Bij een grof geweven stof is de kans op lusjes aanwezig. Heb je dieren in huis rondlopen en wil je de kans op lusjes zo veel mogelijk voorkomen? Kies dan voor eetkamerstoelen die bekleedt zijn met een gemêleerde stof, een fijn geweven stof of met microvezel.
Denk aan fluweel, ribstof of wol. Een stoffen stoel geeft jouw eethoek een warme en zachte uitstraling. Daarnaast zijn veel stoffen gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol en katoen. Elke stof heeft zijn eigen structuur of weving en daarom is een stoffen stoel ideaal wanneer je jouw eigen stoel samen wil stellen.
Bij een eetkamerstoel kiezen, is het belangrijk dat je let op de afmetingen van je eettafel. En dan met name op de hoogte van dit meubel en de dikte van het tafelblad. Om een compleet geheel te creëren en ruimte te besparen in je eethoek, is het van belang dat je de eetkamerstoelen onder je eettafel kunt schuiven.
Stof, in dit geval de uit de Cowboy serie, is een zachte textielsoort voor 100% vervaardigd uit polyester. Een zachte stof met een stoere lederen look. De polyester vezel is de meest gebruikte kunstvezel, die goed te reinigen is. Tevens kreukt de stof niet, kan goed tegen zonlicht en voelt fluweel zacht aan.
Een voordeel van polyester als meubelstof voor je bank is dat deze beter vlekbestendig is, en minder snel verkleurt bij zonlicht. Ook zijn het hele sterke stoffen met een hoge Martindale. Martindale is de waarde die wordt toegekend aan de slijtvastheid van een meubelstof.
Meubelstoffen van synthetisch materiaal
Alle synthetische vezels zijn sterk en bezitten een hoge slijtvastheid. Polyester is een sterke en elastische stof, waardoor het kreukvrij is. Het wordt vaak gecombineerd met andere vezels zoals katoen, wol of viscose.
Doorgaans ligt de levensduur van meubels tussen de 5 en 20 jaar.
Hout op hout
Heb je ook een houten vloer, dan kan de combinatie met een houten tafel en houten eetkamerstoelen misschien wat teveel van het goede worden. Kies in dat geval voor stoelen met alleen een houten onderstel of voor eetkamerstoelen gemaakt van stof, kunststof, leer of bijvoorbeeld kunstleer.
Wat is de goede zithoogte van stoelen? De gemiddelde zithoogte voor een stoel is 43 tot 46 centimeter. De ideale breedte varieert van 46 tot 59 centimeter. Een stoel met armleuningen is bijvoorbeeld vaak breder dan een stoel zonder armleuningen.
Ga voor eenvoudige houten stoelen, zodat de focus nog steeds op je tafel ligt. Bovendien contrasteert de simpele vormgeving van deze stoelen mooi met de robuustheid van een industriële tafel. Industriële tafels zoals de Newcastle of Glasgow hebben die perfecte mix van design en speelsheid voor een Boho Chic eetkamer.
Komt je tafel tegen een wand te staan? Dan moet heb je ongeveer 60 tot 70 centimeter nodig om je eetkamerstoel naar achteren te schuiven. Daarnaast is het handig als je ook nog voorbij de eettafel kunt lopen.
Houd 80 cm afstand van je eettafel tot een muur of een kast tegen de wand. Zo is er genoeg ruimte om te zitten en kan er toch iemand achterlangs. Als je je benen wilt strekken na een lange maaltijd, heb je genoeg plek om je stoel wat naar achter te zetten.
Pas goed op met wollen kledingstukken; deze pillen erg snel. Ook acryl, polyester en viscose zijn erg gevoelig voor pillen en pluizen. Een stof die niet snel pilt is katoen of een ribstof.
In de kledingindustrie wordt polyester vaak gecombineerd met andere (natuurlijke) vezels. Stoffen waarin polyester is gebruikt zijn glad, licht, duurzaam en voelen zacht aan. Het materiaal is vormvast, kreukt bijna niet, behoudt zijn kleur goed en gaat lang mee maar het materiaal heeft niet alleen maar voordelen!
Polyurethaan (PU) is een goed reinigbare kunstvezel. Het wordt vaak gebruikt als een dun bovenlaagje bij kunstleder. Dit zorgt ervoor dat de stof erg slijtvast wordt en makkelijk te reinigen is, omdat er niets intrekt. Het nadeel hiervan is wel dat het niet ademt en dus snel gaat zweten.
Qua accessoires zijn er redelijk veel kleuren die goed samengaan met teakhout. Teak heeft een hele natuurlijke uitstraling en past dus ook goed bij warme kleuren. Voorbeelden van kleuren zijn okergeel, bordeaux en donkergroen. Zo is een groene plant in een mooie vaas leuk om te combineren met meubels van teakhout.
Het voordeel van boomstamtafels is dat vrijwel elke stoelen erbij passen. Toch moet u goed kijken of de combinatie tussen de tafel en de stoelen 'klopt'. Wanneer u kiest voor een metalen onderstel dan kan het bijvoorbeeld leuk zijn om stoelen aan te schaffen met metalen stoelpoten.
Het bekende witte kuipstoeltje doet het vooral met houten poten zeer goed onder een witte tafel. De klassieke stoel doet het ook altijd en overal goed. Ook weer onder deze witte tafel. Ook bij deze foto zie je hoe goed houten poten het doen onder een witte zitting.
De prijs-kwaliteitverhouding is bij Ikea prima, maar vergeleken met de duurdere meubels van woonwinkels laat de kwaliteit vaak te wensen over. Meubels van Ikea gaan doorgaans namelijk niet bijzonder lang mee. Je kunt er wel een paar jaar mee doorkomen, maar dan wordt het toch tijd om de meubels te vervangen.
Afhankelijk van het gebruik duurt dit inzitten enkele weken tot maanden. In die eerste periode zit de bank dan ook wat harder, steviger en hoger. Bij sommige modellen, wordt er ook gebruik gemaakt van watten of vlokken.
De wettelijke garantie betekent dat u altijd recht heeft op een goed product. Als een product niet deugt, heeft u recht op gratis reparatie, een nieuw product of teruggave van uw geld. Er is geen wettelijke garantietermijn in Nederland. Dit is omdat het ene product langer mee gaat dan het andere.
Het schoonmaken van microleder blijft beperkt door voorzichtig te wrijven over het leder met een zachte, droge of licht vochtige doek. Het is absoluut af te raden om hard over de bovenlaag te schrobben met een ruwe handdoek, aangezien dan de bovenlaag kapot geschuurd of kaal kan worden.
Polyester is een synthetische vezel die vaak wordt gemengd met natuurlijke vezels. Deze stof is gemakkelijk in onderhoud, slijtvast, kan meestal gewassen worden en droogt snel. Ook heeft het een laag krimppercentage en verkleurt het dus minder snel dan katoen.
Chenille betekent rups in het Frans. De stof bestaat eigenlijk allemaal uit losse chenille garen die door het weefproces lijken op een rups. Het doet ook wel een beetje denken aan fluweel door de zachte glans die de garen met zich meebrengen.