Verkeersoverlast melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. Verkeer is een van de belangrijkste bronnen van omgevingslawaai in Nederland.
"Zelf melden is goed, dan is het duidelijk waar het onveilig is." In Nederland kun je de gemeente of de politie attenderen op overlast door te hard rijden. Maar of er dan ook echt iets aan gedaan wordt, moet je altijd weer afwachten.
Ziet u iets op straat, een park, een sportveld, water of plein dat niet in orde is? Dan kunt u een melding openbare ruimte doen bij de gemeente. U kunt bijvoorbeeld een melding maken van: Afval op straat.
De openbare ruimte bestaat uit plekken als pleinen, wegen, sportvelden en parken. Is er iets kapot, is er sprake van overlast of ziet u een gevaarlijke situatie, meld dit dan aan ons. Uw melding draagt bij aan de leefbaarheid en veiligheid van deze openbare plekken.
Er is onderzoek naar gedaan, en automobilisten geven deze redenen aan voor hun hoge snelheid³ : ze willen zich aanpassen aan het andere verkeer. ze hebben haast. ze vinden hard rijden leuk.
Als je gevaarlijk rijgedrag ziet, bel dan direct het noodnummer 112. De politie komt dan zo snel mogelijk ter plaatse. Bij een minder ernstige situatie kun je 0900-8844 bellen.
De bekendste methode voor het controleren van de snelheid is de flitspaal. Flitspalen kunnen handhaven op overtredingen van de snelheid én rijden door rood licht. Het Openbaar Ministerie bepaalt waar flitspalen staan, in samenspraak met wegbeheerders en de politie.
Bel dan met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.
Bel dan snel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. We ondernemen dan meteen actie en laten het voorwerp door één van onze weginspecteurs verwijderen.
Telefonisch melden van gebreken
Bel gratis naar 1700, elke werkdag van 9 tot 19 uur.
Hoe hard de muziek mag, is geregeld in artikel 2.17 van het Activiteitenbesluit milieubeheer (tenzij voor uw onderneming speciale maatwerkvoorschriften gelden). Zo mag het geluidsniveau overdag tot 50 decibel – db(A), 's avonds 45 decibel, en in 's nachts 40 decibel zijn.
Standaard wordt geluid op een afstand van 1 m gemeten. Als je dus op een afstand van 2 m van een gesprek van 50 dB zit, hoor jij maar 44 dB. Zit je op een afstand van 8 m, dan is dat 3 verdubbelingen. 2, 4, 8.
Een geluidsscherm moet minimaal 1 meter hoger zijn dan de rechte lijn tussen de bron en de ontvanger.
Meld verdachte situaties of terroristische activiteiten bij de politie via 0900-8844. Je kunt je melding ook doorgeven via het online meldformulier van de politie. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Bel bij spoedeisende zaken 112.
Gevaarlijk rijgedrag is strafbaar gesteld in artikel 5 Wegenverkeerswet 1994 (WVW '94). Het artikel luidt als volgt: “Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.”
Denkt u dat de situatie gevaar oplevert, bel dan 112. Is dat niet zo, meld het dan hier.
2. Ondergrens voor bekeuren. Er geldt een ondergrens van 4 km/u voordat wordt bekeurd.
Als je er te snel voorbijrijdt, is de kans klein. Maar wie zich aan de snelheidslimiet houdt, ziet meer. En wie meer ziet, heeft alles op tijd gezien én is ook beter voorbereid om nog veilig te reageren in onverwachte situaties.
In Nederland geldt overdag (van 06.00 tot 19.00 uur) op alle snelwegen een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Met uitzondering van de trajecten waar nu ook een aangepaste limiet van 80 kilometer per uur geldt.
Naast de 18 gemeenten die zijn aangesloten bij de Nationale ombudsman, is er een aantal gemeentelijke ombudsmannen, voor tenminste 11 gemeenten. Dat een burger daardoor nu in de ene gemeente wel, en in de andere niet bij een onafhankelijke klachtinstantie terecht kan, is een vorm van rechtsongelijkheid.
Kost het geld om de ombudsman in te schakelen? Nee, het inschakelen van de Nationale ombudsman is gratis. Er worden geen kosten bij u in rekening gebracht.
U moet het bestuursorgaan dan 'in gebreke stellen'. Dat moet schriftelijk: u geeft het bestuursorgaan dan nog 2 weken de tijd om alsnog te beslissen. Als dat niet tijdig gebeurt, moet het bestuursorgaan u een dwangsom betalen: u krijgt dan een paar tientjes per dag dat het (na die termijn van 2 weken) te laat is.