Bananen zitten namelijk vol met vitamine A, B, E én kalium, zink, ijzer en mangaan. Dit is allemaal essentieel voor gezond haar en zorgt er ook nog eens voor dat je lokken gehydrateerd worden. Kortom: banaan wíl je in je lokken.
Bananenschil bevat veel vitamine A en mineralen die een droge huid verminderen. De aanwezige enzymen zorgen voor een gezonde, frisse huid. Was je gezicht eerst met water een neutrale zeep, leg daarna de schil over je gezicht en laat opdrogen. Daarna goed afspoelen.
De bananenschil bevat namelijk natuurlijke werkstoffen die helpen tegen acné en veroudering van de huid. Heb je een droge huid? Dan helpen vitamine A en de mineralen de droogte tegengaan waardoor je huid gaat stralen.
Boordevol vitamines en mineralen
Dit zijn onder andere vitamine B6, B12, kalium en magnesium. Zonde om de schil weg te gooien dus, want kalium zorgt bijvoorbeeld voor wittere tanden en is ook nog eens goed voor uw hart. Daarnaast bevat de schil van een banaan ook fytochemicaliën.
Het klinkt niet direct heel aantrekkelijk, maar de schil van een biologische banaan blijk je dus prima te kunnen eten. Je kunt vrijwel alle soorten fruit met schil en al opeten. Het is zelfs gezond om ook de schil van een banaan op te eten. Een bananenschil bevat namelijk veel vitamine B6, B12, magnesium en kalium.
Volgens het verhaal zouden bananen een stof bevatten die bananadine heet. Die zou vrijkomen en een roes opwekken als men gedroogde bananenschillen rookt. De stof bestaat echter niet en van bananenschillen roken kan je dus niet in een roes geraken.
Snijd beide uiteinden van de bananenschil en doe de schil in een pan. Voeg water toe, totdat de schil volledig onder water staat en kook 'm tien minuten. Voilá, bananenthee. Je drinkt 'm kaal of met melk of suiker.
Gezond. Naast allerlei vitamines en mineralen die goed zijn voor de innerlijke mens, bevatten bananen ook stoffen die goed zijn voor je huid. Bananenschil bevat namelijk luteïne, een antioxidant gerelateerd aan vitamine A, die onder andere voor een natuurlijke UV-filter zorgt.
Bessen, frambozen, bramen en granaatappel bevatten veel antioxidanten die de huid beschermen tegen vrije radicalen. Vrij radicalen zorgen voor vervroegde veroudering en rode vlekjes in je huid. Sinaasappels, citroen, paprika bevatten veel vitamine C.
Prak een rijpe banaan, knijp het sap van een halve citroen erbij en smeer het op je huid. Laat het masker maximaal tien minuten intrekken en spoel je gezicht af met lauwwarm water.
Bananenschillen bevatten vitamine B6, B12, magnesium en kalium, schrijft Treehugger. Daarnaast bevatten ze ook bioactieve stoffen zoals polyfenolen en carotenoïden. Dat zijn goede redenen om je schillen op te eten en ze niet weg te gooien.
Appels zitten vol met pectine wat je van binnen schoonmaakt zodat afvalstoffen niet kunnen blijven 'plakken' in je lichaam. Ook zijn appels een echte natural moisturizer voor je huid omdat ze voor 85% uit water bestaan! Uiteraard vind je in appels ook belangrijke antioxidanten die je huid beschermen.
Enkele tips voor een stralende huid van binnenuit
Het eten van veel kleurrijke groenten en fruit, mager vlees, vette vis en volkoren- en meergranenproducten is erg goed voor jouw huid. Daarnaast helpt het om 2 liter water per dag te drinken om afvalstoffen sneller uit je lichaam te verwijderen en je huid te hydrateren.
Om ervoor te zorgen dat je haar voldoende gevoed wordt kies je voor voeding met gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Eet vette vis, noten en zaden voor omega-3 en bijvoorbeeld groene bladgroenten voor vitamine C en ijzer. Voor extra proteïne kun je het beste eieren en yoghurt eten!
De huid bestaat voor 70% uit water. Water is essentieel voor de huid: het maakt haar elastisch en stralend. Een goed gehydrateerde huid is zacht en glad. Een droge huid is gebarsten, witachtig, trekkerig en voelt niet echt comfortabel aan.
Voedingsmiddelen zoals wit suiker, witbrood, witte rijst, zoetigheden en aardappelen kun je dus beter laten staan. Probeer meer peulvruchten, bonen, linzen, volkoren producten te eten.
Plaats de deksel op de droogoven en stel in op 70 graden. Laat de plakjes banaan nu in ongeveer 10 á 12 uur drogen totdat deze knapperig zijn. En als je geen droogoven hebt leg je de plakjes banaan op een met bakpapier beklede ovenplaat en plaats je deze voor 10 tot 12 uur in een voorverwarmde oven op 70 graden.
Haal dan de schillen eruit en vul het aan met nog 4 delen water. Geef dit water 1 keer per maand als plantenvoeding aan uw planten. Vooral tomaten, augurken, rozen, pelargoniums, fuchsia's en pompoenen houden hiervan. Ook kamerplanten zijn gebaat bij bananenschillen.