Marrakech op de fiets is genieten!Met de fiets zie je veel meer van de stad dan alleen te voet, terwijl je ook door de kleine smalle straatjes fietst waar geen auto's rijden. Zo fiets je door de nieuwe stad Gueliz en daarna door de oude ommuurde binnenstad, de Medina.
Op Bonaire kun je fantastisch fietsen. Er zijn echter geen fietsroutes uitgezet behalve de mountainbikeroute in het Washington Slagbaai National Park.
Fietsen en lopen zijn zeker mogelijk (dit wordt voornamelijk in de vroege ochtend en 's avonds gedaan, om de hitte te vermijden), maar zijn vanwege de hitte en het gebrek aan fietsvriendelijke infrastructuur op Curaçao zeker niet aan te raden als belangrijkste vorm van vervoer.
Fietsen in Noorwegen doe je het beste in Bergen
Als je komt fietsen in Bergen is dat wel anders. Je ziet alles wat de stad te bieden heeft en daarnaast geniet je van de ongerepte stukjes waar de lucht nog schoon is en het water helder en drinkbaar.
Je mag op het voetpad fietsen, maar pas je snelheid aan.Fietsen op autosnelwegen of andere expreswegen is verboden. Alleen kinderen jonger dan 10 mogen als passagier mee op de fiets. Draag altijd een helm tijdens het fietsen.
Onderzoek naar het meest fietsvriendelijke land
Ook de veiligheid van fietsers werd in het onderzoek meegenomen. Deze – en nog veel meer- zaken leidden uiteindelijk tot een totaalscore. De top tien wordt gevormd door: Duitsland, Zweden, Nederland, Italië, Frankrijk, Finland, Denemarken, België, Oostenrijk en Spanje.
Het dragen van een fietshelm is niet verplicht, maar wordt wel geadviseerd in Noorwegen. Voor een speedpedelec is een bromfietshelm verplicht, meer informatie hieronder.
Fietsen in Zweden is een van de beste manieren om dit prachtige land te ontdekken. Bijna heel Zweden is voorzien van nationale, bewegwijzerde fietsroutes. U rijdt over veelal vrijliggende fietspaden die het zeer eenvoudig maken om uw weg te vinden.
Denemarken is een fietsvakantieland bij uitstek. Beleef meer dan 12.000 km fietsroutes, vlak tot glooiend terrein en korte afstanden tussen stadjes, bezienswaardigheden en attracties voor iedereen.
Kreta is een unieke bestemming en op deze fietsvakantie kun je dat uitstekend ontdekken. Het eiland heeft waanzinnig veel te bieden en spreekt de veeleisende reizigers die een unieke ervaring willen tot de verbeelding. Geschiedenis gecombineerd met beweging, vrije tijd en natuurlijke schoonheid in één.
Op Curaçao komt kleine criminaliteit voor, net zoals in Europees Nederland. Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen: Wees alert en geef dieven geen makkelijke aanleiding. Laat geen waardevolle spullen in het zicht achter in uw appartement of in uw (huur)auto.
Corsica is één van de mooiste streken om met de fiets te verkennen maar daarbij komt ook dat je als wielertoerist enkel belangrijke maatregelen moet treffen. Het gaat immers om een relatief ongerept landschap dat met zijn uitdagende karakter enkel voor zij die wel van wat avontuur houden, geschikt is.
Mallorca wordt zeer terecht het fietsparadijs genoemd. Het klimaat, de wegen, het afwisselende landschap, de gastronomie en culturele bezienswaardigheden vormen het perfecte decor voor je de perfecte fiets locatie in Zuid-Europa.
Het prijsniveau op Bonaire ligt iets hoger dan in Nederland als je kijkt naar uit eten, het kopen van kleding en de prijzen in de supermarkten. Dat komt vooral omdat veel producten geïmporteerd moeten worden, wat de prijs opdrijft. Goedkoper dan in Nederland is benzine omdat daar minder belasting op zit in Bonaire.
Het is sowieso aan te raden om op de meeste plekken rond Bonaire waterschoenen aan te doen als je het water ingaan. Goede waterschoenen behoeden je voor sneeën door stukjes koraal of schelp. Daarnaast beschermen ze je ook tegen zee-egels die je flink pijn kunnen doen als je er op gaat staan.
De fietspaden liggen veelal hoger dan de normale weg en zijn erg veilig. Natuurlijk kun je al fietsend de stad zelf ontdekken, maar fietsen naar de gebieden ten noorden of zuiden van Kopenhagen, waar prachtige stranden, bossen, parken en andere attracties op je wachten - is al net zo'n aanrader.
Luxemburg is een super fietsvriendelijk land. De voorzieningen voor fietsers zijn dan ook geweldig. Je kan heel gemakkelijk je fietsreis zelf plannen.
In Zweden is een fietshelm verplicht voor iedereen tot 15 jaar. Daarna wordt het wel geadviseerd. Dat de Zweden een fietshelm wel serieus nemen, blijkt uit het feit dat de fietsairbag een Zweedse uitvinding is.
Duitsland: In Duitsland is het dragen van een fietshelm niet verplicht. Wel wordt het dragen van een fietshelm voor kinderen aangeraden. Frankrijk: In Frankrijk zijn kinderen jonger dan 12 jaar verplicht een kinderfietshelm te dragen.
Hoe staat het met het helmgebruik elders? In Europa is het dragen van een fietshelm op dit moment verplicht in Finland (iedereen overal), Spanje (buiten de bebouwde kom), Tsjechië (kinderen < 16 jaar), IJsland (kinderen < 15 jaar) en Zweden (kinderen < 15 jaar).
Het is niet verplicht om met helm te fietsen in Denemarken, maar dit is wel verstandig. Zeker als je de route niet kent en het gewend bent stevig door te fietsen, val je sneller en is het goed een helm te dragen op de fiets.
Portugal staat gek genoeg niet echt bekend als fietsland. Dat komt misschien doordat u er geen uitgebreid netwerk van fietspaden vindt, zoals in Nederland.
Slovenië biedt eindeloze fietsmogelijkheden en heeft duizenden kilometers aan fietspaden. Voor gezinnen met kinderen zijn er genoeg routes over relatief vlak terrein, bijvoorbeeld langs rivieren of door licht glooiende wijngaarden. De oostelijke regio Prekmurje is het vlakste gedeelte om te gaan fietsen in Slovenië.