Fanta Exotic heet de nieuwe smaak van Fanta die Coca-Cola Nederland vorige maand introduceerde. Deze frisdrank van ananas en grapefruit heeft een zoete, maar vooral frisse smaak en is groen van kleur.
De flesjes, die zagen er wel exact hetzelfde uit. De eerste smaak is een combinatie van bosbes, cassis en veenbes. De tweede is met pruim en granaatappel en de derde die was wel erg speciaal. Want voor de derde smaak werd een combinatie van tomaat en perzik gebruikt.
Ingrediënten: sprankelend water; suiker; vruchtensap uit sapconcentraten 4.4% (sinaasappel 3.4%, perzik 0.5%, appel 0.4%, passievrucht 0.1%), voedingszuren: citroenzuur, appelzuur; conserveermiddel: kaliumsorbaat; wortel- en saffloerconcentraat; zoetstoffen: acesulfame-k, aspartaam; natuurlijke aroma's; stabilisatoren: ...
Het verschil tussen de Spaanse en Nederlandse Fanta Orange wordt bepaald doordat Spanjaarden liever voor een intensere kleur en een zoetere smaak kiezen.
Fanta – Green Apple. Je kent vast de groene appel lolly's wel van Chupa chup. Deze smaak proeft precies naar deze lolly's, maar dan met een kleine sparkel erin. Deze smaak is tot nu toe mijn favoriete Fanta smaakje.
Er zijn verschillende Fanta smaken op de markt zoals Fanta Orange en Fanta Orange Zero Sugar, Fanta Strawberry & Kiwi, Fanta Exotic en Fanta Exotic No Sugar, Fanta Lemon en Fanta Lemon No Sugar, Fanta USA in 9 verschillende smaken, Fanta Lemon & Elderflower, Fanta Zero Watermelon, Fanta What The Fanta Zero, Fanta ...
In Nederland kent Fanta de volgende smaken: Orange, Pomelo, Red Fruit, Cassis, Exotic, Lemon en Mezzo.
Spezi is zoals gezegd een koolzuurhoudende frisdrank en een mix van cola en limonade / sinas. Naast water, suiker, citroensap, sinaasappelsap, kleurstof en smaakstoffen bevat het ook cafeïne.
Als het aan Coca-Cola ligt, zijn er binnenkort nog slechts twee landen op de wereld waar zijn producten niet officieel te koop zijn: Cuba en Noord-Korea.
Spezi is een mixfrisdrank bereid uit cola en limonade. Het merk werd in 1956 door Brauhaus Riegele in Augsburg geïntroduceerd en was oorspronkelijk een biersoort.
Gezondheid
Frisdrank zoals Fanta Exotic is niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon. Fanta Exotic kun je wel als extraatje drinken. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Fanta exotic no sugar is een combinatie van sprankelend water en exotisch vruchtensap, zonder suiker.
Sprite is een koolzuurhoudende frisdrank van The Coca-Cola Company. Het werd in 1961 in de Verenigde Staten op de markt gebracht als antwoord op 7Up. Sprite is kleurloos en heeft een lemon-lime-smaak.
Sprankelend water; sinaasappelsap uit concentraat (4%); voedingszuren: citroenzuur, appelzuur, natriumcitraat; zoetstoffen: aspartaam, acesulfaam-K; conserveermiddel: kaliumsorbaat; antioxidant: ascorbinezuur; natuurlijke sinaasappelaroma's met andere natuurlijke aroma's; wortelconcentraat; stabilisator: guarpitmeel; ...
Fanta triggert haar consumenten om door middel van een online speurtocht de geheime smaak (of smaken?) te ontmaskeren die zich verschuilt achter de blauwe frisdrank.
Cuba en Noord-Korea zijn de enige twee landen in de wereld waar Coca-Cola niet officieel verkrijgbaar is. Tot een paar jaar geleden was ook in Myanmar (Birma) geen Coca-Cola te krijgen, maar daar kwam in juni 2012 verandering in toen de Amerikaanse regering de sancties op investeringen in dat land ophief.
Het recept van cola is door de jaren heen veel veranderd, maar de kleur van cola is nog nooit veranderd. Vroeger was cola ook bruin. Wel zat dit drankje in een groene fles. Dit verklaart misschien waarom mensen dachten dat cola vroeger groen was.
Sinds 1976 heeft Royal Club Shandy dezelfde verfrissende smaak. Daarmee is deze klassieker met een vleugje bier één van de eerste échte volwassen dorstlessers.
Shandy (Spaans: champú; shampoo) of sneeuwwitje is een zoetige drank van 1/5 deel bier (pils) en 4/5 deel 7Up. Het wordt vaak zelf gemixt, maar er zijn ook voorgemixte drankjes met deze samenstelling in blik of fles op de markt. In Nederland was het vooral in de jaren 60 en 70 van de 20e eeuw populair.
Waarom is Fanta in Spanje donkerder van kleur en in Nederland lichter oranje? We houden rekening met de voorkeur van consumenten in verschillende landen. Het verschil tussen de Spaanse en Nederlandse Fanta Orange is dat de Spanjaarden liever voor een intensere kleur en een zoetere smaak kiezen.
EEN DESIGNER FLES
Fanta geintroduceerd in de V.S. nadat het eerder al succesvol gelanceerd werd in Latijns-Amerikaanse landen en Zuid-Afrika. Fanta geintroduceerd in de V.S. nadat het eerder al succesvol gelanceerd werd in Latijns-Amerikaanse landen en Zuid-Afrika.
Fanta-drinkers krijgen nu nog 19 gram suiker per keer binnen. (Dat zijn bijna vijf suikerklontjes.)
Fanta Naranja Tray
De Spaanse Fanta Naranja is zeer populair bij diegene die tijdens hun Spaanse vakantie kennis gemaakt hebben bij de originele sinaasappelsmaak. Dit product is in België en Nederland moeilijk verkrijgbaar, maar bij Shopandalucia is deze Spaanse frisdrank altijd voorradig.
E150d: Sulfiet-ammoniakkaramel als kleurstof; dit geeft de frisdrank zijn karakteristieke bruine kleur. Mensen die allergisch zijn voor sulfiet kunnen dan ook lichamelijke klachten ondervinden na het drinken van Coca-Cola. cafeïne, 0,1 gram per liter.