Wil jij een plumeau gebruiken om je huis schoon te maken? Je kunt een plumeau kopen bij Blokker.nl!
Een plumeau met struisvogelveren is ideaal voor het afstoffen van diverse oppervlaktes, maar ook kwetsbare lastig stofvrij te houden artikelen zoals kroonluchters, beelden, antiek. De veertjes kruipen in de kleinste hoekjes. Nemen het stof echt mee. Een struisvogelveren plumeau is heel licht in gebruik.
De lamswollen plumeau is wasbaar en gaat jaren mee.
Duurzame plumeau: tot 50 keer wasbaar onder stromend water met afwasmiddel.
Trekt je plumeau geen stof meer aan? Zet de televisie dan aan en wrijf met de plumeau over het scherm om hem statisch te maken. Daardoor blijft het stof veel beter hangen aan je plumeau.
Een plumeau gebruiken
Een plumeau lijkt een effectieve manier om je huis stofvrij te maken, maar niets is minder waar. Een plumeau verspreidt het stof namelijk vooral in plaats van dat hij het weghaalt. Je kunt voor het afstoffen dus beter een microvezeldoekje gebruiken.
Het beste is wassen met wat azijn in je wasmachine. ➜ Ook al kan je de microvezel plumeaus wassen, zorg dat je voor elke soort ruimte (toilet, keuken, badkamer etc.) een aparte plumeau gebruikt.
Met een plumeau maakt u meubels en voorwerpen stofvrij. Het bestaat uit een steel, met aan het uiteinde een verenpluim, een pluim of zeer zachte borstel van synthetisch materiaal. Door de flexibele pluim stoft u zonder problemen grillig gevormde voorwerpen.
Een plumeau of vederborstel is een simpel huishoudelijk hulpmiddel om meubels en voorwerpen af te stoffen.
Reinigen van de plumeau
Als je een plumeau van struisvogelveren of lamswol gebruikt hebt, kan je deze het beste op de kop houden, de vezels naar de grond richten en de steel tussen je handen heen en weer rollen. Op deze manier zal het verzamelde stof zich ontdoen van de plumeau.
Een schone slaapkamer is beter voor je gezondheid
Door stof, huidschilfers, vocht en haren is er huisstofmijt in je slaapkamer, met name in je bed. Dit kan je nooit volledig voorkomen maar door elke week je slaapkamer schoon te maken, voorkom je het grotendeels.
Gemiddeld raden wij aan om uw tapijten twee keer per week te stofzuigen om ze in goede conditie te houden. Tapijten verzamelen veel meer vuil en afval dan hardere oppervlakken, en dit kan de vezels beschadigen. Hoe langer u het laat liggen, hoe moeilijker het is om het schoon te maken.
Voor het beste resultaat kunt u het beste uw stofdoek of duster vochtig maken. Nat stof is namelijk makkelijker te vangen en te verwijderen. Met een droge doek vergroot u de kans dat het stof alleen maar opwaait en zich verspreid.
Hoe maak ik een plumeau schoon, bijvoorbeeld de Duster XL? Wij bevelen aan om plumeau Duster schoon te maken onder de warme kraan.Je kunt daarbij een beetje van een gangbaar wasmiddel gebruiken.De plumeau moet vervolgens minstens 24 uur drogen.
Jaloezieën kun je prima reinigen met water.Hiervoor kun je bijvoorbeeld een lauw sopje maken met allesreiniger. We raden aan om een rubberen spons te gebruiken, tenzij er veel vlekken en vuil op de lamellen zitten. Gebruik in dat geval bij voorkeur een schone, zachte doek om ze er voorzichtig af te vegen.
De plumo met paardenhaar is een zachte borstel. De borstel is draaibaar waardoor hij recht en in een hoek gedraaid kan worden. Ideaal om mee te stoffen. Het borsteltje past op stofzuigers met een buismaat van 32 mm.
Wat is een plumeau? Een plumeau is – vertaald uit het Frans – een veren stofdoek.
De Swiffer microvezeldoekjes kunnen tot maximaal vijf keer worden hergebruikt voordat u deze moet vervangen. De Swiffer doekjes bestaan uit duizenden microvezels die tijdens gebruik elektrostatische lading genereren en stof aantrekken als een magneet.
Je meubels afstoffen doe je van boven naar beneden. Als je met een doek afstoft, ga je helemaal tot aan het einde van de oppervlakte. Laat de doek niet opengaan, maar vouw de doek op zodat het stof aan de binnenkant zit en ga dan verder in de andere richting. Hout stof je af in de richting van de nerven.
Gezondheidsrisico's van te veel stof
Stof in huis kan bijdragen aan allergieën, ademhalingsproblemen en astma. Micro-organismen zoals bacteriën en schimmels gedijen op stof en kunnen bewoners ziek maken.
Voor een optimale hygiëne zou je eigenlijk elke maand je deuren moeten reinigen. Nu zijn er waarschijnlijk weinig huishoudens waar dit gemiddelde gehaald wordt. Maar als je het goed aanpakt, lukt het ook om met een minder frequent onderhoud alles netjes te houden.
Chemische stoffen kunnen gevaarlijk zijn voor mensen en het milieu. Hoe groot dat risico is, hangt af van de stof zelf. Maar het hangt ook af van hoe vaak en met hoeveel van de stof mensen en het milieu in contact komen. Het RIVM doet onderzoek naar de risico's van stoffen en adviseert over normen voor stoffen.