Ingevroren aardappelpuree kun je ongeveer drie maanden in de vriezer bewaren. Verse, net gemaakte, aardappelpuree kun je maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast.
Leg dan plastic folie bovenop de puree, zo voorkom je dat er een laagje ijs wordt gevormd. Sluit de potjes ook goed af. Op die manier kan je de puree 2 à 3 maanden in de vriezer bewaren. Tip: breng labels aan op de potjes zodat je weet hoe lang de puree al in de diepvriezer staat.
Puree kun je perfect in porties invriezen! Ook ontdooien en terug opwarmen gaat gemakkelijk. Haal de puree de avond voordien uit de diepvries en laat hem in de koelkast ontdooien.
Waar aardappels in principe slecht gedijen in de vriezer, kun je aardappelpuree daarentegen prima invriezen.
Aardappelpuree kun je, afgekoeld, ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt aardappelpuree ook invriezen en ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.
Ongekookte aardappelen invriezen doe je beter niet. Gekookte aardappelen invriezen, dat kan wel. Ze blijven ongeveer een week goed. Tip: maak er eerst puree van en vries die in.
Verse, net gemaakte, aardappelpuree kun je maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast. Buiten de koelkast slechts enkele uren.
Hoe lang kun je aardappelpuree in de koelkast bewaren? Afgedekte aardappelpuree in de koelkast blijft ongeveer 2 dagen houdbaar.
Aardappel(puree)poeder heeft een Tenminste Houdbaar Tot-datum (THT), maar is mits kurkdroog vrijwel onbeperkt houdbaar. Op aardappelprodukten uit de koeling staat een Te Gebruiken Tot-datum (TGT): mits gekoeld kun je ze tot dan veilig eten, daarna niet meer. Tenzij je ze meteen invriest.
Hutspot kun je ongeveer twee maanden in bevroren toestand bewaren in de vriezer. In de koelkast kun je hutspot afgedekt nog twee tot drie dagen bewaren.
Snijd of pureer de zoete aardappels en laat ze afkoelen (tegen kristallisering) Doe de aardappels in luchtdichte diepvrieszakken. Koop diepvriesetiketten en label de verpakking met datum en productnaam. Plaats de verpakking achterin de vriezer bij -18°C (maximaal 12 maanden)
In de vriezer blijft stamppot tot twee maanden goed. Een handige tip: schrijf op een etiket wanneer je de stamppot hebt ingevroren.
GEKOOKTE PASTA BEWAREN IN DE VRIEZER
Het invriezen van deegproducten (zoals pasta) is vaak niet aan te raden omdat de textuur verloren gaat. Gekookte pasta kan je het beste samen met de saus invriezen. Ook bij het invriezen gaat de pasta namelijk plakken, maar door het samen te voegen met de saus kan je dit voorkomen.
Broccoligerecht invriezen
Broccolipuree of broccolisoep invriezen is geen enkel probleem, want elk warm gerecht met broccoli kan je invriezen. Erg handig als je een portie over hebt.
Smakelijk is vriesbrand niet, maar u kunt de producten nog gewoon eten. Een kleine kanttekening, want de producten verliezen door de uitdroging wel hun smaak en structuur. Zeker vlees is hier gevoelig voor. Maar gooi ze niet weg, laat de producten rustig ontdooien en bereid ze zoals u gewend bent.
Puree op voorhand maken en daarna weer opwarmen is geen enkel probleem hoor. Er zijn verschillende manieren. Wat ik persoonlijk het makkelijkst vind is een beetje melk opwarmen in een steelpannetje en daar de koude puree bijdoen. Warm de puree op een zacht vuurtje voorzichtig op, en vergeet niet geregeld te roeren.
Zo verwarm je aardappelpuree het best in de magnetron
Bedek strak met magnetronfolie, zet de magnetron op de helft van zijn vermogen en zet 'm aan voor 1 minuut. Roer de puree om, test hoe warm hij nu is, en herhaal dit met elke keer zestig seconden op vijftig procent van het vermogen.
Zorg ervoor dat de bereiding goed is afgekoeld en behoorlijk is afgedekt voor je hem in de koelkast zet. Zo kan je de schotel zeker 3 tot 4 dagen bewaren. Een visbereiding is natuurlijk wat gevoeliger dan een bereiding met vlees.
Antwoord van Jeroen Meus. Het kan maar ideaal is het zeker niet. De aardappel verliest veel van zijn smaak en neemt veel vocht op dat ijs vormt in de vriezer. Bij het ontdooien gaat de aardappel dat vocht vrijlaten en dus weer redelijk wat smaak erbij.
Een zak voorgekookte krieltjes kun je meteen invriezen, gewoon in de zak.
5. Mayonaise. Romige sauzen als bijvoorbeeld mayonaise kun je beter niet in de vriezer bewaren. Room ontbindt als het ingevroren wordt, waardoor je dus absoluut geen lekkere romige saus meer hebt als je het eenmaal ontdooit.