Kan je ook zonder verwijzing naar de dermatoloog?

De dermatoloog is een specialist en heeft altijd een verwijsbrief nodig van de huisarts. Omdat dit valt onder de basisverzekering is de huisarts of een andere specialist de enige die deze verwijzing dus kan geven. De basisverzekering valt ook onder het eigen risico.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op newlifeskincare.nl

Kan je naar dermatoloog zonder verwijzing?

Ja, als u in aanmerking wilt komen voor vergoeding door uw zorgverzekeraar, heeft u voor een consult met de dermatoloog een verwijsbrief van uw huisarts nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mauritskliniek.nl

Is een dermatoloog gratis?

Behandelingen bij een dermatoloog vallen onder de vergoeding van medisch specialistische zorg en worden vergoed uit de basisverzekering. Hiervoor geldt eigen risico.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cz.nl

Heb ik een verwijzing nodig?

Je bent altijd vrij om een bepaalde specialist te raadplegen. Maar als je deze behandeling vergoed wilt krijgen via je zorgverzekering, heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Voor paramedische zorg zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtiek en medische psychologie is een verwijzing niet noodzakelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op patientenfederatie.nl

Wat te doen als je huisarts je niet doorverwijst?

Als het gesprek met de huisarts niet naar uw tevredenheid verloopt, kunt u een klacht indienen. U kunt uw klacht voorleggen aan een klachtenfunctionaris. Alle huisartsenpraktijken en huisartsenposten zijn aangesloten bij een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Dermatologie

20 gerelateerde vragen gevonden

Wat als je huisarts je niet wil doorverwijzen?

Je hebt recht op een verwijzing naar een specialist als dat medisch noodzakelijk is. Jouw huisarts beoordeelt of die noodzaak er is. De huisarts zal een verwijzing weigeren als hij ervan overtuigd is dat deze voor jou niet zinvol is. Jouw huisarts moet dan duidelijk aan je uitleggen waarom hij geen verwijzing geeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kennisbank.patientenfederatie.nl

Hoe huidvlekjes controleren?

Let op plekjes die veranderen van kleur, schilferen of een onregelmatige vorm krijgen. Let ook op plekjes die ruw zijn, waar steeds korstjes op zitten of die gemakkelijk bloeden. Heeft u al eens huidkanker of een voorstadium daarvan gehad? Let dan ook op het litteken op de plek waar de huidafwijking is weggehaald.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Hoe verloopt een onderzoek bij dermatoloog?

Hoe verloopt het onderzoek? Het dermatologisch onderzoek (onderzoek dermatoloog) start met een korte anamnese om risicofactoren in kaart te brengen, ook eventuele huidproblemen en verzoeken worden besproken. Daarna onderzoekt de dermatoloog middels een volledige klinische huidanalyse de huid van top tot teen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op prescan.nl

Hoe herken je een melanoom?

ABCDE-regel voor melanoom

Border/rand: de vlek of moedervlek heeft een onregelmatige grillige rand. Color/kleur: de vlek of moedervlek verandert van kleur of heeft verschillende kleuren. Diameter: de vlek of moedervlek is groter dan 5 millimeter. Evolving/evolutie: de vlek of moedervlek jeukt, bloedt of verandert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kanker.nl

Hoe maak je een afspraak met een dermatoloog?

De huisarts schrijft daarvoor een verwijsbrief en neemt contact op met een dermatoloog in de buurt of in een ziekenhuis. Indien u een verwijsbrief heeft gekregen dan wordt de zorg meestal vergoed door uw ziektekostenverzekering.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huidziekten.nl

Wat meenemen naar dermatoloog?

Wat neemt u mee

Uw legitimatiebewijs. De verwijsbrief van uw arts (als u die heeft). De brief waarin uw afspraak staat (als u die heeft). Geldig bewijs van uw zorgverzekering, zoals uw verzekeringspasje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op erasmusmc.nl

Hoeveel eigen risico dermatoloog?

In de meeste gevallen wordt uw behandeling vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht dat niet het geval zijn, dan zal uw dermatoloog u hierover informeren. Het verplicht eigen risico is € 385,-. Dit betekent dat u de eerste € 385,- zelf betaalt voor zorg uit uw basisverzekering.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dcu.nu

Waarom ga je naar een dermatoloog?

