Kokosolie dringt tot diep in het haar door waardoor het haar intens gehydrateerd en gevoed wordt. Vooral voor de dames met droog haar is het een ideale moisturizer. Ook heeft kokosolie een antibacteriële werking, wat helpt tegen roos en zorgt voor een gezonde hoofdhuid.
Hoelang laat je het ongeveer intrekken, dat hangt helemaal af van je haren. Droog haar - dan kan je het makkelijk een 30 minuten in je haren laten zitten. Extreem droog/beschadigd haar - dan kan je het zelfs een hele nacht in je haren laten zitten.
Tip: je kunt elke kokosolie gebruiken, maar wanneer je extra virgin kokosolie gebruikt (ongeraffineerd), dan heb je de meest pure variant. Dit betekent dat de olie nog in bezit is van alle vitaminen en andere bestanddelen die positieve effecten hebben op je haar en hoofdhuid.
Kokosolie als haarmasker
Masseer de warme olie lichtjes over je hoofdhuid, start bij je kruin en ga daarna verder in je punten. Zo heb je een haarmasker van kokosolie. Gevoed haar? Laat het ongeveer 15 minuten intrekken en spoel daarna je haar goed uit met een milde shampoo.
Breek de olie af met behulp van het citroenzuur in citroensap. Pers twee verse citroenen uit in een kom en voeg er 250 ml water aan toe. Giet het mengsel op je haar en hoofdhuid, wacht enkele minuten en spoel je haar uit met warm water. De resten kokosolie zouden ook uit je haar gespoeld moeten worden.
Kokosolie is vooral voor droog en gekruld haar heel effectief. Deze olie is heel voedzaam en superhydraterend. Het is een soort moisturizer voor je haar en zorgt voor extra glans en zit vol natuurlijke vetzuren, proteïnes en vitamines. Allemaal bevorderend voor het vochtgehalte!
Kokosolie dringt tot diep in het haar door waardoor het haar intens gehydrateerd en gevoed wordt. Vooral voor de dames met droog haar is het een ideale moisturizer. Ook heeft kokosolie een antibacteriële werking, wat helpt tegen roos en zorgt voor een gezonde hoofdhuid.
Kokosolie voor puistjes: kokosolie werkt ontstekingsremmend en is daarom bijzonder geschikt voor een onzuivere huid, puistjes of acne. Let er echter wel op dat je spaarzaam met het product omgaat. Te veel kokosolie kan de poriën verstoppen en daarmee juist mee-eters en puistjes veroorzaken.
Kokosolie maakt je haar zijdezacht en glanzend en kan als conditioner worden gebruikt. Laat ongeveer 2 theelepels kokosolie smelten in je hand en masseer de olie na het wassen in het haar. Je kunt het na korte tijd weer uitspoelen.
Kokosolie is ontzettend goed voor je haar en wimpers. De olie trekt diep in het haar en houdt de proteïne in stand. Proteïne zorgt ervoor dat je haar sterk en dik blijft.
Er zijn verschillende haaroliën die u kunt gebruiken om de haargroei te stimuleren. Gebruik een haarolie die past bij uw haartype. Veel gebruikte haaroliën zijn onder meer olijfolie, pure druivenpitolie, jojoba olie, rozemarijnolie, wonderolie, kokosnootolie, lavendel olie en sesamolie.
Plantaardige oliën zijn uitstekend voor kroezend haar! Sommige hebben zeer gunstige eigenschappen die kroeshaar gezond houden. Zo heeft kokosolie een hydraterende, herstellende uitwerking, die je haar zijdezacht maakt. Zachte amandelolie voedt het haar en voorkomt dat het afbreekt.
Kokosolie kun je op dezelfde manier gebruiken in de keuken zoals olijfolie en boter. Je kunt er dus gemakkelijk in bakken en braden. Je kunt kokosolie gebruiken voor lekkere wokschotels of voor vleesgerechten. Het is ook heel erg lekker bij Aziatische gerechten.
Pluis haar wordt veroorzaakt doordat je haar uitgedroogd is. Jouw haar komt vocht te kort, breekt af en gaat daarom pluizen. Om jouw haar beter te hydrateren heeft het daarom extra vocht nodig.
Was je haar tijdens het douchen direct met shampoo en breng de olie aan. Laat de olie de rest van je douche in je haar trekken, terwijl je de rest van je lichaam wast. Probeer de olie 5 tot 10 minuten in te laten trekken.
Olijfolie is perfect wanneer je droog of poreus haar hebt. Het verzorgt grof en beschadigd haar en maakt je haarstrengen weer soepel, zacht en glanzend. Olijfolie kun je ook perfect gebruiken als pre-shampoo.
Je kan het voor eindeloos veel doeleinden gebruiken en veel mensen hebben het in hun kast staan. Maar kokosolie is niet geschikt als glijmiddel. Waarom niet? Kokosolie heeft dan wel antivirale en antibacteriële eigenschappen, het kan de vaginale pH-balans verstoren en infecties veroorzaken (zoals gistinfecties).
De antioxidanten die in de kokosolie zitten helpen de harde plekken te versoepelen. Onzuiverheden en dode huidcellen worden verwijderd die zich aan het oppervlak ophopen. De kokosolie heeft ook een antibacteriële werking en is dus ideaal voor de voetverzorging.
7) Om je gezicht te verzorgen
Aangezien kokosolie een antibacteriële werking heeft en schimmels doodt en daarnaast vochtinbrengende eigenschappen heeft, gebruiken veel vrouwen kokosolie in plaats van nachtcrème.
Gebruik een olie tegen een droge hoofdhuid
Een natuurlijke oplossing voor droge hoofdhuid is olijfolie of kokosolie. Masseer een paar druppels olie in en was deze niet uit. Het helpt om de natuurlijke oliën van je haar te stellen. Ook is het vocht-inbrengend en voedend voor je haar.
Kokosolie heeft een zeer lange natuurlijke houdbaarheid. Vanaf de productiedatum kun je het gerust twee jaar bewaren. De fabrikant neemt altijd een veilige marge, de aangegeven datum is bij heel veel producten echt niet de uiterste dag waarop het geconsumeerd mag worden.
Kokosolie tegen eczeem
Bij eczeem heb je last van een te droge huid en is de barrièrefunctie van je huid aangetast. Kokosolie hydrateert de huid goed, waardoor je een extra barrière voor de huid creëert. Hierdoor kan een infectie minder makkelijk de huid binnenkomen en wordt de eczeem dus minder.