Nagellak kan ook uitdrogen of stroperig worden door de zon.Lak nooit je nagels als je buiten in de zon zit, door de warmte verdampt het oplosmiddel te snel, zowel op je nagels als in het flesje. Je lak wordt dan dik of stroperig. Je nagellak droogt niet op je nagels en je kan je flesje nagellak weggooien.
Nagellakverdunner kopen
Een nagellakverdunner blaast stroperige nagellak weer nieuw leven in door ingrediënten toe te voegen aan de lak die in de loop der tijd deels zijn verdampt. De glans van de nagellak blijft zo intact en wordt niet mat of vaal zoals bij de huis-tuin en keukenmiddeltjes.
Voeg een paar druppeltjes ontsmettingsalcohol bij de nagellak hierdoor wordt de nagellak wat dunner en makkelijker smeerbaar.
De meest voorkomende oorzaak van rimpelende gellak is de korte uitharding hiervan. De bovenkant van de laag gellak wordt vaak wel droog, maar daaronder niet. Omdat het lijkt alsof de lak al is uitgehard, ga je gewoon door met de overige lagen aanbrengen. Hierdoor ontstaan er bobbeltjes en deukjes in de lak.
De remover die achterblijft op de kwast maakt de inhoud van het flesje nagellak weer vloeibaar. Even schudden voor gebruik en je kunt weer door. Aan dit soort trucjes – met remover, terpentine of alcohol – kleven wel gevolgen: je nagellak wordt meer vloeibaar, maar waarschijnlijk ook iets wateriger.
Dat heeft te maken met een aantal zaken: hoeveel lagen nagellak je hebt aangebracht, hoe dik die lagen zijn en welke soort nagellak je gebruikt. In alle gevallen moet je minimaal twintig minuten wachten voordat je weer iets gaat doen met je handen.
Eén dikke laag nagellak aanbrengen
Je denkt misschien dat het sneller en gemakkelijker is, maar het is juist beter om twee tot maximaal drie dunne laagjes nagellak aan te brengen. Je kunt op deze manier nauwkeurig werken, je zult minder snel knoeien en de nagellak laat minder snel los.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Nagellak is niet toegestaan omdat je handen dan, ook na het handen reinigen, nog ziektekiemen kunnen bevatten. Dat geldt ook voor kunstnagels en deze zijn dan ook niet geoorloofd.
Nadat de afzondelijke laagjes zijn uitgehard, voelt de lak nog steeds plakkerig. Dit is nodig voor de hechting van de volgende laag. Nadat de CCO Shellac Topcoat is aangebracht, voelt deze nog plakkerig aan. U dient deze plaklaag te verwijderen met CCO Cleaner of alcohol.
Over het algemeen duurt het ongeveer 1 tot 2 uur voordat nagellak volledig droog is.
De lak is over de houdbaarheidsdatum
Net als veel andere beauty-producten heeft ook nagellak een houdbaarheidsdatum. Meestal is dat 12 maanden.
Koud water Kou laat de lak sneller uitharden, dus een simpel trucje is om je nagels onder te dompelen in koud water. Om de lak niet te verpesten door de harde straal van de kraan kun je beter een kopje vullen met koud water. Wacht twee minuten et voilà, je bent good to go.
,,Het gebruik van nagellakremover was echt een succes. Een paar minuutjes poetsen en het is weer netjes.” Veel lezers hebben oplossingen aangedragen. ,,Met onverdunde ammoniak het plakkerige rubber afnemen”, adviseert Steven de Jonge.
Van koud water droogt je nagellak sneller. Dompel je handen - of vingertoppen - in een bak ijswater of hou ze onder de koude kraan. Laat je nagellak wel eerst een klein beetje aan de lucht drogen om te voorkomen dat je lak direct van je nagels spoelt.
Lak dunne laagjes; less is more. Beter een paar dunne laagjes dan één heel dikke laag. Als je een te dikke laag aanbrengt, kan de vloeistof zich minder goed hechten, waardoor de nagellak er uiteindelijk sneller af zal gaan bladderen. Geduld hebben dus en dunne laagjes aanbrengen tot de lak niet meer doorzichtig is.
En zeker niet als jij dag in dag uit, jaar in jaar uit nagellak gebruikt. Niet alleen kan het leiden tot droge, vergeelde nagels, maar het oplosmiddel tolueen, het conserveermiddel formaldehyde en de weekmaker dibutylftalaat zijn ingrediënten die je eigenlijk beter kunt vermeiden als je zo vaak je nagels lakt.
Om de gel nagellak te laten uitharden had je eerst een speciale UV lamp nodig, tegenwoordig hoeft dit niet meer perse en kan je de nagellak gewoon normaal laten uitharden. Een UV lamp zorgt echter wel voor een beter resultaat, waarbij de gel nagellak langer op de nagel blijft zitten.
Verschil in duurzaamheid
Gewone nagellak blijft meestal maar 2 dagen mooi en het kan gemakkelijk chippen of slijten als je je nagels veel gebruikt. Gellak daarentegen is veel duurzamer en blijft meestal langer zitten zonder te chippen of te slijten.
Gelukkig vind je bij Green Jump een fantastisch alternatief: nagellak op waterbasis. Een gifvrij, eco-alternatief voor traditionele nagellak: géén schadelijke stoffen, biologisch afbreekbaar en natuurlijk dierproefvrij. De nagellak op waterbasis bevat geen weekmakers, formaldehyde, aceton of zware metalen.
Gellak is van nature sterk en buigt met de nagel mee. Maar BIAB geeft iets meer stevigheid en flexibiliteit. Hierdoor scheuren of breken de nagels minder snel en blijven je nagels tevens langer glanzend. Daarnaast is de BIAB formule dikker en herstelt het de nagel.
Wil je je natuurlijke nagels laten verlengen (bijvoorbeeld bij nagelbijters), dan kan dit uitsluitend met gelnagels. Gellak blijft gemiddeld 2 weken perfect op je handen en op je teennagels zelfs 6 tot 8 weken.Gelnagels houden gemiddeld 3-4 weken.
Na het aanbrengen van de twee laagjes lak, wacht je twee minuutjes om de doorzichtige topcoat aan te brengen. Als alles goed gaat, is je nagel nu veel sneller droog. Doe nog wel voorzichtig want het is waarschijnlijk nog niet helemaal uitgehad en dan kan je met iets scherps de lak nog wel beschadigen.
De bubbels in de nagellak ontstaan doordat er tijdens het drogen lucht tussen de verschillende laagjes nagellak komt. Die zie je pas nadat je helemaal klaar bent met het lakken en dat maakt het zo frustrerend.