De goedkoopste huizen van Nederland staan in Vrouwenparochie. Dat blijkt uit onderzoek van Elsevier en het Kadaster. De gemiddelde prijs per vierkante meter is in Vrouwenparochie 1.310 euro.
De goedkoopste provincies zijn inderdaad in het noorden te vinden. Het door gasbevingen getroffen Groningen is met slechts 1.650 euro per vierkante meter het allergoedkoopst. Al is het ernaast gelegen Friesland met 1.700 euro per vierkante meter maar net iets duurder.
Waar krijg je het meeste huis voor je geld? Tilburg blijkt de stad waar je het meeste huis koopt met een budget van 400.000 tot 500.000 euro, blijkt uit onderzoek van spaarplatform Raisin waarin is gekeken naar het percentage op Funda aangeboden huizen per stad in oktober 2021 en de kenmerken van die woningen.
Uit de kwaliteitsindex blijkt dat Gelderland in het algemeen de beste provincie is om in te wonen, op de voet gevolgd door Utrecht. De huizen zijn in deze provincie nog redelijk betaalbaar, de gemiddelde levensverwachting ligt boven het gemiddelde en de criminaliteitscijfers zijn laag.
Bloemendaal is duurste gemeente voor huizenkopers, Pekela het goedkoopst. De gemiddelde huizenprijs lag in 2022 voor het eerst in drie gemeenten hoger dan een miljoen euro. Een woning in Bloemendaal kost gemiddeld vijf keer zoveel als in Pekela.
Laagste vierkante meterprijzen in Nederland
De eerste plek is voor Delfzijl, de hele gemeente heeft bijna 25.000 inwoners en voor een vierkante meter grond betaal je 1499 euro. De tweede plek gaat naar Kerkrade in de provincie Limburg, hier kost een vierkante meter 1513 euro.
Alternatieve woonvormen als een camper, een tiny house, een containerwoning of een yurt zijn verkrijgbaar voor bedragen ruim onder de 50.000 euro. Deze woonopties zijn niet alleen goedkoper, maar staan ook meer in harmonie met de natuur, bieden meer mobiliteit en zijn milieuvriendelijker.
In het mooie dorp Castiglione di Sicilia kun je een woning kopen voor slechts 1 euro. Castiglione di Sicilia biedt zo'n 900 huizen voor een prikkie te koop aan. De enige voorwaarde is dat je het pand binnen drie jaar renoveert. Dat vertelt de burgemeester van het plaatsje aan CNN.
Met name Bulgarije, Hongarije en Roemenië zijn vele malen goedkoper om te wonen dan het dure Nederland. Vooral woonlasten maken Nederland erg duur. Wij betalen zo'n 36% meer aan woonlasten dan de gemiddelde EU-burger. Zaken als openbaar vervoer, telefoon en internet zijn 25% duurder dan het gemiddelde in de EU.
In de gemeente Pekela – gelegen in provincie Groningen – werd veruit de laagste koopsom betaald. Gemiddeld was de koopsom in deze noordelijke gemeente 230.800 euro. Op plek nummer twee staat Kerkrade – een gemeente in Zuid-Limburg – met een prijs van gemiddeld 237.800 euro voor een woning.
Bulgarije goedkoopste land om vakantie te vieren
Bulgarije is het goedkoopst. Een vakantie in een van de oudste landen van Europa kost je 49% minder dan in Nederland.
De gelukkigste inwoners van Nederland wonen in Dalfsen. De Overijsselse gemeente scoort het beste op alle punten die samen de 'brede welvaart' van een gemeente vormen.
Drenthe is de provincie met de minste zwerfafvalboetes van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de site beslist.nl op basis van cijfers van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). In Drenthe is tussen 2014 en 2020 1,7 procent van alle boetes in Nederland voor het dumpen van afval uitgedeeld.
Op zoek naar rust? Reis dan af naar Friesland. Met een eindscore van een 8,8 mag Tytsjerksteradiel zichzelf namelijk de rustigste gemeente van Nederland noemen. Inwoners hebben hier nauwelijks te maken met stormen, criminaliteit en geluidsoverlast van bijvoorbeeld buren, auto's en vliegverkeer.
Heeft u geen huis of dreigt u dakloos te worden? Dan kunt u terecht bij de maatschappelijke opvang voor een tijdelijke verblijfplek. Deze opvang biedt ook zorg, begeleiding en praktische hulp.
Er zijn meer redenen waarom een huis even van Funda verdwijnt. "Een woning was te hoog geprijsd, waardoor er te weinig mensen op afkwamen. Of de verkoop was bijna rond, maar ging op het laatste moment niet door.
U vraagt een urgentieverklaring aan bij uw gemeente. In sommige gemeenten kunt u direct bij de woningcorporatie terecht. De gemeente of woningcorporatie beslist of u een voorrang krijgt. U gaat zelf op zoek naar een woning bij een woningcorporatie.