Of -erger- je baby glijdt uit op een stoffen boxkleed. Dit geplastificeerde boxkleed is de veilige oplossing! Ideaal. Je baby heeft door de stugge bovenlaag grip en glijdt niet weg doordat het kleed een stevige schuimvulling heeft.
Daarom raden wij aan om in de box een boxmatras te gebruiken. Met een boxmatras weet je namelijk zeker dat je kindje veilig en comfortabel in de box ligt. Een boxmatras is vaak dunner dan een normaal matras en wordt gebruikt met een hoeslaken en een boxkleed. Op deze pagina vind je diverse boxmatrassen.
Als je met de babyuitzet bezig bent zul je ongetwijfeld nadenken over de aanschaf van een boxkleed. Een boxkleed is onmisbaar in je box, je kindje ligt er comfortabel op. Het is makkelijk mee te nemen als je op visite gaat of naar het park. Je hebt gelijk een zachte ondergrond om je kindje te verschonen.
Waarvoor gebruik je een boxkleed? Op de baby uitzetlijst is het boxkleed geen must have, maar toch is het absoluut een handig item. Zeker als je van plan bent om een box aan te schaffen. Je baby heeft dan een lekkere zachte ondergrond waarop hij veilig kan slapen en spelen.
Een boxkleed gebruik je om in je box te leggen zodat je kindje lekker zacht kan liggen. Het is erg belangrijk dat je boxkleed perfect past zodat je kindje niet onder het kleed terecht kan komen als hij/zij begint te draaien en spelen.
Hou je baby goed in de gaten als hij in de box ligt. Zeker als je ook een peuter hebt die rondloopt, of als er huisdieren zijn. Leg nooit een matras in de box: een baby kan bekneld raken tussen het matras en de zijkant van de box. Verderop vind je tips voor de aanschaf van een boxkleed.
Zorg voor een goed passend boxkleed. Leg nooit een extra matras in de box. Een kind kan namelijk klem raken tussen het matras en de zijkant van de box.
In de praktijk zien we terug dat verreweg de meeste ouders genoeg hebben aan een of twee boxkleden. Op die manier heb je altijd één boxkleed voor thuis en één om mee te nemen naar visite of op vakantie. Het is altijd fijn om een tweede boxkleed in huis te hebben voor het geval je kindje een ongelukje krijgt.
Je kunt een boxkleed op een programma met weinig toeren en een lage temperatuur (max.30 graden) wassen in de wasmachine. Laat het boxkleed vervolgens liggend drogen, bijvoorbeeld op de grond. Tip: stop een tennisbal bij het boxkleed in de wasmachine.
Zet de box het liefst in een in een hoek. Dat is rustig voor je baby. Je kunt de box ook in de buurt van een raam zetten, zodat je kind naar het licht en de wolken kan kijken. Zorg er in ieder geval voor dat de box op een veilige plek staat, bijvoorbeeld niet te dicht bij de verwarming of naast kamerplanten.
Naast stof, kun je ook kiezen voor een kleed van rubber, schuim of plastic. Kleden gemaakt van rubber en schuim geven meer grip, wat handig kan zijn bij het leren zitten. Een plastic boxkleed is vooral hygiënisch en kun je makkelijk afnemen met een vochtige doek.
De eerste paar weken is een box niet echt nodig. Je kindje kan er overdag wel in slapen maar zal net zo prettig in het eigen bedje liggen. Daarna, als de baby wat meer wakker is, is het echter een onmisbaar object in de huiskamer. Het is een veilig plekje om te liggen en er toch bij te kunnen zijn.
Een box kan erg goed van pas komen in de woonkamer met een pasgeboren baby. Het is een plek waar je je baby even veilig kunt neerleggen, wat jou weer meer vrijheid geeft.
Geen geschikt alternatief. VeiligheidNL adviseert om een baby te slapen te leggen in een eigen wieg of bedje. De baby box is volgens hen geen alternatief. Er zijn namelijk een aantal zorgpunten bij het gebruik van de doos als slaapplek voor je baby.
Maar ook buiten de vakantie kunt u een campingbed box gewoon gebruiken, bijvoorbeeld als uw kindje ergens gaat logeren. Of kies ervoor om standaard een campingbed box bij de oppas (bijvoorbeeld opa en oma) te zetten, zodat uw kindje daar altijd lekker kan slapen en spelen.
De box is een veilige plek voor je baby om in te spelen, slapen of even rustig te zitten. Laat hem er echter niet te lang in liggen, maximaal een uur en bouw dit rustig op. Voor een eerste keer is een kwartier lang genoeg. Als je het langzaam opbouwt geef je hem de kans aan de box te wennen.
Ze raadt het natuurlijk niet aan om het een hele week te laten zitten. “Als je natte was toch begint te ruiken, betekent dat dat je was al te lang in een ruimte zit waar er geen lucht aan kan. Schimmels en bacteriën veroorzaken de slechte geur. Door een nachtje de was te laten zitten, zal het heus niet gaan ruiken.”
Wasmachines hebben altijd een maximale vulcapaciteit aan kilo's wasgoed die ze in één wasje kunnen verwerken. Het volproppen van de machine tot het deurtje nog nét dicht kan is daarom geen goed idee, maar wél is het zo dat een machine vaak beter werkt als hij lekker vol zit.
Vierkant 75 x 95 cm: Dit is een standaardmaat voor boxkleden die past in de meeste boxen. Dit formaat is groot genoeg om uw baby comfortabel te laten liggen en te spelen. Rechthoekig 80 x 100 cm: Dit is een iets grotere maat boxkleed die meer ruimte biedt voor uw baby om te bewegen en te spelen.
Hoe lang je kind het fijn vindt om in de box te spelen verschilt per kind. Sommige kinderen vinden het fijn om tot 18 maanden in de box te spelen, andere zijn het met 8 maanden al zat.
Over het algemeen wordt een babybox gedurende de eerste levensmaanden tot ongeveer het moment dat de baby zelfstandig kan zitten of kruipen gebruikt. Dit kan gemiddeld tussen de zes en negen maanden zijn, maar als ouder zijnde is het vooral belangrijk om de individuele ontwikkeling van jouw kindje te volgen.
De standaard afmetingen van een babybox zijn 100 x 80 x 80 centimeter (lengte x breedte x hoogte). Maar, de afmetingen van een babybox kunnen best wel variëren. Over het algemeen hebben ze een rechthoekige vorm met een lengte van 100 centimeter, een breedte van 70-100 centimeter en een hoogte van 60-100 centimeter.
Met volkern-matrassen worden matrassen zoals de koudschuim matrassen en (Talalay) Latex matrassen bedoeld. Alle matrassen zijn in principe geschikt om op een boxspring te leggen.
De meest voorkomende klachten van een slecht matras zijn rug-, nek- en schouderklachten. Een te hard matras geeft niet genoeg mee op plaatsen waar het lichaam meer druk uitoefent: bij de heupen en schouders. Een zacht of doorgezakt matras geeft daar juist weer teveel mee.
Op onze website vindt u de twee meest verkochte soorten boxmatrassen varierend in dikte van 2 tot circa 7 centimeter. De hoge matrassen lijken meer op gewone slaapmatrassen waarop de baby heerlijk in de baby box ligt.