Millennials zijn erom gekend dat ze opgroeiden in een periode van gigantische technologische vooruitgang. Het is deze generatie die de overstap maakte naar de computer, het internet, social media en smartphones. Dat maakt dat zij veel beter overweg kunnen met technologie dan vorige generaties.
Millennials voelen zich sterk verbonden met anderen, hun werk en met de wereld. Wat kenmerkend is voor de millennials vergeleken met andere generaties, is dat ze over het algemeen minder schroom hebben om op anderen af te stappen, vragen te stellen en om persoonlijke feedback te vragen.
Millennials gebruiken social media vooral om contact met vrienden te onderhouden en berichten te delen. De generatie stroomt langzaam weg van Facebook en is vandaag de dag vooral te vinden op Instagram. Ook YouTube, Pinterest, Twitter en Snapchat zijn populair onder millennials.
Generatie Z is de generatie na de millennials, geboren tussen circa 1997 en 2012. De oudste leden van deze generatie beginnen nu net zo'n beetje aan hun opkomst op de arbeidsmarkt en kunnen daarmee serieus geld uit gaan geven. Gen Z'ers zijn erg globaal georienteerd, met contacten over de hele wereld.
Generatie X: geboren tussen 1956-1970. De Xennial: geboren tussen 1971-1985. Generatie Y: geboren tussen 1986 – 2000. Generatie Z: geboren vanaf 2001 – 2015.
patatgeneratie, pejoratieve aanduiding voor jonge sporters die veel ongezond voedsel (patat, hamburgers e.d.) tot zich nemen, waardoor hun prestaties verminderen. Deze term werd begin jaren tachtig gelanceerd door de vroegere Ajax-trainer Leo Beenhakker.
Millennials gebruiken social media vooral om contact met vrienden te onderhouden en berichten te delen. De generatie stroomt langzaam weg van Facebook en is vandaag de dag vooral te vinden op Instagram. Ook YouTube, Pinterest, Twitter en Snapchat zijn populair onder millennials.
Millennials zijn geboren tussen 1980 en 1995. Dat betekent dat ze in 2021 tussen de 26 en 41 jaar zijn. Ze zijn handig met technologie en worden gezien als idealistisch. Ze verkiezen flexibiliteit boven zekerheid en zouden naar zeggen bovengemiddeld narcistisch en egoïstisch zijn.
Babyboomers (geboren tussen 1941 en 1955)
De Babyboomgeneratie is geboren tijdens en net na de Tweede Wereldoorlog. Zij groeiden op in een tijd van wederopbouw en ongekende welvaartsstijging. Babyboomers hebben veel maatschappelijke vernieuwing gebracht, met hun nadruk op zelfontplooiing en een vrije moraal.
Volgens sommige sociologen groeit er ongeveer elke 15 jaar een nieuwe generatie kinderen op. Zij hebben een paar dingen gemeen en vormen daarom één generatie.
TikTok is best populair onder Gen Z, maar ook niet veel meer dan dat. Want wat blijkt uit onderzoek van het Britse GlobalWebIndex? Dat TikTok best populair is onder Gen Z, maar ook niet meer dan dat. De groep is bijvoorbeeld meer gehecht aan WhatsApp en Instagram.
We zijn met twee miljard, verspreid over de hele wereld en we zijn allemaal geboren tussen 1980 en 2000.
Generatie Z (ook vaak Gen Z of Zoomer genoemd) is geboren tussen ongeveer 1996 en 2010. In 2022 zijn Gen Z'ers dus tussen de 12 en 26 jaar oud. De generatie groeide op in een tijd van internet, apps, sociale media en smartphones (en daardoor ook een constante informatiestroom).
Generatie Babyboom
De generatie die na de Tweede Wereldoorlog geboren is, is bovenal omvangrijk. De babyboomers zorgden ervoor dat het overal druk werd: op de scholen en universiteiten, op de arbeidsmarkt en op de woningmarkt. Sinds 2011 is de oudste lichting babyboomers met pensioen.
Generatie Y
Deze generatie, ook wel millennials genoemd, is geboren tussen 1985 en 2000. Ook bij deze generatie worden ervaringen belangrijker gevonden dan spullen. De nadruk ligt nog meer op bijzondere ervaringen, dit beschouwt de generatie ook als een vorm succes hebben.
Verwachting huizenprijzen 2030
Als we kijken naar een huizenprijzen grafiek die tot 2030 gaat, dan zien we nog steeds een grote vraag naar koopwoningen. Met name doorstromers en starters voeren de druk op waarbij de woningen tot 250.000 euro het meeste in trek zijn.
Wat kenmerkt de stille generatie? De stille generatie groeide op in een tijd van zowel oorlog als het begin van de wederopbouw. Het is een generatie waarin de 'verzuiling' nog erg sterk was. Wat jij van je ouders meekreeg bepaalde voor een groot deel jouw eigen normen en overtuigingen.
Millennials willen nieuwe dingen leren
'Nieuwe dingen leren' staat voor de jongeren met stip op één. Dat wil niet zeggen dat ze genoegen nemen met een hongerloontje, zolang er maar genoeg te leren valt. Een goed salaris staat namelijk op de tweede plek. Op drie staat “precies weten wat er van me wordt verwacht”.
Nederland telt meer dan 3 miljoen millennials. Ze verwerven een duidelijke plek op de arbeidsmarkt. En de levenshouding van deze generatie is van grote invloed op onder andere onderwijs, werk, media en marketing. Tijd om de generatie Y nader in beeld te brengen.
Wanneer je tussen 1980 en 1995 geboren bent, ben je een millennial. Deze generatie is opgegroeid in een tijd waarin er veel is veranderd in de technologie. Dat maakt ook dat ze hier goed mee overweg kunnen.
1. WhatsApp. Het meestgebruikte platform is, met 12,4 miljoen dagelijkse gebruikers, het messengerprogramma WhatsApp. In dit programma zelf kom je geen advertenties tegen.
graag kennis deelt, altijd en met iedereen, en niet alleen als het moet of uit eigenbelang. meer lijkt beïnvloed door de (vorige) economische crisis dan generatie Y. meer belang hechten aan zekerheid op de lange termijn. minder bereid is risico's te nemen.
Al twee jaar op rij is TikTok met ruime afstand het snelst groeiende social media platform. In 2022 ligt het aantal TikTok-gebruikers maar liefst 75% hoger dan een jaar eerder. Naast TikTok maakte ook Instagram een enorme groei door. Van de grote platformen wint Instagram nog het snelst aan populariteit.