De sirenen (Oudgrieks: Σειρῆνες, Seirēnes) zijn halfgodinnen uit de Griekse mythologie met het lichaam van een vogel en het hoofd van een vrouw. Sirenen verleidden hun toehoorders met gezang of erotische geluiden die door mannen niet weerstaan konden worden.
De sirene zoals wij die vandaag de dag kennen, dankt zijn naam aan mythologische figuren: de Sirenen. Beeld van een Sirene In de Griekse mythologie zijn Sirenen beeldschone zeegeesten, halfgodinnen of nimfen met het hoofd van een knappe vrouw en het lichaam van een vogel.
Sirene = [halfgodin] - De sirenen (Grieks: Σειρήν Seirēn) zijn halfgodinnen uit de Griekse mythologie, met het lichaam van een vogel en het hoofd van een vrouw. sirenen verleidden hun toehoorders met gezang.
De Sirenen zijn halfgodinnen uit de Griekse mythologie met het lichaam van een gier en het hoofd van een vrouw. Ze woonden op drie eilandjes in de Middellandse Zee in de buurt van Capri.
In Duitsland bestaat het luchtalarm van vroeger nog steeds en wordt het veelal gebruikt voor de Duitse brandweer. Signalen Duitse E57 sirene: Feueralarm (oproep vrijwillige brandweer) Warnung (aanslagalarm)
Het luchtalarm is in de oorlog in het leven geroepen om te waarschuwen voor lucht-bombardementen, vandaar de naam luchtalarm. Nu wordt het alarm vooral gebruikt als er gevaarlijke stoffen in de lucht terecht zijn gekomen.
Siren eyes zijn in de basis een smokey eye, maar dan met een dramatische wing aan de buiten- én binnenkant van je oog. Je mixt vervolgens je eyeliner met je oogschaduw, maar zonder de scherpe randjes ervan af te halen.
Na zeven jaar en op bevel van Zeus die Hermes als bode zond, moest zij Odysseus laten gaan. Deze tekening van Jordaens toont ons hoe zeven knechten onder het waakzaam oog van de nimf Calypso proviand aan boord brengen van het schip van Odysseus.
Politie en hulpdiensten gebruiken een tweetonige hoorn (cis'–gis').
Het luchtalarm is in Nederland vlak voor de Tweede Wereldoorlog ontstaan. Er werden in de steden sirenes geplaatst, grote elektrische toeters die de inwoners waarschuwden als er een luchtaanval plaatsvond. In 1952 werd dit systeem vervangen door een nieuw sirene-netwerk voor de Koude Oorlog.
De oude tweetonige sirenes van politie en brandweer en de drietonige sirene van ambulances hebben aan effectiviteit verloren. Dat komt doordat auto's steeds beter geïsoleerd zijn. Deze twee soorten sirenes zijn afgeschaft. De nieuwe, huidige sirene is alle hulpdiensten hetzelfde.
's Nachts is het rustig op straat. Toch gebruikt de brandweer sirenes, waardoor mensen uit hun slaap gehaald worden. Waarom is dat nodig? Wanneer zich een incident voordoet waarbij de aanwezigheid van de brandweer noodzakelijk is, rukt de brandweer uit om zo snel mogelijk hulp te verlenen.
Het idee achter de maandelijkse sirene is dat getest kan worden of het alarm het nog doet zonder dat mensen denken dat er een ramp gebeurd is. Ook worden mensen zo bewust van het bestaan van het alarm. Na 86 seconden stopt het testalarm weer.
De sirenes worden op iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Wanneer de sirenes langer en meerdere keren achter elkaar loeien, is er sprake van alarm.
Een vreemd voorwerp in het oor moet altijd verwijderd worden. De arts kan kleine voorwerpen weghalen met een kleine tang, pincet, dun staafje of zuigtoestel. Voor grotere voorwerpen is een oorsonde met gehoekte tip nodig.
Troje (het huidige Hisarlık) lag bijzonder strategisch in het noordwesten van het huidige Turkije aan de Dardanellen. De Dardanellen verbindt de Egeïsche Zee met de Zee van Marmara. Troje had de controle over de Dardanellen.
Odysseus, zeven jaar gevangen gehouden door de bloedmooie Kalypso, mag weer naar huis. Na een storm belandt hij op het eiland van de Faiaken.
Het eiland Thrinakia en de zeenimf Kalypso
Odysseus overleeft het eiland als enige en moet het laatste deel van zijn tocht alleen afleggen. Wanneer hij schipbreuk lijdt, spoelt hij aan op het eiland van de zeenimf Kalypso. De zeenimf wordt verliefd op Odysseus en houdt hem zeven jaar gevangen op het eiland.
Bij de politie en de Koninklijke Marechaussee wordt het groene zwaailicht sinds 2004 gebruikt om personeel er op attent te maken dat er een sporenonderzoek plaatsvindt en dat men voorzichtig dient te zijn om geen sporen verloren te doen gaan. In België gebruikt men het groene zwaailicht om de CP-OPS aan te duiden.
Autoredacteur Niek Schenk: ,,Nee, in principe mogen deze hulpverleners maximaal 40 km/u harder rijden dan de limiet die voor het overige verkeer op dezelfde weg geldt.
Brandweer sirene
Alleen in kleinere dorpen in Oostenrijk is de sirene nog het middel om het brandweerkorps bij elkaar te krijgen. Je zult dan ook zien dat zodra de sirene gaat iedereen alles uit zijn handen laat vallen en als een speer op de fiets, of in de auto springt naar het “Rusthaus” (brandweerkazerne).
Er zijn ook steeds factoren die een ongewenst alarm activeren zonder inbreker. Pas wanneer een alarm langer dan drie minuten afgaat, is er reden tot bezorgdheid. Volgens de wet- & regelgeving van de sector zal het alarm, wanneer er beweging wordt gedetecteerd, gedurende drie minuten afgaan.
In Noorwegen testen ze twee keer per jaar; op de tweede woensdag in januari en in juni. In Oostenrijk doen ze het jaarlijks, op de eerste zaterdag in oktober. In België deden ze elke eerste donderdag van het kwartaal een test, maar dat is per 2018 afgeschaft.