Een dermatoloog heeft vaak een specialiteit, bijvoorbeeld extra belangstelling voor erfelijke aandoeningen, spataderen of huidafwijkingen bij kinderen. Wel moet iedere dermatoloog het volledige vak beheersen en de kennis op peil houden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huidhuis.nl

Wat moet je doen bij een dermatoloog?

Dermatologie is een medisch specialisme dat vooral is gericht op aandoeningen van de huid, nagels en haar. De dermatoloog doet zowel de diagnostiek als de behandeling van huidziekten. Veelvoorkomende huidaandoeningen zijn eczeem, psoriasis en huidkanker.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dcklinieken.nl

Wat doet een dermatoloog bij acne?

De dermatoloog behandelt met crèmes of lotions en eventueel met tabletten waaronder antibiotica, maar ook met vitamine A-zuur (Roaccutane®). Een behandeling door de huidtherapeut kan bestaan uit dieptereiniging van de huid, het toepassen van peelings en het verwijderen van de puistjes en “mee-eters”.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dcu.nu

Hoe wordt huidkanker geconstateerd?

Microscopisch onderzoek. Als de arts vermoedt dat het om een huidkanker gaat, is een microscopisch onderzoek fundamenteel. Daarom moet de verdachte zone onder lokale verdoving worden verwijderd. Die interventie noemt men de diagnostische excisie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kanker.be

Waar kan ik moedervlekken laten controleren?

Als het een verdachte moedervlek is, controleert uw huisarts alle delen van uw huid waar regelmatig zon op komt. Hij kijkt dan of er ook andere moedervlekken zijn die verder onderzocht moeten worden. Na het onderzoek van de huisarts is het volgende mogelijk: Bij een goedaardige moedervlek: u hoeft niks te doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Wat is poli Dermatologie?

Patiënten met huidziekten en huidafwijkingen kunnen voor diagnose, zorg en behandeling terecht op de polikliniek dermatologie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op umcutrecht.nl

Hoe ziet een kwaadaardige Pigmentvlek eruit?

Hoe herken ik een kwaadaardige moedervlek ? De moedervlek mag niet a-symmetrisch groeien; d.w.z de ene helft ziet er anders uit dan de andere helft van de vlek. Een moedervlek mag niet van kleur of kleursamenstelling veranderen. Bij een melanoom zien we vaak verschillende tinten, bruin, zwart, wit, blauw of rood.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huidarts.com

Wat zijn Stressvlekken?

Overmatige stress kan resulteren in 'stress uitslag' of netelroos. Netelroos bestaat uit verhoogde, roodkleurige plekjes of striemen. Het kan jeuken, soms ook tintelen of een brandende sensatie oproepen. Al treedt netelroos in de meeste gevallen op in reactie op een allergene stof.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laroche-posay.nl

Wat zijn kleine bruine vlekjes op de huid?

Dit worden ook wel zonnevlekken of levervlekken genoemd. In medische termen 'zonne-lentigo', pigmentaties veroorzaakt door een combinatie van genetische en blootstelling aan de zon. Ze verschijnen vaak op de rug van de handen en het gezicht, maar nooit op zon-beschermde gebieden zoals de billen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vichy.nl

Hoe ver mag je huisarts zijn?

U moet wel een huisarts vinden die plaats heeft in zijn of haar praktijk en die niet te ver van u vandaan woont. De huisarts moet namelijk ook in acute situaties snel bij u kunnen zijn, dus de afstand tot uw huis mag niet te groot zijn. Als vuistregel geldt hiervoor een reistijd van hooguit 15 minuten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op weblog.independer.nl

Waarom verwijzing nodig?

Soms heeft u voor zorg een verwijsbrief (verwijzing) nodig. Vaak kunt u die vragen aan uw huisarts. Dat wil zeggen dat u deze zorg alleen vergoed krijgt als u eerst naar uw huisarts bent geweest. En uw huisarts u voor deze zorg heeft doorverwezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vgz.nl

Hoe krijg je een doorverwijzing?

Verwijsbrief. In de meeste situaties krijgt u een verwijsbrief van de huisarts. Maar een andere zorgverlener of medisch specialist kan u ook verwijzen. Soms wordt de brief direct naar het ziekenhuis gestuurd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op erasmusmc.nl

Populaire vragen

  Vorige artikel
Kan glaswol tegen vocht?