Plaats de sensor op de ramen en deuren waar de kans op inbraak groot is. Zorg ervoor dat de sensor bij een deur vrij hoog zit, zodat je hem er niet per ongeluk eraf schopt of je kat eraan gaat krabben.
Alle voorwerpen met een temperatuur boven het absolute nulpunt (0 Kelvin / -273.15 °C) stralen warmte uit in de vorm van infrarode straling. Hoe warmer en/of groter het voorwerp is, hoe meer straling deze uitzendt. Een PIR sensor (Passief Infra Rood sensor) is ontworpen om deze infrarode straling te detecteren.
Een Passief InfraRood detector, afkorting PIR, is tot nog toe de meest gebruikte passieve detector. De detector noemt men 'passief' omdat deze alleen infrarood (warmte) signalen ontvangt en geen signalen uitzendt, zoals bijvoorbeeld de ultrasoon detector en radar detector.
De hoge isolatiewaarde van pir zorgt voor een hoge vochtbestendigheid. Dit maakt het isolatiemateriaal ook heel geschikt voor het isoleren van vochtige ruimtes, zoals het isoleren van platte daken. Daarnaast voorkomt pir isolatie vocht- en schimmelvorming in uw huis.
De kabel van de lamp aansluiten
Sluit de kabel van de lamp aan. Bruin komt op L1, blauw kom samen met de blauwe draad van de aanvoerkabel op N. Groen/geel op het symbool rechts. Monteer de bewegingssensor op de muur met behulp van pluggen en schroeven.
Een nadeel van steenwol is dat het, bij een gelijke isolatiewaarde, dikker is dan bijvoorbeeld PIR. Om een isolatiewaarde van ca. 1,35 te bereiken, heeft u een steenwolplaat van 50mm nodig. Vrijwel dezelfde waarde bereikt u al met een PIR-plaat van 30mm.
1 Zet de WoonVeilig huiscentrale in de test stand door de 'bevestigen' knop +/- 7 seconden ingedrukt te houden tot u een pieptoon hoort. 2 Druk kort op het knopje van de bewegingsmelder. Het lampje licht even op. De bewegingsmelder is nu voor 3 minuten in de teststand.
Ja hoor, dat kan. Je moet de twee schakelaars (de bewegingssensor en de handschakelaar) dan parallel schakelen. Als de bewegingssensor helemaal in de lamp is geïntegreerd, kan dat wel eens moeilijk zijn, omdat je dan je lamp zult moeten opereren.
De beste bewegingssensor voor buitengebruik
De Hue sensor voor buiten werkt op batterijen en is volledig draadloos, dus je kunt hem overal plaatsen. Zodra er iemand langsloopt, gaan je lampen aan. Je hebt de Philips Hue bridge nodig om gebruik te kunnen maken van de Hue buitensensor.
U moet ze aan de muur bevestigen met schroeven en pluggen, en aansluiten aan een elektrische kabel van het type XVB 3G 1,5 mm2.
Bevestig de PIR platen op het oppervlakte met kit of lijm. Je kunt er ook voor kiezen om met dakplaatjes de isolatieplaten vast te schroeven. Als laatste plak je alle naden en overlappen af met aluminium tape. Zijn er grote naden ontstaan, dan kun je die afdichten met PUR schuim.
Dampremmende folie en PIR
Gebruik daarom altijd de dampremmende folie om vochtproblemen te voorkomen!
Het verschil zit vooral in de prestaties. PIR is namelijk een 'verbeterde versie' van PUR. PIR verschilt van PUR door een hogere isolatiewaarde en een grotere brandveiligheid (vooral op het gebied van ontwikkeling van rookgassen). Daarnaast biedt PIR een betere dimensionale stabiliteit en een verhoogde drukvastheid.
PIR is sterk, drukbestendig en krimpt niet
Bovendien krimpen PIR platen niet, in tegenstelling tot sommige andere isolatiematerialen. Daarbij zijn PIR-platen weersbestendig. Dat betekent dat regen, vorst en tropische hitte geen invloed hebben op PIR.
Hoewel PUR en PIR isolatie niet erg brandbaar zijn (brandklasse B) blijf je toch beter uit de buurt als er toch brand uitbreekt. Bij verbranding van dit isolatiemateriaal ontstaat er namelijk een zeer giftige, dikke damp van blauwzuur en koolmonoxide.
Naast glaswol en steenwol hebben ook EPS en PIR goede geluidsisolerende eigenschappen. Er wordt vaak gekozen voor EPS om de vloer te isoleren.
Reacties. Als een bewegingsmelder 1 Watt gebruikt voor zijn elektronica maar wel 24 uur per dag, dan verbruikt de melder 8,7 kWh per jaar, dus veel meer dan de gloeilamp.
Merten / Schneider Electric Argus schemerschakelaar
Dit is de best verkochte schemerschakelaar van Nederland. Met deze schakelaar van Merten / Schneider kunt u energie efficiënt bepalen wanneer u het licht wilt aan hebben en wanneer u het uit wilt hebben.
"Een bewegingsmelder, essentieel voor de optimale bescherming van je huis!" Eén van de belangrijkste delen van elk goed alarmsysteem is de bewegingsmelder. Het maakt niet uit hoe een indringer binnen komt, een goed geplaatste bewegingssensor zal hem altijd detecteren en direct alarm slaan.
Een PIR detecteert beweging omdat het detectiegebied in zones is opgedeeld. Zo wordt de stralingsenergie van een persoon waargenomen, en wordt een alarmsignaal afgegeven wanneer die persoon een andere detectiezone betreedt. Maar ook veranderingen in het infrarood stralingsgebied worden gezien door de PIR.
Een buitenlamp met bewegingssensor sluit je in principe op dezelfde manier aan als een lamp binnenshuis. Enige vereiste is dat je een stroomaansluiting hebt aan de buitenkant van je woning. Als je die nog niet hebt, monteer je nu best een waterdichte aftakdoos (IP65) tegen de muur van je woning.