Dracula is een gothic horrorverhaal uit 1897 in de vorm van een briefroman, geschreven door de Ierse schrijver Bram Stoker. De hoofdpersoon van het verhaal, Graaf Dracula, is een aristocratische vampier uit Transsylvanië.
Zo werd hij een meester in alchemie en magie. Tevens deed Dracula tijdens zijn leven ervaring op als militaire leider. Zo bevocht hij volgens Abraham van Helsing de Turken bij de Donau. Door zijn gebruik van zwarte magie werd hij na zijn dood een vampier en leefde eeuwenlang met zijn drie bruiden in zijn kasteel.
Vlad III, bijgenaamd Vlad de Spietser of Vlad Dracula (Sighișoara, november/december 1431 – Boekarest, december 1476) was vorst van Walachije in 1448, van 1456 tot 1462 en in 1476. Tijdens zijn regeerperioden verzette hij zich sterk tegen de Turken en de uitbreiding van het Ottomaanse Rijk.
"Zijn gezicht was krachtig, met hoge neusrug, scherpe haakneus en zonderling gewelfde neusgaten; een hoog voorhoofd en haar dat dun aan de slapen, maar overal anders welig was.
Ten eerste moet je door een vampier gebeten zijn. Je moet er ook aan sterven en pas daarna kun je als vampier herrijzen. Omdat iedere gebetene daardoor vampier zou moeten worden, betekent dit automatisch dat er ofwel geen vampieren meer zijn, ofwel dat iedereen vampier geworden is.
Een vampier beschikt over enkele bovennatuurlijke krachten, zoals uitzonderlijke spierkracht (vooral als hij net gedronken heeft), grote snelheid, een uitzonderlijk goed gehoor, een goede neus, enorm snelle reflexen (ze kunnen bijvoorbeeld bovenmenselijk snel een object ontwijken), de mogelijkheid iemand te ...
Vlad is een Slowaakse jongensnaam en betekent "regel".
Kasteel Bran, hooggelegen, met de typerende spitse rode torens, is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Roemenië en staat bekend als het kasteel van Dracula, hoewel het geen connectie heeft met de historische noch met de fictieve figuur.
Vlad probeerde nog om met een legermacht van zijn neef Stefanus III het tij te doen keren maar werd uiteindelijk in 1476 door de Turken gevangen genomen en onthoofd.
Graaf Dracula spreekt tot de verbeelding. Deze duistere graaf komt in tientallen films en boeken voor, maar dit personage werd oorspronkelijk bedacht door schrijver Bram Stoker. Hij schreef in 1897 het horrorverhaal Dracula, waarna Dracula een oude bekende werd in de wereld van de film en literatuur.
Het zogenaamde Bran-Castle is wel wereldberoemd geworden door het Dracula-boek van Bram Stoker uit 1897. De Ierse horrorschrijver introduceerde het pand als de woonplaats van de (fictieve) vampier.
3. Zo dood je een weerwolf. Wanneer je een paar films over weerwolven hebt gezien weet je dat je deze wezens kunt verslaan met puur zilver.
Een vampier heeft geen spiegelbeeld. Omdat een vampier dood is heeft hij geen ziel. Het spiegelbeeld is een weerkaatsing van de ziel, dus kan hij ook geen spiegelbeeld hebben. (Het is dus handig om altijd een spiegeltje bij je te hebben om de test te doen!).
Vampieren hebben geen spiegelbeeld. Je kan dus best altijd een spiegel bij je hebben. Wil je ze van iets verder kunnen herkennen, dan kijk je naar hun hoektanden die vlijmscherp en behoorlijk lang zijn. Je kan ook op zoek gaan naar honden en vleermuizen.
Als hij echt moe is, drinkt hij mensenbloed. Naar eigen zeggen voelde hij 'een honger naar energie'. Hij herinnert zich de eerste keer dat hij bloed dronk, toen hij rond de 20 was.
Een vampier is een bloedzuigend wezen, een product van de menselijke fantasie. Ze bestaan dus niet echt. Volgens het bijgeloof komt een vampier 's nachts uit zijn graf om het bloed van de levenden te drinken.
Een vampier slaapt overdag in een doodskist, meestal de doodskist waarin hij na zijn dood begraven is. Vampiers verouderen niet. Ze blijven lichamelijk altijd op de leeftijd die ze hadden toen ze vampier werden. In sommige verhalen kan een vampier zelfs tijdelijk jonger worden als hij veel bloed drinkt.
Roemenië is een vrij groot land in het zuidoosten van Europa, gelegen aan de Zwarte Zee. Het grenst aan Oekraïne, Moldavië, Hongarije, Servië en Bulgarije.
Roemeense vrouwen zijn vaak erg sexy, mooi en een tikkeltje mysterieus. Niet gek dan ook dat veel mannen hun hart verliezen aan een Roemeense schone wanneer deze hun pad kruist.
Roemenië is het tweede armste land van de Europese Unie; dit tonen de meest recente gegevens van Eurostat. Dat is een gemiddeld gegeven. Een aantal gebieden van Roemenië wordt aangegeven als de armste binnen de EU. In Roemenië loopt ruim 40% van de bevolking het risico van armoede en sociale uitsluiting.