Magnesiumolie is zeer geschikt om snel en effectief magnesium via de huid te laten opnemen (de beste plekken hiervoor zijn de voeten, oksels en buikstreek) en wordt gebruikt om op plekken met kramp of gespannen spieren aan te brengen om te behandelen. Ideaal voor magnesiumtherapie en voordelig in gebruik.
Hoe gebruik je magnesium olie? Magnesium olie gebruik je door dagelijks zo'n 15 tot 20 sprays op de huid aan te brengen. Dit staat gelijk aan ongeveer 200 mg magnesium. Laat dit vervolgens 10 minuten inwerken voor je het (wanneer gewenst) afspoelt.
Waar magnesiumolie aanbrengen? De beste plekken om magnesium op te smeren zijn de voeten, de oksels of de buikstreek, maar het kan ook direct ook de gevoelige spieren worden aangebracht, bijvoorbeeld na het sporten. Magnesium olie spray is dus voor toepassing op de huid, dit noemen we een transdermale toepassing.
Het verzacht de huid, poriën worden kleiner en vuil en dode huidschilfers komen los. Hiervoor smeer je voor het slapen gaan een dun laagje magnesiumolie op de huid, was in de ochtend uw gezicht met water. Je kunt het ook gebruiken wanneer je last hebt van eczeem, huidallergie of andere huidklachten.
Laat het minimaal 10 minuten inwerken. Daarna afspoelen indien gewenst. Een lichte tinteling en een warm gevoel zijn normaal en duiden erop dat het magnesium wordt opgenomen. Uw huid wordt aangenaam soepel en u kunt nagenieten van de totale ontspanning.
Wanneer je magnesiumolie op een verantwoorde manier gebruikt, is magnesium een zeer veilig mineraal. Overdosering is in principe niet mogelijk. Een teveel aan magnesium wordt normaliter door de nieren afgescheiden. Nierpatiënten wordt aanbevolen voor gebruik een arts te raadplegen.
Meestal gaat het na een paar dagen beter en merk je langzaam dat het extra magnesium zijn werk doet. Hoe lang dit duurt hangt af van vele factoren. Bij chronische klachten - die langzaam en soms over jaren zijn opgebouwd - duurt het ook langer voordat dit weer is afgebouwd.
Een voetenbad met Zechsal magnesiumkristallen is heerlijk ontspannend, zuivert de huid en geeft een boost aan magnesium die zich door het hele lichaam verspreid. Een extra effect is dat er (zure) afvalstoffen worden afgevoerd. Na het voetenbad is de huid zacht en soepel.
Magnesium heeft een ontspannende werking op je zenuwstelsel. In die zin kan het dus zeker helpen om beter te slapen. Want wie meer ontspannen is, valt vlotter in slaap. Naast diverse andere lichaamsprocessen, speelt magnesium ook een belangrijke rol in de aanmaak van melatonine, hét slaaphormoon.
De magnesium uit de olie heeft niet alleen een herstellende werking op stijve spieren, maar helpt de spieren ook ontspannen. Heb je flink gesport en heb je last van bijvoorbeeld stijve rug-, nek-, schouder-, of kuitspieren, dan is magnesium olie dus een goed idee.
Magnesium wordt ook via de huid opgenomen
Magnesium kun je eten, maar ook smeren. En dat is fijn! Magnesium is namelijk één van de weinige stoffen die goed doordringt tot de verschillende huidlagen en via de huid direct in je bloedbaan terechtkomt.
Magnesium olie kan klachten verlichten. Pijnlijke spieren en magnesium olie: pijnlijke spieren in het lichaam veroorzaakt door spierspasmen en spierkrampen houdt vaak spanning van de spieren in. Het gebruik van magnesium olie kan hierin verlichting bieden. Ons lichaam bestaat uit ongeveer 600 spieren.
Magnesium helpt bij herstel van de pH-waarde, werkt ontsmettend en ontstekingsremmend en is bevorderlijk bij de vernieuwing van huidcellen. De huid gaat er niet alleen beter uitzien, maar ook jeuk en schilfers worden aangepakt.
Het toedienen van extra magnesium kan RLS-symptomen verminderen. Magnesium wordt daarom regelmatig ingezet als een natuurlijk middel tegen RLS, ook omdat het naast het verminderen van de symptomen je algehele lichamelijke conditie verbetert.
De favoriet van vele magnesium gebruikers, omdat Himalaya magnesium olie (31% magnesiumchloride) supersnel resultaat geeft en direct wordt opgenomen. Himalaya magnesium olie is de beste magnesium olie en draagt bij aan de normale werking van de spieren, gewrichten en een betere nachtrust.
Magnesiumtekort is meestal moeilijk te herkennen. Vooral spier- en zenuwstoornissen staan op de voorgrond: spierzwakte of -krampen, beven, stuipen. Ook psychische veranderingen kunnen voorkomen zoals toegenomen prikkelbaarheid, depressie en psychose.
Een langdurig of extreem magnesiumtekort kan zelfs leiden tot hartkloppingen, astma of problemen met de bloeddruk. Magnesium is ook cruciaal voor de goede opname van andere mineralen zoals calcium en kalium die belangrijk zijn om het gevaar op vroegtijdige botontkalking of osteoporose te verminderen.
Bij een lichtere vorm, wanneer de klachten niet frequent zijn, is het gebruik van een magnesium supplement een aanrader. Maar ook Lucovitaal Magnesium Zware Vermoeide Benen kan wellicht verlichting bieden! Dit magnesium citraat is speciaal ontwikkeld voor het verminderen van rusteloze benen.
Kruidvat Magnesium Citraat is goed voor de geestelijke balans, ondersteunt het energieniveau en speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren. Citraat is de best opneembare vorm van magnesium en het is een goede aanvulling tijdens en na het sporten.
Magnesium is een mineraal die goed wordt opgenomen door de huid. Met deze magnesiumvlokken kun je een heerlijk (voeten)bad maken en je tekorten snel aanvullen.
Mensen met een magnesiumtekort ervaren vaker een rusteloze slaap en worden vaker wakker 's nachts. Wanneer je dit tekort aanvult, zorgt dit voor een diepere en rustigere slaap. Te veel magnesium in je systeem zorgt ook voor slaapproblemen. Neem zeker niet meer dan 600 mg per dag.
Magnesium malaat is vooral goed voor je spieren en energieniveau. Het is een verbinding van magnesium en appelzuur.