontwerp en van optimale kwaliteit.
Weber is een echte marktleider op het gebied van barbecues en alles wat daar bij komt kijken. De barbecues van Weber zijn van goede kwaliteit en geschikt voor elke barbecue liefhebber.
Een 24-karaats gouden BBQ, bedoeld om een statement mee te maken. Dat maakt u zeker. Want u verbrandt er meer geld mee dan vlees. Voor € 125.000 heeft u deze bling-bling-BBQ in de achtertuin.
Ook is het wat rommeliger omdat er meer as bij komt kijken dan wanneer je met gas werkt. Houtskool barbecues zijn in aanschaf een stuk goedkoper dan gasbarbecues. Wil je dus voor de eerste keer een barbecue aanschaffen maar heb je maar een klein budget? Kies dan voor een mooie houtskoolbarbecue.
Gelijkmatig indirect
Vul de bak met bijvoorbeeld water, wijn, appelsap of zelfs cola. Overtollig vet en vleessappen worden opgevangen, je barbecue blijft langer schoon, de temperatuur in de barbecue is constanter en je krijgt ook nog een sappiger eindresultaat.
Denk bijvoorbeeld aan varkensvlees, rundvlees en kalfsvlees. Eigenlijk kan ieder stuk vlees wel op de barbeque, alleen moet je er rekening mee houden dat de bereidingstijd per vleessoort anders is.
Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon. Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen. Neem 1 bakje kruidenboter voor 2 stokbroden. Gebruik niet te grote lepels in de salade.
Gezond BBQ vlees
Vleessoorten die weinig vet bevatten en lekker zijn van de BBQ zijn varkenshaas, runderbiefstuk en kipfilet. Maak bijvoorbeeld souvlaki van varkenshaas, een biefstukspies met salsa verde of een Mexicaanse kipspies met avocadodip. Onbewerkt vlees is ook gezonder dan bewerkt vlees.
Bij een barbecue op houtskool of briketten komt rook vrij die schadelijk is voor de gezondheid. Elektrische barbecues en gasbarbecues hebben dit nadeel niet. Barbecueën op gas of elektriciteit is gezonder en geeft minder overlast.
Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is. Leg het vlees in de pan. Bak het op hoog vuur rondom bruin Afhankelijk van hoe je je Grillsteak het lekkerst vindt, bak je beide zijden nog even door.