Als je Back-up en synchronisatie aanzet, worden je foto's opgeslagen op photos.google.com.
Google Foto's app
In oktober 2020 maakte Google bekend dat het vanaf 1 juni 2021 een einde maakt aan de onbeperkte opslag in de populaire Google Foto's-app. Met deze app kunt u gratis foto's en video's opslaan op internet.
Google Foto's heeft twee onderdelen. Een onderdeel zoals de galerij, waarin je de foto's die op je apparaat staan kan bekijken, en een cloudopslag. Als de foto's alleen in de Cloud staan, staan ze niet op je apparaat en kun je ze dus niet bekijken via de Galerij.
Staat een foto eenmaal in Google Foto's, dan kun je die op elk apparaat (computer, iPhone, iPad, Android smartphone en tablet) bekijken en verder gebruiken. Om je foto's te zien, klik je op de computer in het linkermenu op Foto's. In de app tik je op de balk onderaan het scherm op Foto's.
Back-up en synchronisatie aan- of uitzetten
Log in op je Google-account. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account. Back-up en synchronisatie. Tik op Back-up en synchronisatie om de functie aan of uit te zetten.
Je bewaarde foto's in je Google Drive en die werden vervolgens automatisch geüpload naar Google Foto's. Veranderde je wat aan die foto's in je Drive, dan zag je dat terug in Google Foto's. Vanaf 10 juli 2019 worden die foto's en video's niet meer automatisch gesynchroniseerd tussen beide diensten.
Stap 1: Open Google Foto's
Ga naar Google Foto's. Als je niet bent ingelogd op je Google-account, klik je op Ga naar Google Foto's en log je in.
Op een Android
Tik hier op Prullenbak en selecteer hier de foto's die je terug wilt zetten en kies daarna voor Herstellen. De foto's komen terug op de originele locatie en album waar ie instond.
Foto opslaan op de pc
Een foto of video naar de computer halen via Google Foto's gaat als volgt: Surf naar Google Foto's en log in als u niet ingelogd bent. Klik indien nodig op linksboven op Foto's om bij het overzicht van alle beelden te komen. Ga met de muisaanwijzer over de foto.
Op Android-toestellen worden mediabestanden automatisch opgeslagen op je map WhatsApp/Media/. Wanneer je intern geheugen hebt, zal de map op je interne geheugen opgeslagen zijn. Wanneer je geen intern geheugen hebt, zal de map op je SD-kaart of externe SD-kaart opgeslagen zijn.
Zowel voor Android als zowel iOS gebruikers zijn er mogelijkheden om foto's automatisch te back-uppen naar een cloud dienst. Clouddiensten zoals Google Photos of Apple's iCloud, zijn op opslag locaties op het internet. Foto's die gemaakt worden, worden dan (op keuze) automatisch naar de Cloud geüpload.
Je slaat foto's in de cloud op bij een clouddienst. Daarvoor moet je een account aanmaken waarmee je je eigen plekje op de cloud als het ware reserveert. Bij de meeste clouddiensten kan je gratis registreren. De opslagruimte die je krijgt varieert.
Google Foto's bewaart alle foto's en video's gratis in de cloud en 'in hoge kwaliteit'. Er vindt hoe dan ook enige compressie plaats, maar foto's worden tot 16 megapixels opgeslagen en video's tot 1080p. Voor veel gebruikers zal dat ruim voldoende zijn.
Open de Google Foto's-app. op je Android-telefoon of -tablet. Tik onderaan op Bibliotheek Prullenbak . Tik op de foto of video die je wilt terugzetten en houd deze vast.
Als u foto's van de Android SD-kaart hebt verwijderd, moet u gebruik maken van een SD kaart herstel software door Remo om ze gemakkelijk te herstellen. Remo Recover voor SD-kaart is een gespecialiseerde tool die is gemaakt om alles te herstellen van SD-kaarten van verschillende soorten.
In de app Foto's bekijkt en bewerkt u de genomen foto's. Foto's die met de smartphone zijn gemaakt, staan in de app Foto's . Deze app staat standaard op veel Android-apparaten. Tik eventueel eerst op de map Google en vervolgens op Foto's om de app te openen.