Niet laten koken Laat een pan soep nooit koken, zo verliest hij zijn smaak. Laat een pan met soep zachtjes pruttelen op een zacht vuurtje.
Niet laten koken
Het is erg belangrijk dat je een soep nóóit laat koken. Op deze manier verliest hij namelijk zijn smaak.
Na verloop van tijd kunnen blikken corroderen, vooral die met zure voedingsmiddelen , zoals tomatensoep. Ook kunnen hoge temperaturen schadelijk zijn en de kans op bederf vergroten — zo erg zelfs dat blikwaren die in de tropen worden verkocht, speciaal vervaardigde blikken vereisen.
Soep uit blik bevat te hoge concentraties BPA. nieuws Mensen die soep uit blik eten, waarin bisfenol A (BPA) is verwerkt, krijgen die giftige stof in hun lichaam.
Je moet wel echt heel erg hard je best doen wil je een zak soep laten schiften. Wel kan het koken van je soep er voor zorgen dat het bijv. bitter gaat smaken. Sommige kruiden in je zakje soep kunnen niet zo goed tegen hele hoge temperaturen, waardoor de boel dus naar de klote gaat.
Maar je kunt technisch gezien elke bliksoep eten -- of blikvoedsel, trouwens -- zonder het te verwarmen . Dat komt omdat alle blikvoedsel voorgekookt is als onderdeel van het inmaakproces. Wanneer soep wordt ingeblikt, wordt het in vacuümverzegelde containers gedaan die voorkomen dat er lucht en bacteriën in komen.
Kokende soep zorgt voor papperige groenten en taai vlees
Terwijl een sudder voldoende beweging creëert om smaak vrij te geven, is het nog steeds langzaam genoeg om je ingrediënten intact te houden. Koken kan ook te veel vloeistof reduceren, wat niet is wat je wilt als het om soep gaat (via Boss the Kitchen).
Naast natrium is het ook belangrijk om op verzadigd vet te letten in bliksoepen. Sommige soepen — zoals broccoli cheddar, chowder en bisques — hebben een room- of kaasbasis. Dit betekent meestal dat ze meer verzadigd vet bevatten, wat het type vet is dat uw cholesterol en het risico op hartziekten kan verhogen.
Gezondheid
Soep zoals Unox Soep in zak Hollandse groentesoep is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Unox Soep in zak Hollandse groentesoep kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Veel soorten kant-en-klare soep bevatten additieven
Gistextract, fructose, gemodificeerd zetmeel, rookaroma, conserveermiddel, smaakversterker, stabilisatoren, voedingszuren.
Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
Commercieel ingeblikt voedsel kan veilig direct uit het blik worden gegeten, zolang de verpakking intact is . GEBRUIK echter GEEN thuisgeblikte groenten, tenzij u de middelen hebt om ze 10 minuten te koken voordat u ze eet. Proef of gebruik geen ingeblikt voedsel dat tekenen van bederf vertoont!
Een rollende kook zorgt ervoor dat ingrediënten veel rondbotsen, waardoor ze uit elkaar vallen en de buitenkant papperig wordt voordat de binnenkant helemaal gaar is . Bij een sudder wordt het eten net genoeg geschud om het door de pan te bewegen en alle smaken te mengen, maar niet zo veel dat de ingrediënten beschadigd raken.
De bouillon mag niet koken, voor een heldere bouillon moet de temperatuur net onder het kookpunt blijven. Door koken wordt de bouillon troebel. Tijdens het trekken van de bouillon kan een schuimlaag ontstaan.
De meeste bacteriën overleven het verhittingsproces van soep niet, maar sommige bacteriën vormen sporen. Wanneer de temperatuur van de soep daalt (tussen 7°C – 60°C) kunnen deze sporen zich ontwikkelen tot normale bacteriën en snel vermenigvuldigen, want de kans op bedorven soep aanzienlijk vergroot.
In veel recepten wordt een aardappel toegevoegd aan de ingrediënten. Die is bedoeld om de soep mooi te laten binden. Oftewel: ze wordt er mooi glad van. Laat je de soep nog even opwarmen, dan kan het zetmeel van de aardappel de soep beter binden en indikken.
"Een populaire lunchsnack is soep, met de gezond klinkende tomaat als beste. Maar wees voorzichtig met het zoutgehalte. Een blikje Heinz Tomato Soup bevat 2,2 g, vijf keer meer zout dan een kleine portie frietjes van McDonald's." Gelukkig zegt Dr. Mosley dat zoutafhankelijkheid iets is waar aan gewerkt kan worden.
Gezondheid
Soep zoals Liebig Déli Soup kervel met balletjes is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding.
Unilever laat soep- en sauzenmerk Unox vallen voor Knorr. Vorig jaar gebeurde het al met Smiths-chips (die de naam Lay's kregen) en keukenmerk Marie Thumas (dat voortaan Bonduelle heet): door de toegenomen globalisatie en consolidatie zuivert de markt een aantal traditionele voedselmerken uit.
Progresso soepen zijn niet nutritioneel uitgebalanceerd en missen veel essentiële vitaminen en mineralen die nodig zijn voor een gezond dieet . Bovendien kan het vertrouwen op alleen Progresso soepen als uw voedingsbron behoorlijk beperkend zijn en leiden tot tekorten.
Amy's Organic Low Sodium Lentil Vegetable Soup is een van de gezondste soepen in blik omdat het gemaakt is met niet-GMO, biologische ingrediënten, weinig natrium bevat en een geweldige bron is van eiwitten en vezels. Met 11 gram plantaardige eiwitten en 8 gram vezels in één blik, is deze linzengroentesoep vullend en voedzaam.
Soepen uit blik en kant-en-klare verse soepen bevatten misschien voldoende groenten om mee te tellen voor uw dagelijkse portie van 5 stuks groente , maar het kan lastig zijn om te bepalen hoeveel groenten er werkelijk in zitten.
Ik ben er nu achter gekomen dat de meeste Knorr-soepen een grote hoeveelheid maida en suiker bevatten, en ze bevatten ook palmolie . In de tv-reclames van Knorr proberen ze je ook te overtuigen om thuis geen soepen te koken! Mijn advies is om de tv-reclames van Knorr te negeren en zelfgemaakte soepen te eten in plaats van Knorr-soepen! Video Player wordt geladen.
Het soep dieet zal dus niet voor een blijvend gewichtsverlies zorgen, omdat je niet echt gezonder leeft. Ondanks dat je de soep ongelimiteerd mag eten zal je snel weer trek hebben. Een soep vult niet goed, omdat het vooral water bevat. Ook de groenten zijn niet de beste manier van vulling.
Het is veel makkelijker om gewoon het water te koken, de soep toe te voegen en te roeren. Het is niet aan te raden om soeppoeder aan eten toe te voegen voor de extra smaak, maar het is prima om een kopje soepmix te maken, in een kopje te doen en het dan aan een maaltijd toe te voegen voor de extra smaak, net als het toevoegen van een bouillonblokje.