Sluit pot goed af en bewaar op een droge plek.
Hazelnootpasta en chocoladepasta
Probeer 'm maar eens te smeren als de Nutella rechtstreeks uit de koelkast komt: dat lukt niet. Je trekt je boterham aan stukken. Zet de hazelnootpasta gewoon in de keukenkast bij de hagelslag en de vlokken, daar hoort 'ie thuis.
Suikerrijk broodbeleg tot 1 jaar en mogelijk langer na THT, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Deze hazelnootpasta is in een goed afgesloten pot zeker 2 weken houdbaar. Bewaar je de pasta in de koelkast houd er dan rekening mee dat de pasta iets hard wordt, eventueel kun je hem 10 seconde (niet langer dan wordt het te vloeibaar) in de magnetron verwarmen om de hazelnootpasta makkelijker smeerbaar te maken.
In chocoladepasta zitten veel meer harde vetten dan in pindakaas . Ook de olie in chocoladepasta kan vaak minder goed tegen kou dan de olie in pindakaas. Daarom wordt chocopasta vaak wel hard in de koelkast en pindakaas niet!
Bewaar bij kamertemperatuur op een koele, droge plek uit de buurt van zonlicht en andere warmtebronnen, bij een temperatuur tussen 18° en 20°C. Als er olie op het productoppervlak verschijnt, meng deze er dan doorheen tot het volledig is opgenomen.
Het deksel van de Nutella® pot is gemaakt van plastic dat speciaal is ontworpen voor gebruik in levensmiddelen. Het is recycleerbare en veilig, met verschillende eigenschappen die Nutella® na opening van de pot in de beste conditie houden.
De aangegeven houdbaarheidsdatum is een kwaliteitsgarantie van de fabrikant. Chocoladepasta en jam: volgens het Voedingscentrum kun je suikerrijk broodbeleg tot een jaar en mogelijk langer na THT nog eten, 'mits het er nog goed uitziet'. Linzen: als de verpakking geopend is, kun je linzen een jaar bewaren.
Andere antwoorden (2) Omdat er hazelnoten aan toegevoegd zijn, waardoor de chocolade een praline-achtige smaak krijgt. Om dus hjet verschil aan te geven tussen chocoladepasta, die uitsluitend naar chocola smaakt, en hazelnootpasta, die naar praline / hazelnootchocola smaakt, verschillen de namen.
In hazelnoten zitten namelijk veel vezels, eiwitten en onverzadigde vetten. Weet je nog, die vetten die goed zijn voor je hart en bloedvaten. Ook zit er vitamine E, C, K en B in 100% hazelnootpasta. Allemaal vitaminen die je immuunsysteem ondersteunen en bijdragen aan een goede gezondheid.
Bewaar je chocolade niet in de koelkast
Kou en vocht trekken namelijk in de chocola, ook wanneer de chocolade nog in de verpakking zit, en dat tast de structuur en smaak van het product aan. Bewaar chocolade dus niet in de koelkast, maar ook niet op een andere koude of vochtige plek.
Massieve chocolade is ongeveer 1 jaar houdbaar. Onder massieve chocolade verstaan we naast chocoladerepen en chocoladeletterrepen ook holle figuren zoals paashazen en paaseieren. Bij chocolade met vullingen ligt dit anders. Bonbons met een pralinévulling bijvoorbeeld zijn circa gedurende 6 maanden lekker.
Hoewel je over een wel héél stevige ruggengraat moet beschikken wil je chocolade over de datum laten gaan, is het prima te eten als je toch ver na de houdbaarheidsdatum een reep achterin je kast vindt. Na verloop van tijd komt er wel een wittig 'laagje' op en kan de smaak iets teruglopen, maar ziek word je er niet van.
Chocolade is een kwetsbaar product en kan het best bewaard worden op een droge, koele plek bij een temperatuur tussen de 14 en 18 graden Celsius. Dus zoek een donker plekje uit om je chocolade te bewaren, bijvoorbeeld in een keukenkastje, voorraadkast of kelder (als deze niet vochtig is).
Door chocolade in de koelkast te leggen, loop je het risico dat het water in de repen condenseert waardoor de chocola wit kan uitslaan. Dat komt omdat het water op microscopisch niveau reageert met de suiker, die vervolgens kristalliseert.
"Om choco op een verstandige manier te eten raden we een portie van 15 gram aan, ongeveer een koffielepel." Voedingsdeskundige Patrick Mullie en diëtiste Sanne Mouha bevestigen dat de hoeveelheid suiker en vet in het product indrukwekkend zijn. "Maar vooral in de dosis zit het gif," waarschuwt Mullie.
Ze brengen vooral veel suiker en/of vet aan. Je hebt het dus eigenlijk niet nodig en eet het best met mate. Confituur, honing en stroop bevatten voornamelijk veel suiker terwijl choco en speculaaspasta veel suiker én vet bevatten.Hierdoor bevat choco bijna twee keer zoveel calorieën als confituur.
Ranzig, Het product ruikt en smaakt anders. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Namelijk de Blue Band hazelnootpasta met minder suiker en de Whey Choco van Body & Fitshop. Het zouden beiden gezondere varianten zijn van chocopasta. Je kunt het dus gebruiken als broodbeleg, maar natuurlijk ook op crackers, beschuit of rijstwafels.
Langhoudbare producten zoals Chocomel kun je, voor openen, enkele weken tot maanden op kamertemperatuur bewaren. De datum op de verpakking geeft een indicatie van de houdbaarheid van het product. Na openen is het product enkele dagen houdbaar mits het gekoeld wordt bewaard tussen de 5 en 7 graden Celsius.
Wanneer je nutella vloeibaar wil maken kan je de pot - met het deksel en al - in heet water onderdompelen.Of je kan de pot - zonder deksel even in de microgolf steken. De hazelnootpasta zal lopend worden (én vlot smeerbaar zijn op bijvoorbeeld pannenkoeken).
Nocilla is een hazelnoot en chocopasta. Nocilla is zeer bekend in Spanje en Portugal en wordt dan ook vele malen meer verkocht dan het merk Nutella.
Deze kartonnen deksels zorgen ervoor dat de bijhorende bekers stapelbaar worden. Zo kan jouw klant de gevulde bekers gemakkelijk meenemen. De overtollige condens in de beker kan ontsnappen dankzij de twee kleine stoomdoorlatende gaatjes.