Deze DeelResultaten zijn alle cijfers in volgorde van de tijd, die voor een bepaald vak zijn behaald. Deze resultaten lopen het hele jaar door. Samenvattend is T3 dus het eindresultaat van het gehele schooljaar, terwijl T1 en T2 deelresultaten zijn.
U vindt in Magister nu een nieuw menu-item: Cijfers > Toetsen. Deze optie levert een lijst op met toetsen die via het web of via de app in de Agenda van Magister zijn geplaatst. Als dus een Proefwerk, MO, SO of Tentamen in de agenda is opgegeven ziet u die vanaf nu in de toetslijst terug.
In dit geval zijn dat de cijfers van RAP, PER1 en PER2. Boven elke kolom staat nog een code, b.v. p121 Dit betekent p (periode) 1 (leerjaar 1) 2 (periode 2) 1 (1e cijfer in deze periode).
* Wanneer je in de bovenbouw een examendossier opbouwt zijn deze cijfers onder periode ED te zien. De kolom SE-EIND is hiervan het voortschrijdende gemiddelde.
* Gem P1 = Gemiddelde periode 1 (alleen 1e klas) Gem = Doorlopend gemiddelde van de cijfers Rap = Eindrapportcijfer * B = Begrip* T = Tempo* H = Huiswerk* W = Werkhouding* * Een kolom verschijnt alleen als er een cijfer of tekst is ingevoerd.
➢ In een vakje staat geen cijfer maar Inh of Vr: het betreft een toets/overhoring die moet worden Ingehaald, of waarvoor de leerling door omstandigheden is Vrijgesteld.
Voor de leerlingen boven de 18 jaar heeft onze school een voordelige regeling. Althans, dat vindt de schoolleiding. Iemand die meerderjarig is, mag zijn handtekening zetten. Daarmee neem je je ouders het recht af om op het Magister te kunnen kijken.
Met Magister heb je altijd toegang tot je agenda, huiswerk, cijfers, studiewijzers en digitaal lesmateriaal. Gewoon op je mobiel of op je computer. Via Magister kan de school snel en efficiënt met jou communiceren. En jij bent via Magister altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen.
Een leerling die met geldige reden (te bepalen door de afdelingsleider) absent is bij een tussentijdse toets, wordt - als de docent dat nodig vindt - in de gelegenheid gesteld om de toets in te halen.
1 t/m 4 betekent geslaagd, 5 betekent niet geslaagd.
Op veel basisscholen is echter een rapportage in letters of woorden gebruikelijk, zoals o (onvoldoende), m (matig), v (voldoende), rv (ruim voldoende) en g (goed).
Voldoende wil zeggen: 5,5 of hoger.
Het hacken van het schoolsysteem Magister, dat op ongeveer 75 procent van de scholen wordt gebruikt, lijkt bijvoorbeeld een koud kunstje. Op fora zijn hele topics gewijd aan hoe je schoolsystemen kunt hacken met een 'keylogger'.
Voorbeeld: Stel, je hebt je examen echt heel goed gemaakt, de normering is 1,0 en je hebt 52 van de 78 punten behaald. Dan krijg je dus het volgende: 9*52/78+1,0 = 7,0. Dan heb je toch mooi een 7,0 voor je examen!
Inhalen: Als een leerling een toets moet inhalen, dan kan met de Rechtermuisknop gekozen worden voor Inhalen. De toetscombinatie Shift+H levert ook een indicatie inhalen op. Als de toets ingehaald is, kan de indicatie inh overschreven worden door het resultaat.
De widget Vandaag toont het rooster voor vandaag. Lessen met wijzigingen (blauw) of uitval (rood) zullen hier met kleur weergegeven worden. Bij Berichten staan de laatst ontvangen berichten. Mededelingen van school zullen bovenaan geplaatst worden.
In Magister 6 is alle belangrijke informatie te vinden, zoals cijfers, rooster, aanwezigheid en digitale leeromgeving. Deze handleiding gaat over het algemeen gebruik van Magister en daarnaast een uitgebreide handleiding voor de Magister ELO.
* Kunt u niet inloggen in Magister, sluit uw computer dan helemaal af en start hem opnieuw op. * Kunt u dan nog niet inloggen in Magister, probeert u eens uw browser cache te legen. Als u de cache van de webbrowser wist, worden de nieuwste versies van webpagina's en programma's in de browser geladen.
Nota bene (vaak afgekort tot N.B. of NB) betekent: let wel en komt uit het Latijn waar het letterlijk noteer goed betekent, oftewel neem hier goede notitie van.
De website voor leerling- en oudergegevens vereist een gebruikersnaam en een wachtwoord. Deze worden aan de eerste ouder die in Magister geregistreerd staat ter beschikking gesteld. Daarnaast krijgt ieder kind uit het gezin een eigen inlogcode. In geval van een scheiding kan de tweede ouder ook een inlogcode aanvragen.
Historisch gezien bestaat er ook een koppeling tussen cijfers en letters/woorden, waarbij bijvoorbeeld een 1 correspondeert met zeer slecht, een 5 met onvoldoende, een 6 met voldoende en een 10 met uitmuntend (Sanders, 2011).
In het Engels wordt de PQ-tijd aangeduid met het PR-interval. Daarmee wordt hetzelfde bedoeld: van het begin van de P-top tot de eerste deflectie van het QRS-complex.
In SOMtoday kan je informatie vinden over je lesrooster, vakken, cijfers, huiswerk, afwezigheid en andere berichten. In deze handleiding staat een uitleg hoe je in SOMtoday kunt inloggen en wat je dan allemaal kunt bekijken. Het belangrijkste is je GEBRUIKERSNAAM en je WACHTWOORD.