Een natuurlijke deodorant bevat geen chemische toevoegingen en is aluminiumvrij. Er zitten natuurlijke antibacteriële stoffen in die ervoor zorgen dat de zweetgeur gemaskeerd wordt en dat bacteriën gedood worden. Zweet krijgt namelijk pas geur zodra dit in aanraking komt met bacteriën op het huidoppervlak.
Natuurlijke ingrediënten
Wél zeker is dat bepaalde, veelgebruikte stoffen irriterend en uitdrogend kunnen werken, met geïrriteerde en gevoelige oksels als gevolg. Met een natuurlijke deodorant is die kans minder groot, aangezien ze vaak geen parabenen, conserveermiddelen, alcohol of aluminium bevatten.
De apocriene klieren houden zich bezig met geurproductie. Deze klieren worden pas ontwikkeld in de pubertijd en zijn voornamelijk actief in het okselgebied en de schaamstreek. Wanneer deze apocriene klieren overactief zijn, veroorzaakt dit een heftige transpiratiegeur. Hier kunt u dus helemaal niets aan doen.
Uien. Het zweet van vrouwen bevatte in verhouding een grote hoeveelheid van een geurloze zwavelhoudende substantie. Toen de stof door wetenschappers in contact werd gebracht met bacteriën die normaal gesproken onder de oksels van mensen leven, ontstond er een luchtje dat vergelijkbaar is met de geur van uien.
Wanneer je stopt met deo ga je dus gewoon weer transpireren. Geur ontwikkelen. Het is juist heel goed voor je lichaam dat het onder de armen weer kan stromen.
Aluminiumzout laat de bloedvaatjes in de huid samentrekken, zodat de afscheiding van vocht wordt geremd. Bovendien verstopt het de zweetkliertjes in de huid, zodat de huid minder zweet kan afgeven. Dit gaat ook de zweetgeur tegen. De sterke producten werken krachtiger en langer dan een gewone deodorant.
Zeer tevreden. Heel fijne geur en werkt prima! Ik ben iemand die snel zweet en heb daar met deze deodorant minder last van. Voordien testte ik telkens een nieuwe deodorant uit, dit is de eerste die ik meermaals blijf kopen.
Een spray is bovendien praktischer en sneller in het gebruik. De meeste mensen kunnen echter beter tegen een roller dan tegen een spuitbus. Een roller is veel vriendelijker voor de gevoelige huid. Daarnaast is een roller milieuvriendelijker, vanwege de drijfgassen in een spray.
FRESH NATURAL DEODORANT SPRAY tegen jeuk onder de oksels
NIVEA Fresh Natural Deodorant Spray droogt snel op en bevat geen aluminium. Dit zorgt ervoor dat je geen last krijgt van verstopte poriën en jeukende oksels. Het is belangrijk om je huid goed gehydrateerd te houden.
Odorex Extra Dry Lotion is langer werkzaam dan een reguliere deodorant, slecht 2-3 maal per week aanbrengen volstaat. Is dit product schadelijk voor mijn huid? Nee, Odorex is niet schadelijk voor de huid. De werking van het actieve bestanddeel van Odorex berust op het afsluiten van de zweetklieren onder de oksels.
Aluminium chlorides hebben een aantal wezenlijke negatieve factoren: Doordat dit stofje anti-zweten betekent, kunnen zweetklieren verstopt raken. Verstoring van het afvoeren van de afvalstoffen. Irritatie van de okselhuid.
Is aluminium schadelijk? Aluminium in je eten is bij een gezond voedingspatroon niet schadelijk. Je lichaam neemt het namelijk slechts in kleine hoeveelheden op en voert het via de nieren weer af. De hoeveelheid aluminium die via voeding je lichaam binnenkomt, is te weinig voor een vergiftiging.
'Spoel jezelf schoon en gebruik geen deo'
"Spoel jezelf regelmatig schoon met water. Hierdoor verdwijnen de bacteriën op je huid. Je kunt deo gebruiken, maar die verbloemt de stank alleen maar voor korte tijd.
Iedere dag deo opdoen is eigenlijk helemaal niet nodig. Laat staan het in de loop van de dag nog eens te doen. Als je een goede deodorant hebt, zou je het volgens dokter Harper maar 1 à 2 keer per week op hoeven te spuiten of smeren.
– Gebruik een antiperspirant dagelijks en bij voorkeur 2x per dag. Een antiperspirant gaat pas na een aantal dagen echt goed werken, dan raken namelijk de zweetklieren pas goed verstopt. Stop je met aanbrengen, dan verdwijnt de werking ook geleidelijk weer.
Sluip dus voor een subtiele geur check-up eerst naar de koffie-automaat en ruik daarna of het nog snor zit met je eigen geurtje. Valt het tegen? Dan heb je alvast een bakje troost om de publieke vernedering door te spoelen, om vervolgens naar deodorant te grijpen.
Hoe ontstaat zweetgeur? Zweetgeur ontstaat wanneer het zweet een reactie aangaat met bacteriën. Echter hoeft een stinkende transpiratiegeur niets te maken te hebben met persoonlijke hygiëne. Dit kan namelijk ook een gevolg zijn van overactieve apocriene zweetklieren.
Was je dagelijks met een milde pH-neutrale gel of zeep. Gebruik niet te veel zeep, dat tast de natuurlijke balans van de huid aan. Spoel zeepresten goed weg en droog je oksels zorgvuldig af. Wanneer je veel zweet, verfris je dan af en toe met een doekje met lauwwarm water.